ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

03 • 03 • 2016

M.Vinogradovs 2.vietā Ziemeļvalstu čempionātā ziemeļu divcīņā

Igaunijas slēpošanas centrā Otepē notikušajā Ziemeļvalstu čempionātā jauniešiem Latvijas pārstāvis Markuss Vinogradovs jaunākajā jauniešu grupā (2001./2002.g.) ieguvis otro vietu ziemeļu divcīņas disciplīnā, uzvarētājam Markusam Atleram no Igaunijas zaudējot divas ar pusi minūtes. Vecākajā jauniešu grupā uzvaru svinēja soms Otto Nitikoski. Tikmēr tramplīnlēkšanā Šarlote Šķēle ierindojās 7.vietā.

Latvijas tramplīnlēcēji un ziemeļu divcīņnieki Markuss Vinogradovs un Šarlote Šķēle kopā ar distanču slēpotājiem startēja slavenajā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē notikušajā Ziemeļvalstu čempionātā, kas ietvēra trīs ziemeļu disciplīnas – distanču slēpošanu, tramplīnlēkšanu un ziemeļu divcīņu. Siguldietis Markuss Vinogradovs no “Lidojošā slēpotāja” piedalījās ziemeļu divcīņā un tramplīnlēkšanā, bet ogrēniete Šarlote Šķēle no “Ogres stils” tikai tramplīnlēkšanā. 

Puišiem tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā papildu 1998.-2000.g. grupai bija izveidota vēl jaunāka jauniešu grupa, kas dzimuši 2001. un 2002.gadā. Lēcienus jaunie dalībnieki izpildīja no K-90 tramplīna. Markusam Vinogradovam sanāca sacensties vēl ar trim igauņiem, jo kopējais daļinieku skaits bija četri. Divi igauņi – Markuss Atlers un Roberts Lē – bija galvas tiesu pārāki, bet ar trešo igauni pēc pirmā lēciena (69,5m) Markuss ļoti līdzīgi cīnījās par trešo vietu. Mūsu pārstāvim neizdevās otrais lēciens (58,5m), līdz ar to nācās samierināties ar noslēdzošo 4.vietu. Lai arī pirmais lēciens bija 69,5m, tomēr arī to par ļoti labu rezultātu nevar nosaukt, jo tajā pašā izmēģinājuma lēcienā Markuss aizlēca 74m.

Tikmēr Šarlote Šķēle no 11 dalībniecēm vienīgajā meiteņu grupā ar iegūtajiem 99 punktiem divu lēcienu summā ierindojās 7.vietā, no pārliecinošās uzvarētājas un divus gadus vecākās Marjas Jakovļevas (Krievija) atpaliekot 121,5 punktus, bet līdz trijniekam pietrūkstot 28,5 punktiem. Šarlote aizlēca attiecīgi 62,5m un 65m un par stilu ieguva vidēji atzīmi 14-14,5 balles. Pēc pirmā lēciena viņa atradās astotajā vietā, uzreiz aiz labākās igaunietes Trīnas Hausenbergas, bet otrajā lēcienā Šarlote aizlēca par 6 metriem tālāk nekā Hausenberga un, uzrādot otrajā piegājienā 5.rezultātu, spēja ziemeļu kaimiņieni apsteigt.

Ziemeļu divcīņā pa K-90 jaudas tramplīnu, kurā startēja tie paši četri dalībnieki, pēc lēkšanas disciplīnas, aizlecot 76m, Markus ieņēma 3.pozīciju. No līdera laika izteiksmē viņš atpalika 2:34, bet no otrās vietas tikai 6 sekundes. Ņemot vērā spēku samērus un atstarpes, bija skaidrs, ka 5km slēpošanas distancē atliek cīnīties par otro vietu, ko Markus ar ātrāko laiku slēpošanā (14:42) arī ieguva. No uzvarētāja Atlera, par kuru noslēpoja 2 sekundes ātrāk, viņš beigās atpalika 2:32, bet trešo vietu ieguvušo Lē apsteidza par 16 sekundēm.

Ivars Bācis

M.Vinogradovs 2.vietā Ziemeļvalstu čempionātā ziemeļu divcīņā

M.Vinogradovs 2.vietā Ziemeļvalstu čempionātā ziemeļu divcīņā

M.Vinogradovs 2.vietā Ziemeļvalstu čempionātā ziemeļu divcīņā

M.Vinogradovs 2.vietā Ziemeļvalstu čempionātā ziemeļu divcīņā

M.Vinogradovs 2.vietā Ziemeļvalstu čempionātā ziemeļu divcīņā

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv