ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

10 • 06 • 2016

Inspektore no Itālijas augstu novērtē Madonas gatavību PK rollerslēpošanā

Pagājušās nedēļas nogalē Madonā, kur no 12.-14.augustam norisināsies Pasaules kausa posms rollerslēpošanā, viesojās Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) inspektore Anna Rosa no Itālijas, lai novērtētu un pārbaudītu, vai sporta un atpūtas bāzes “Smeceres sils” rollerslēpošanas trase un arī sprintam paredzētais Raiņa ielas posms ir pienācīgi sagatavoti un atbilst nepieciešamajām prasībām. FIS inspektore augstu novērtēja Madonas gatavību un veltīja atzinīgus vārdus gan par sakārtoto sporta infrastruktūru, gan par pašu pilsētu.

Šā mēneša pirmajā nedēļas nogalē Latvijā viesojās FIS inspektore Anna Rosa, kura trīs diena aizvadīja Madonā, tiekoties ar madoniešiem un Latvijas Slēpošanas pārstāvjiem, kā arī apskatot gan “Smeceres sila” rollerslēpošanas trasi, gan arī vienu no centrālajām Madonas pilsētas ielām – Raiņa ielu, kur rollerslēpotāji sacentīsies sprintā pret kalnu. FIS inspektore bija ļoti apmierināta ar redzēto un veltīja atzinīgus vārdus.

“Latvijas Slēpošanas savienības pārstāvji un arī madonieši ir diezgan pieredzējuši, jo arī pagājušajā gadā rīkoja Pasaules kausa posmu, kas tika aizvadīts veiksmīgi gan kā sacensības, gan arī kā šī sporta veida reklamēšanas pasākums,” stāsta A.Rosa, kura Madonā ciemojās pirmo reizi. “Šī pilsēta ir maza un skaista, taču svarīgākais ir tas, ka tur ir ļoti labi aprīkots slēpošanas centrs, ko var izmantot gan ziemā, gan vasarā,” madoniešu paveikto atzinīgi novērtē inspektore no Itālijas, uzskaitot arī dažus plusus no šo sacensību norises: “Pasaules kausa posms ne tikai veicina šī sporta veida attīstību, bet arī reklamē pilsētu tūristu piesaistei.” Viņa atklāj, ka ir apmierināta ar pārbaudē redzēto. “Organizatoru komanda ir pieredzējusi, tā pati, kas pagājušā gadā. Mums būs jauni laika ņēmēji, kas ir labi sagatavoti. Trases un sacensību formāts būs tāds pats. Pasaules kausa posmam tiks piemēroti jauni noteikumi, bet esmu pārliecināta, ka viss noritēs ļoti labi,” par latviešu organizēšanās spējām nešaubās Anna Rosa.

Pasaules kausa posms rollerslēpošanā Madonā norisināsies augusta otrajās brīvdienās, un tiek prognozēts, ka piedalīsies 100-120 sportisti no Eiropas, Skandināvijas un Krievijas. Pagājušajā gadā sacensībās piedalījās aptuveni 100 sportisti no 10 dažādām valstīm.

Tikmēr līdz pasaules kausa posmam Madonā notiks arī citas starptautiskas rollerslēpošanas sacensības Latvijā, proti, valsts čempionāts Priekuļos, kas būs FIS statusā un norisināsies 23. un 24.jūlijā.

Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv