ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 07 • 2016

No 26. jūnija līdz 10. jūlijam Ogres tramplīnlēcēji aizvadīja vēl nebijušu treniņnometni

8 dienas sportisti trenējās pasaulē modernākajā un labākajā tramplīnu kompleksā – Planicā, Slovēnijā, kur ir 8 dažādas jaudas tramplīni no K15 līdz K250. Tramplīnu komplekss aprīkots ar pacēlājiem un liftiem tādējādi sniedzot iespēju maksimāli efektīvi trenēties – treniņa laikā veicot 10-12 lēcienus.

Nometnē piedalījās 7 sportisti no 7 līdz 15 gadu vecumam. Bērni ne tikai aizrautīgi trenējās, pārvarēja sevi un stādīja personīgos rekordus, bet arī tikās ar pasaules slaveniem sportistiem: Sāru Takanasi – sieviešu pasaules kausa vairākkārtējo ieguvēju, Simonu Ammanu – Četrkārtējo Olimpisko čempionu, Tomasu Dīthatru – Četru tramplīnu turnejas uzvarētāju. Vērojot šos un ne tikai augstas klases sportistus bērniem bija lieliska iespēja mācīties un pilnveidoties.

2 un 3 jūlijā mazie sportisti devās atbalstīt Šarloti, kura piedalījās FIS kausā Austijas Villah pilsētā (vien 20 km no nometnes norises vietas). Šajās sacensībās piedalījās 180 sportisti no visas pasaules. Dāmu konkurencē pirmajā sacensību dienā Šarlotei neizdevās iekļūt labāko 30-niekā, taču otrajā dienā Šarlote pārvarēja nepieciešamo robežu un ieguva FIS punktus savā kontā, jaunajā 2016./17. gada sezonā.

Pēc  Slovēnijas sportisti devās uz Polijas pilsētu Ščirku. Šcirkā ir 3 tramplīnu komplekss ar 40, 70 un 90 m jaudas tramplīniem. Tā kā Planicā jauno sportistu pārliecība un meistarība jau bija sasniegusi pietiekamu līmeni visi varēja droši trenēties un pilnveidot savas prasmes šajā aizraujošajā un sarežģītajā sporta veidā. Tika uzlabota tehniskā , fiziskā un mentāla sagatavotība, kā arī likts pamats sagatavošanai dalībai FIS Skolēnu Grand Prix, kurš notiks no 22 – 24. jūlijam Vācijas pilsētā Rupolding. Uz šīm sacensībām pārtāvēt Latviju brauks Kamila Aleksa Krustiņa, Sandis Kauliņš un Hugo Miķelsons – turēsim īkšķus par mūsu sportistiem!

Aī nometnes jaunākās dalībnieces, kurām ir tikai 7 gadi aktīvi darbojās, gan Planicā uz 15 metru jaudas tramplīna, gan Šcirkā sākumā braucot pa 40 m jaudas tramplīna kalnu izjūtot to un pierodot pie ātruma. Bet uz nometnes beigām, abas meitenes, Aelita Krasiļščikova un Demija Luīze Ansone, veica savus pirmos lēcienus pa K40.

Paralēli treniņiem Šarlote Šķēle piedalījās vēl 2 FIS rīkotajās sacensībās – Karpatu kauss (7-8. jūlijā) un FIS kauss (9-10. jūlijā).  Šajās sacensībās jau izdevās rādīt labākus rezultātus un FIS kausā iegūt 25 punktus kas ierindo Šarloti 33. pozīcijā FIS kausa rangā.

Atgādināšu, ka Šarlote ir vienīgā sportiste Latvijā, kura ir ieguvusi augstāk minētos punktus neskatoties uz Tramplīnlēkšanas sporta infrastruktūras neesamību Latvijā.

Šogad Šarlote cītīgi strādā lai varētu pārstāvēt Latviju Pasaules čempionātā ,  kas norisināsies 2017 gada februārī Somijas Lahti.

Kā arī vēlētos atgādināt, ka līdz 17. jūlijam norisinās "Narvesen" rīkotā akcija "Diena kā piedzīvojums!", kas ir lieliska iespēja Šarlotei pavirzīties solīti tuvāk savam sapnim! Lūgums katru dienu nobalsot par Šarloti Šķēli zemāk pievienotajā saitē: narvesen.lv/piedzivojums

Šarlotes profilu var atrast Rīgas reģionā.

Informāciju sagatavoja Margarita Sokolova

Planicas tramplīni - Alise Krasiļščikova, Hugo, Miķelsons, Kamila Aleksa Krustiņa, Šarlote Šķēle, Aelita Krasiļščikova, treneris Modris Krūze, Demija Luīze Ansone, Sandis Kauliņš
Planicas tramplīni - Alise Krasiļščikova, Hugo, Miķelsons, Kamila Aleksa Krustiņa, Šarlote Šķēle, Aelita Krasiļščikova, treneris Modris Krūze, Demija Luīze Ansone, Sandis Kauliņš

Hugo, Kamila, Demija Luīze, Modris, Sandis, Simons Ammans, Šarlote, Aelita
Hugo, Kamila, Demija Luīze, Modris, Sandis, Simons Ammans, Šarlote, Aelita

Sāra Takanasi, Alise
Sāra Takanasi, Alise

2 Komentāri

Ogrenet
15 • 07 • 2016 / 12:11
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv