ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

04 • 08 • 2016

Mūsējie piedalīsies arī otrajā PK posmā rollerslēpošanā

Saistītā informācija

Šajā nedēļas nogalē no 5.-7.augustam Zviedrijas ciematā Sollefteo (Sollefteå) norisināsies Pasaules kausa otrais posms rollerslēpošanā, uz kuru ir devušies arī daži Latvijas slēpotāji. Tāpat kā pirmajā pasaules kausa posmā jūlija sākumā Horvātijā arī Zviedrijā ir paredzētas trīs sacensību dienas ar trim disciplīnām – sprintu un distancēm abos slēpošanas stilos.

Distanču slēpošanas vasaras paveida rollerslēpošanas pasaules kausa sezona sākās jūlija pirmajās dienās, kad Horvātijas Ziemeļu ciematiņā Oroslavjē tika aizvadīts pirmais posms. Piecas nedēļas pēc tam, no 5.-7.augustam, pasaules kausa dalībnieki pulcēsies Zviedrijas vidienē atrodošajā ciematā Sollefto, kur norisināsies otrais posms. Latvijas slēpotāji bija aizlidojuši un startēja pirms mēneša Horvātijā, un mūsu valsts būs pārstāvēta arī šoreiz, jo uz Sollefteo ir devušies daži Latvijas slēpotāji. Zviedrijā startēs faktiski tie paši, kas Oroslavjē, izņemot pieaugušās grupas sprinteri Artūru Brantu, kurš uz Horvātiju devās līdzi mūsējiem vairāk kā tehniskā personāla cilvēks, pie reizes arī nostartējot PK posmā. Un kā mēs atceramies, tad Artūrs uzrādīja diezgan atzīstamu rezultātu un vienu no visvērtīgākajiem mūsējo rindās, ļoti spēcīgā sastāvā sprintā no vairāk kā 20 dalībniekiem iekļūstot ceturtdaļfināla astotniekā.

Līdz ar to Sollefteo uz starta dažādās grupās izies kopumā pieci Latvijas pārstāvji. Mūsu valsts būs pārstāvēta visās četrās grupās – sievietēm un juniorēm, kā arī vīriešiem un junioriem. Pirmajā posmā Latvijas slēpotājiem no augstākajām vietām, ko izdevās sasniegt, bija pāris reižu iekļūšana labāko sešiniekā. Arī šoreiz uz to tiek mērķēts, kas būs labs panākums, kaut arī tas nenozīmē, ka daži mūsējie necīnīsies par trijnieku. Abi juniori no Madonas – Raimo Vīgants un Kitija Auziņa – kopā ar saviem kluba biedriem trenera Daina Vuškāna vadībā ir aizvadījuši pusotru nedēļas treniņnometni Igaunijas Slēpošanas centrā Otepē. Viņu galvenais mērķis ir labi nostartēt Pasaules kausa posmā savās mājās no 12.-14.augustam, tāpēc vismaz no viņiem augstus rezultātus vismaz šoreiz negaidīsim, jo treniņnometnē Igaunijā ir saliktas sportistiem lielas slodzes, lai augusta vidū Madonas posmā būtu labākā forma.

Tā kā šis posms notiek Skandināvijā, kur šogad jau bijušas trīs FIS sacensības rollerslēpošanā – divas Norvēģijā un vienas Zviedrijā, tad it īpaši sieviešu konkurencē vajadzētu būt stiprākam un kuplākam sastāvam nekā jūlija sākumā Horvātijā. Turklāt Sollefteo ir izvēlēta par pasaules čempionāta norises vietu 2017.gadā, tā kā tā būs noderīga iepazīšanās ar pasaules čempionāta vietu un trasi Latvijas slēpotājiem, daļa no kuriem visticamāk kvalificēsies uz pasaules čempionātu nākošajā gadā.

No vienas puses, programma Sollefteo ir ļoti līdzīga kā Oroslavjē – sprints brīvajā stilā un divi starti distancēs abos slēpošanas stilos. Taču, no otras puses, būs arī dažas atšķirības. Pirmkārt, nebūs rollerslēpošanai ierastais īsais 200m sprints, bet gan pietuvināts ziemas sprinta garumam – ap kilometru. Šoreiz masu starts būs klasikā, kas atšķirībā no Horvātijas posma nebūs pret kalnu. Posms noslēgsies ar vidējo distanci brīvajā stilā ar intervāla startu, kas šoreiz būs aptuveni divas reizes garāka (vīriešiem 22,5km, sievietēm 18km), izņemot juniores, kurām iepriekšējiem 10km klāt nāks tikai pāris kilometri. 

Ivars Bācis

2 Komentāri

Šodien tehniski sarežgītā trasē un lietainos laika apstākļos mūsu sportisti godam cīnījās. Raimo Vīgants piedzīvoja kritienu kvalifikācijā, pēc kura varonīgi finišēja (12.v.), bet neturpināja cīņu finālbraucienos. Ļoti stabili un atzīstami nostartēja Kitija Auziņa (7.v.). Rīt Masu starts klasiskā stilā, kur drošāk varēs izpausties Inga un Ingmārs. Turam īkšķus.
05 • 08 • 2016 / 23:04

06 • 08 • 2016 / 10:31
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv