ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

29 • 05 • 2016

Ieskats FIS Rollerslēpošanas sacensību kalendārā

Lai arī klimata pārmaiņas slēpošanas sporta veidu pastāvēšanai ar katru gadu rada ar vien jaunus izaicinājumus, tomēr mēs droši varam teikt, ka slēpošanas sezona nekad nebeidzas. Jau pašos FIS sacensību noteikumos visām disciplīnām kopīgi ir noteikts, ka sacensību sezona sākas 1 jūlijā un beidzas 30. jūnijā. 

Distanču slēpošanas vasaras māsa ir rollerslēpošana. Šovasar FIS Rollerslēpošanas sacensību kalendāru sezonu veidos 18 sacensības, kas ir par 9 sacensībām vairāk nekā 2015. gadā. Pirmās sacensības jau tika aizvadītās pagājušajā nedēļas nogalē Zviedrijā (Torsby). Pēc 2 gadu ieilgušām pārrunām ar Norvēģus Slēpošanas federāciju, šovasar FIS kalendārā redzēsim Norvēģijas lielākas rollerslēpošanas sacensības: Oslo Slēpošanas Festivālu, BLINK Slēpošanas festivālu un Toppidretsveka (top sporta nedēļa) ar pasaules vadošo distanču slēpotāju dalību tajās. FIS sacensību kalendārā arī “debitēs” sacensības no Kazahstānas, Maķedonijas, Turcijas, kā arī 2. gadu pēc kārtas Grieķija un Brazīlija. Arī Latvijas čempionāta posmos rollerslēpošanā Priekuļos un Siguldā būs iespēja izcīnīt FIS punktus.

FIS rollerslēpošanas sacensību kalendārā no minētājām 18 sacensībām 4 ir Pasaules kausa posmi, no kuriem viens posms jau 2. gadu pēc kārtās norisināsies Madonas pilsētā (sprints) un Smecersila sporta bāzē (prologs klasiskajā stilā un iedzīšana brīvajā stilā). Jāatgādina, ka 2015.gadā Pasaules kausā Madonā Raimo Vīgants izcīnīja uzvaru sprintā junioriem un Indulis Bikše – sudrabu iedzīšanas sacensībās. Cerams, ka arī šovasar sacensībās Madonā redzēsim mūsu slēpotājus un slēpotājas apņēmības pilnus parādīt savu labāko sniegumu pašmāju skatītāju priekšā. Pārējie 3 Pasaules kausa posmi notiks Horvātijā (Oroslavjē), Zviedrijā (Selefteo) un Itālijā (Trento). Latvijas Slēpošanas Savienība plāno veidot un atbalstīt komandu startam visos Pasaules kausa posmos.

Gribu atgādināt, ka kopš 2015.gada jūnijā FIS Rollerslēpošanas sacensībās ir iespēja izcīnīt tos pašu FIS punktus, ko sportisti izcīna ziemā, lai kvalificētos startiem Pasaules čempionātā vai Ziemas Olimpiskajās spēlēs. 

Pa to laiku ziemeļu kaimiņi igauņi jau ir aizvadījuši savas rollertūres “Eviko Suusarull” 1. posmu (no 7. plānotiem posmiem), kurā uz pjedestāla kāpa Paula Bergfelde un Gustvas Lukstiņš

Novēlu visiem slēpotājiem ražīgi pastrādāt vasaras treniņu sezonā, lai ziemā ir pulveris, ko izšaut. Kā saka latviešu sakāmvārds: “Ragavas taisa vasarā, ratus ziemā”.

Iepriekš jau Jānis Puida rakstīja par FIS Rollerslēpošanas semināru Oslo. Treneriem, sportistiem un interesentiem piedāvāju saiti uz semināra prezentācijām.

Mārtiņš Niklass

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv