ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

03 • 03 • 2016

FIS sprint this weekend in Madona; Sprints un stafetes LČ 3.posmā

This weekend in Madonas skiing centre “Smecersils” will take place the last third stage of Latvian championships in cross country skiing. On Saturday will be the sprint in free technique, but on Sunday several teams from different cities of Latvia will decide, who is the best in relay. Sprint in free technique will be also a FIS race. Starting from quarterfinals first two from each heat and in addition two “lucky losers” will go through to next round. Qualification will start at 10.00, but quarterfinals at 11.20.

Šajā nedēļas nogalē ar trešo posmu Madonas slēpošanas trasē “Smecersils” noslēgsies Latvijas čempionāts distanču slēpošanā, kas arī būs FIS statusā. FIS sacensības attiecas tikai uz pirmo dienu, kad distanču slēpotāji sacentīsies sprintā brīvajā stilā, bet svētdien ir paredzētas stafetes, kur katrā komandā būs trīs dalībnieki. Sprintā mūsējiem konkurenci sastādīs arī citu valstu pārstāvji. Bez lietuviešiem un igauņiem, iespējams, ka būs arī vēl kāds., bet stafetēs piedalīsies tikai Latvijas komandas.

Šosezon jau otro reizi un arī otro posmu pēc kārtas Latvijas čempionāta ietvaros distanču slēpotāji pulcēsies Madonā, kā arī otro reizi sacentīsies sprintā, tikai šoreiz noskaidrojot ātrākos uz slēpēm brīvā stila tehnikā. Trase un apļa garumi būs tie paši – 1,7km vīriešiem, bet 1,1km sievietēm. Jauniešu grupām sprinta distances garums šoreiz dalīsies, proti, V16, V14 un S16 paliks tas pats – 1,1km, bet V12, S14 un S12 šoreiz ir noteikti 500 metri. Un šīm trim jaunākajām grupām nebūs vairs divi kvalifikācijas braucieni, bet gan ierastā sprinta sistēma ar vienu kvalifikācijas slēpojumu un tad pusfināli (12 labākie no kvalifikācijas) un fināli.

Stafetes komandā kā ierasts būs trīs dalībnieki. Vienīgi, kas būs ļoti neierasti, ir tas, ka visi trīs posmi notiks klasiskajā stilā. Līdz ar to, stafeti var saukt par “klasiskā stila stafeti”. Pagājušajā gadā dēļ plānā sniega bija “brīvā stila stafete”, kad visi trīs posmi bija veicami brīvajā stilā, līdz ar to šogad tiek mēģināts kompensēt un izlīdzināt, nosakot, ka visi posmi ir klasiskajā stilā (viens no posmiem jau varēja palikt brīvajā stilā – aut.piez.). Pagājušajā gadā uzvarētājiem CPSS un Siguldas A2 komandām iegūt pirmo vietu nesagādāja nekādas problēmas. Vīru konkurence pērn bija krietni mazinājusies. Šogad daļa no komandām nebūs spēcīgākajā sastāvā, bet līdzjutēju intereses dēļ, cerams, savstarpējās cīņas neizpaliks.

Ivars Bācis

FIS sprint this weekend in Madona; Sprints un stafetes LČ 3.posmā

4 Komentāri

Ivar,nevajadzēja gan vienu posmu slidsolī,lai ir klasika,jau tā viņas maz.Lai sīkie mācās un apgūst slēpošanas ābeci.
Klasiķis
03 • 03 • 2016 / 23:04
Cerēsim, ka sprintā nebūs tādi pārsteigumi, kā pagāšreiz .
Par dāmu 1/4 finālu. Ja nevaram ievērot nolikuma punktu par 30 dalībniekiem, tad nevajadzētu iekrampēties 5 braucienos.
Gundars Patmalnieks
04 • 03 • 2016 / 13:45
Gundar nevajag cepties kur Baltais pavasaris

05 • 03 • 2016 / 00:06
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv