ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2016

Divsimt dalībnieku „S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionātā 1.posmā slēpošanā

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā notikušajā „S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionātā distanču slēpošanā pirmajā posmā supersprintā, kur bija jāveic 200m pa stadiona apli, ātrākos laikus uzrādīja madonieši – V16 grupas pārstāvis Raimo Vīgants (20,01 sekunde) no Madonas Valsts ģimnāzijas un S14 grupas pārstāve Kima Krūmiņa no Madonas 1.vidusskolas (25,41 sekunde),, kuri abi ar ļoti labiem panākumiem ir startējuši Latvijas čempionāta posmos. Kopumā pirmajā posmā sacentās divsimt dalībnieku no daudziem Latvijas novadiem un arī galvaspilsētas Rīgas.

Šodien lieliskos un ziemīgos laika apstākļos, spīdot saulei un apkārt paveroties pasakainiem skatiem ar pamatīgi apsnigušiem kokiem, ar supersprintu sākās otro sezonu notiekošais S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionāts distanču slēpošanā, kas izraisa arvien lielāku interesi, jo šogad jau pirmajā posmā kopējais dalībnieku skaits pārsniedza divus simtus (201). Viskuplāk pārstāvēta bija jaunākā puišu V10 grupa, kurā vienīgajā pārsniedza trīsdesmit un kurā sacentās 38 slēpotāji, bet tuvu trīsdesmit un liela konkurence bija arī V16, V14, V12 un S10 grupās. Tāpat kā pērn šajās sacensībās piedalījās dažāda līmeņa slēpotāji – gan daži vadošie savu grupu slēpotāji Latvijā, gan arī ikdienā netrenējušies slēpošanas cienītāji, kuri reizēm paslēpo prieka pēc un kuri neuztraucās par augstu vietu iegūšanu, bet ar entuziasmu metās jaunā izaicinājumā, gūstot pozitīvas emocijas un apņemoties startēt arī nākamās reizes.

Pirmajā posmā slēpotājiem bija jāveic sprints 200m, tāpēc arī tas nosaukts par supersprintu pavisam īsās distances dēļ. Neskaitot pašus jaunākos SV10 grupu (2005./2006.g.), kuri slēpoja klasiskajā stilā vai arī stūmās ar rokām pa iebraukto špūri, pārējie skolēni līdz pat 12.klasei nepilno stadiona apli veica brīvajā stilā, bet daži no viņiem tomēr pieturējās pie klasiskā stila, kas viņiem labāk padodas. Pēc loģikas pašiem lielākajiem vajadzēja uzrādīt ātrākos laikus, taču, tā kā ļoti spēcīgi dalībnieki bija no nedaudz jaunākām grupām, tad labākos laikus uzrādīja ne gluži paši vecākie, bet gan no V16 un S14 grupas. Vislabāk no komandām nostartēja madonieši, kas bija diezgan kupli pārstāvēti un kuriem godalgas nopelnīja 1.vidusskolas un Valsts ģimnāzijas audzēkņi. Pa visām desmit grupām – piecām puišu un piecām meiteņu – Madona tika pie septiņām uzvarām, kopumā nopelnot 17 godalgotas vietas un nopietni piesakoties uz lielo balvu – slēpošanas inventāru no „FISCHER” 1500 EUR apmērā. Grūtāk kopumā dominējošajiem Madonas slēpotājiem klājas pašā vecākajā grupā, kur viņi palika bez uzvarām, bet puišiem V18 grupa bija vienīgā, kur „zelta gaiļa” pilsētas pārstāvji netika pie kādas no godalgām.

V18 grupā (1997./1998.g.) uzvarēja tramplīnlēcējs Kristaps Nežborts no Siguldas Valsts ģimnāzijas, kurš piekopj arī ziemeļu divcīņu, tāpēc slēpošana viņam nav sveša. Kopējā ieskaitē viņam sestais laiks (22,25 s). Aiz viņa ierindojās divi daugavpilieši Pāvels Pancerko un Konstantīns Bogdanovs, bet 0,11 sekundes līdz trijniekam pietrūka madonietim Kristapam Indriksonam. Meitenēm ātrākā šajā grupā bija Madara Zaķe, aiz sevis atstājot vēl vienu aktīvu Latvijas čempionāta dalībnieci Karīnu Pētersoni, bet trijnieku noslēdza kalnu slēpotāja Elīna Nežborte. Un tāpat kā puišiem arī šeit madonietei Līnai Naglei 0,11 sekundes pietrūka līdz trijniekam, bet vismaz Madona bez godalgas nepalika, jo K.Pēterosne ir no šīs pilsētas.

V16 grupā (1999./2000.g.) sanāca spēcīgākā konkurence, taču ne tāpēc, ka startēja un pārliecinoši uzvarēja Raimo Vīgants, bet gan tāpēc, ka pirmo četru vietu ieguvēji uzrādīja arī četrus ātrākos laikus kopējā ieskaitē no visām grupām, nosprintojot zem 22 sekundēm. Turklāt otro vietu izcīnījušo madonieti Ilvaru Bisenieku no ceturtā vietā palikušā Gulbenes novada Lejasciema vidusskolas pārstāvja Linarda Cvetkova šķīra 0,18 sekundes, bet pa vidu abiem trešais bija Jēkabs Putniņš, līdz ar to Madonai pilns goda pjedestāls. Meitenēm stabili pirmā bija biatloniste Angelina Vavilova no Madonas, kurai kopējā ieskaitē 4.laiks (26,75 s). Siguldiete Montai Meisterei un madonietei Ramonai Pētersonei attiecīgi otrā un trešā vieta.

V14 grupā (2001./2002.g.) pirmais trijnieks satilpa pussekundē. Abu madoniešu starpā par pirmo un otro vietu virsroku pār gadu jaunāko Uvi Akmentiņu ņēma Niks Saulītis, bet trijnieku noslēdza Renārs Birkentāls. Meitenēm uzvarēja Kima Krūmiņam, kas savu skolasbiedreni no Madonas 1.vidusskolas Elizabeti Pauri atstāja otrajā vietā, abām uzrādot kopējā ieskaitē attiecīgi 1. (25,41 s) un 3.laiku (26,44 s). Nesakoties uz ne tik veiklo startu, beigās trešā bija vēl viena Latvijas čempionātu godalgoto vietu ieguvēja Kristīne Brunere, sarūpējot vienu no piecām godalgām. Pirmo trijnieku gan puišiem, gan meitenēm šajā grupā un ne tikai šajā grupā redzēsim rīt un parīt Priekuļos Latvijas čempionātā.

V12 grupā (2003./2004.g.) uzvarēja Lauris Kaparkalējs Madonas 1.vsk., bet cīņā par otro vietu talsinieks Ulvis Krišmanis par 0,02 sekundēm pārspēja madonieti Silvestru Švaukstu. Meitenēm bija līdzīga situācija, jo diezgan droši uzvarēja madoniete Līva Šahno, bet viņas skolasbiedrene Lība Igaune cīņā par otro vietu par 0,04 sekundēm pārspēja siguldieti no Laurenču sākumskolas Sindiju Turausku. Jaunākajā grupā V10 puišiem arī otro un trešo vietu šķīra tās pašas dažas sekundes simtdaļas, madonietim Bruno Bīrītim apsteidzot siguldieti Helviju Kārkliņu, bet pārliecinoša uzvara Raineram Upeniekam. Ja deviņas uzvaras no desmit tika Vidzemes pārstāvjiem, tad viena aizceļoja uz Kurzemi, jo meitenēm S10 grupā ātrākā bija Karīna Bernāne no Ugāles vidusskolas, kura trenējas pie Talsu biatlona kluba pārstāvjiem. Otrā bija olimpietes atvase Estere Volfa no Cēsīm, sagādājot vienīgo godalgu savai pilsētai, jo kuplais skaits cēsnieku šoreiz neieradās, jo gatavojas Latvijas čempionātam Priekuļos. Trijnieku noslēdza Madara Veckalniņa no Madonas.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām 29.janvārī, kad dalībnieki turpat Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā sacentīsies brīvā stila distancēs.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Labas sacensības brauksim arī turpmāk!

17 • 01 • 2016 / 13:18
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv