ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

30 • 12 • 2015

Lietuvas čempionāts slēpošanā FIS statusā Madonā

No 8.-10.janvārim Madonas slēpošanas trasē “Smecersils” notiks Lietuvas čempionāts distanču slēpošanā, kas pirmo reizi vēsturē būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā. Trīs sacensību dienu programmā ir paredzēts sprints brīvajā stilā, kā arī vidēja garuma distances ar intervāla startu abos slēpošanas veidos. Sacensības rīko Lietuvas Slēpošanas federācija sadarbībā ar biedrību “A_Madona” un sporta centru “Smeceres sils”.

Līdz šim bija ierasts, ka pēc Jaunā gada distanču slēpošana Latvijā sākas ar Latvijas čempionāta pirmo posmu Priekuļos. Arī šogad pazīstamajā trasē netālu no Cēsīm un Jāņumuižas notiks LČ 1.posms, taču šoreiz tās nebūs pirmās lielās sacensības Latvijā, jo janvāra otrajā nedēļas nogalē no piektdienas līdz svētdienai “Smecersila” trasē norisināsies Lietuvas čempionāts. Tas pats par sevi nav nekas jauns, jo arī iepriekš mūsu dienvidu kaimiņi tur ir rīkojuši savu čempionātu racionālu iemeslu dēļ, kad pirms tam tur bija aizvadījuši treniņnometni. Taču īpašais Lietuvas čempionāta rīkošanā Madonā ir tas, ka pirmo reizi tas būs FIS statusā.

Tā kā Lietuvā nav FIS sertificēto trašu distanču slēpošanā, tad nekas cits lietuviešiem neatliek, kā lūgt mūsu palīdzību. Un kāpēc lai mēs nebūtu atsaucīgi un izpalīdzīgi, jo dienvidu kaimiņi pret mums tādi ir bijuši kalnu slēpošanā. Līdz ar to sanāks apmaiņa – mēs pie viņiem Druskininku slēgtajā hallē “Snow arena” novembra sākumā rīkojām pirmo reizi kalnu slēpošanas sacensības Lietuvā FIS statusā, bet viņi pie mums savukārt pirmo reizi savu čempionātu distanču slēpošanā FIS statusā. Un ne tikai tas, šāda veida sacensības nāk par labu arī mūsu pašu slēpotājiem, lai, pirmkārt, varētu izmēģināt spēkus pirms pašu čempionāta pirmā posma un, otrkārt, nevajag braukt uz ārzemēm FIS punktu nopelnīšanai.

Piektdien pirmajā sacensību dienā paredzēts sprints brīvajā stilā, sievietēm veicot 1,3km, bet vīriešiem ierasti vienu no pašiem garākajiem sprintiem (1,7km).  Sestdien un svētdien gluži kā ierastajā “Priekuļu programmā” slēpotāji sacentīsies klasiskā un brīvā stila distancēs ar intervāla startu. Vienīgi, ja sestdien klasiskajā stilā distances garumi ir tādi paši kā Priekuļos – 5km sievietēm un 10km vīriešiem, tad svētdien katram pa “piecītim” nāk klāt, sievietēm slēpojot 10km, bet vīriešiem 15km. Līdz ar to ir samērā plaša izvēle, proti, var startēt visas trīs dienas, bet var arī sadalīt pēc savām prioritātēm.

Atšķirība no Latvijas čempionāta posmiem lietuviešiem nebūs U12 un U14 grupas, bet gluži bez jauniešiem neiztiks, jo ir S un M17 grupa (1998.g.-2000.g.), Juniori (1996./1997.g.), elite jeb S/M 21 grupa (1981.g.-1995.g.), kā arī seniori jeb Master grupa (1980.g. un agrāk dzimušie). Tātad kopumā Lietuvas čempionātā FIS statusā spēkiem mērosies četru grupu pārstāvji.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv