ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 07 • 2016

Latvijas čempionāts rollerslēpošanā Priekuļos FIS statusā

Šajā nedēļas nogalē, 23. un 24.jūljā, Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē norisināsies pirmais posms Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajam valsts čempionātam distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā. Šīs sacensības būs zīmīgs notikums, jo pirmo reizi Latvijas čempionāts rollerlsēpošanā būs FIS statusā, kas ne tikai piesaistīs dažu citu valstu pārstāvju ierašanos, bet arī ļaus pašmāju slēpotājiem tikt pie labiem FIS punktiem. Dalībnieki sacentīsies vidējā distancē ar intervāla startu gan klasiskajā stilā, gan brīvajā stilā.

Ir jau pierasts pie Latvijas čempionātiem ziemā FIS statusā, kas Priekuļos šādā formātā norisinās jau kopš 2011.gada, bet vasarā rollerlsēpošanā valsts čempionāti kā FIS sacensības vēl nav notikuši. Latvija pirms 12 gadiem un arī pērn ir rīkojusi pasaules kausa posmu distanču slēpošanas vasaras paveidā, un rīkos arī šogad augustā, bet papildus tam, domājot par pašmāju slēpotāju iespējām, arī valsts čempionāti rollerslēpošanā turpmāk būs FIS statusā, kā tas jau pēdējos sešus gadus ir bijis ziemā. Un kāpēc gan ne, ja latvieši ir pierādījuši, ka var noorganizēt labā līmenī.

Sacensību programma būs identiska Priekuļu trasē notiekošajam Latvijas čempionātam ziemā gan attiecībā uz distanču garumiem dažādās grupās, gan arī slēpošanas stiliem, proti, pirmajā dienā paredzētas sacensības klasiskā stila distancē, bet otrajā dienā slēpotāji attiecīgās distances veiks brīvajā stilā. Pieaugušo grupu dalībnieki un arī juniori, kuriem visiem būs arī FIS sacensības, abas dienas uz rollerslēpēm mēros 10km, bet sievietēm un juniorēm būs jāveic uz pusi mazāk jeb 5km.

Ne tikai tāpēc, ka tās būs FIS sacensības, bet tāpēc, ka Latvijā distanču slēpošanas (arī kalnu) un rollerslēpošanas sacensības ir augstā līmenī, pie mums atbrauc Igaunijas un Lietuvas pārstāvji. Arī šoreiz Latvijas slēpotājiem konkurenci dažādās vecuma grupās sastādīs ziemeļu un dienvidu kaimiņi. Tā kā pēc trīs ar pusi nedēļām Madonā otro gadu pēc kārtas norisināsies pasaules kausa posms rollerslēpošanā, tad šajā nedēļas nogalē pirmais Latvijas čempionāta posms no kopumā četriem būs laba pārbaude tam, kā mūsējie gatavojas svarīgajam startam savās mājās augusta vidū un vai progresē, lai nesanāktu tā kā pirmajā posmā Horvātijā.

Ivars Bācis

2 Komentāri

sportacentrs.com
21 • 07 • 2016 / 19:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv