ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

28 • 06 • 2016

Nedēļas nogalē Horvātijā sākas PK sezona rollerslēpošanā ar latviešu dalību

Saistītā informācija

Šajā nedēļas nogalē no 1. līdz 3.jūlijam Horvātijas pilsētiņā Oroslavjē ar trīs dienu sacensībām tiks aizvadīts pirmais Pasaules kausa posms rollerslēpošanā, uzsākot 2016.gada Pasaules kausa sezonu. Šogad Horvātijā startēs ar Latvijas slēpotāji, kas uz Oroslavji izlidos rītdien.

 Pasaules kausa posmu rīkošana Horvātijā sākās tajā pašā laikā, kad pie mums, t.i., 2004.gadā, kad vairāki pasaules spēcīgākie rollerslēpotāji pulcējās šīs Balkānu valsts galvaspilsētā Zagrebā. Pēc tam nākamajās reizēs pasaules kausa posmi tika novirzīti 20km uz ziemeļiem no galvaspilsētas – uz Oroslavji, kur jau pēdējos četrus gadus ar trīs dienu sacensībām vai nu jūnijā, vai arī jūlijā sākas Pasaules kausa sezona rollerslēpošanā. Šogad uz Horvātijas ziemeļu pilsētiņu, kas iedzīvotāju ziņā ir pat nedaudz mazāka par Madonu, dosies arī vairāki Latvijas pārstāvji.

Latvijas komandā ir iekļauti pieci rollerslēpotāji – Artūrs Brants (startēs tikai sprintā), Ingmārs Briedis un Inga Dauškāne startēs pieaugušo grupā, bet Raimo Vīgants un Kitija Auziņa pie junioriem. Bez šiem pieciem uz Horvātiju dosies arī vēlmi braukt un piedalīties izrādījusī Paula Bergfelde. Latvijas Slēpošanas savienība cenšas būt pretimnākoša un atbalstīt iniciatīvu izrādošos slēpotājus, un, tā kā tas ir pasaules kausa posms, ne pasaules čempionāts, tad ir atbalstāma šāda dalība, ka valsti pārstāv ne tikai labākie savā vecuma grupā, bet arī tie, kas vēlas un ir gatavi braukt.

Vispirms piektdienā dalībnieki sacentīsies 6km distancē klasiskajā stilā pret kalnu ar intervāla startu. Otrajā sacensību dienā ir paredzēta 10km distance brīvajā stilā ar masu startu, bet pirmais posms noslēgsies svētdien ar sprintu (200m) brīvajā stilā. Interesanti, ka šajā posmā gan abiem dzimumiem, gan arī junioriem un pieaugušajiem distances garumi ir vienādi, jo parasti tie atšķiras.

Ar katru gadu dalībnieku skaits PK posmos rollerslēpošanā drusku pieaug. Arī pērn tas Oroslavjē bija mazliet spēcīgāks nekā iepriekš, līdz ar to mūsējos sagaida spēcīga konkurence, taču arī daži mūsējie ir iepriekš uzrādījuši atzīstamus rezultātus un mēģinās to izdarīt arī šoreiz. Vislielākās cerības saistās ar 17 gadus veco Raimo Vīgantu junioros (1996.g. un jaunāki), kurš tik un tā atkal būs viens no visjaunākajiem dalībniekiem. Pāris 1995.gadā dzimušo itāļu ir pārgājuši uz pieaugušo grupu, bet trīs pagājušās sezonas labākie juniori – zviedri Fredriksons un Buskvists, kā arī spēcīgākais sprinteris Bekis no Itālijas – ir palikuši. Protams, iekļūšana trijniekā būtu liels panākums, bet arī sešinieks būs ļoti labs rezultāts priekš jaunā madonieša. Artūrs Brants, kā jau minēts iepriekš, startēs tikai sprintā, kurā parasti ir visspēcīgākā konkurence, un mēģinās ielauzties astotniekā, kurā viņam jau trīs reizes savā karjerā ir izdevies iekļūt. Tā kā sievietēm parasti ir mazāka konkurence, gandrīz uz pusi, tad Ingai Dauškānei ir labas izredzes uz astotnieku vai pat sešinieku.

Šī nebūs pirmā reize, kad mūsējie startē Horvātijā. Vienreiz Latvijas pārstāvji ir sacentušies Oroslavjē, kad 2009.gadā uz turieni bija devušies Jānis Teteris un Ivo Caune, vairāk nekā 30 dalībnieku vidū Jānim labāko rezultātu sasniedzot 7km brīvajā stilā pret kalnu (19.vieta), bet Ivo 30km brīvajā stilā ar masu startu (21.vieta). Šogad labākajiem Latvijas pārstāvjiem noteikti izdosies iegūt augstākas vietas.

Ivars Bācis

Nedēļas nogalē Horvātijā sākas PK sezona rollerslēpošanā ar latviešu dalību

Nedēļas nogalē Horvātijā sākas PK sezona rollerslēpošanā ar latviešu dalību


3 Komentāri

Es ari gribu.
Uldis
29 • 06 • 2016 / 16:06
gribēt jau tu vari Uldi, bet vai līkop saderēji

29 • 06 • 2016 / 19:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv