ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 09 • 2014

Svētdien trešais “Priekuļu trail” kalnu skrējiens

Šo svētdien, 28.septembrī, Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā trešo gadu pēc kārtas norisināsies Cēsu Olimpiskā centra un biedrības “Rollertoru” rīkotais “Priekuļu trail” kalnu skrējiens, kas šogad būs arī viens no kalnu skriešanas sacensību seriāla “Latvijas kalnu karalis un karaliene” posmiem, kurā aicināti piedalīties arī distanču slēpotāji. Sacensību programmā ir paredzētas trīs distances – 6km, 12km un visgarākā distance 24km, ko veiks vīriešu un sieviešu elites grupas pārstāvji, kā arī V40 un V50 grupas vīri.

Pagājušo sestdien Priekuļos tika aizvadīts otrais posms Latvijas čempionātam rollerslēpošanā, un šajā nedēļas nogalē pazīstamajā slēpošanas un biatlona trasē atkal pulcēsies sportisti, lai noskaidrotu ātrākos kalnu skrējienā. Viena apļa garums ir 6km, un tajā dalībniekiem būs jāskrien pa “Saules kalna” un „Vanagkalna-Mežavota” takām ar kopējo apļa vertikālā kāpumu summu 230 metriem. Viens aplis paredzēts bērnu un jauniešu grupām, kas dzimuši 1998.gadā vai agrāk. Savukārt, vīriešu un sieviešu elites grupām un V40 un V50 būs jāskrien četri šādi apļi, veidojot kopējo distances garumu 24km un kopējo vertikālo kāpumu 920 metrus. Pārējām grupām būs jāveic vidējā distance 12km garumā, veicot divus apļus. Neiztrūkstoša “Priekuļu trail” sastāvdaļa ir nūjotāji, kuriem būs jāmēro maršruts pa aptuveni 4km garo ”Saules kalna” taku. Starts visiem dalībniekiem vienlaicīgi plkst.11.00.

Pagājušajā gadā, kad “Priekuļu trail” norisinājās otro reizi, dalībnieku skaits sasniedza 150, kur ar 90 pret 60 kuplākā skaitā bija skrējēji. Tā kā šogad “Priekuļu trail” ir viens no kalnu skriešanas sacensību seriāla “Latvijas kalnu karalis un karaliene” posmiem, tad dalībnieku skaits varētu būt lielāks un varbūt pārspēt 200 robežu. Līdz šim ir aizvadīti divi posmi – “Cēsu Eko trail” un “Āžu kalnu stirnu buks”, tā kā “Priekuļu trail” būs trešais jeb priekšpēdējais posms, kurš grūtības ziņā būs vidējais, jo garākais Cēsu Eko trail jau noticis, bet kalnainākas Siguldas kalnu maratons kā allaž gaidāms oktobra beigās.

Pagājušajā gadā dāmām elites grupā uzvarēja lietuviešu biatloniste un slēpotāja Natālija Kočergina, bet vīriem tūlīt aiz uzvarētāja un garo distanču skrējēja Anatolija Macuka bija slēpotājs Valdis Bodnieks. Jaunākajās grupās arī spēkus izmēģināja daži distanču slēpotāji, un viņu dalība ir gaidīta arī šogad. Trase, ko viņi ir labi iepazinušies no Latvijas čempionāta posmiem FIS statusā, tagad būs veicama bez slēpēm. Arī skrienot pa ierasto trasi, var pārbaudīt gatavību jaunajai sezonai, ne tikai uz rolleriem vai riteņa.

Pagājušajā gadā dažu dalībnieku vecums bija loti cienījams. Te, protams, runa ir par nūjotājiem, kur vecākie dalībnieki bija dzimuši pirmās Latvijas laikā. Pats vecākais dalībnieks bija dzimis 1920.gadā, bet dažām dāmām vecums sniedzās pāri astoņdesmit, taču viņi visi veica vismaz vienu apli un diezgan ņipri. Lai arī šajās sacensībās piedalās vairāki aktīvi sportisti un skrējēji, laipni gaidīti ir vienkārši skriešanas entuziasti, kas pagājušā gadā bija vairākumā un izbaudīja jauko laiku un meža trasi.

Ivars Bācis

priekuli_trail_2013-09-25_09180.jpg

2 Komentāri

Piestrādājiet lūdzu pie pasakumu laicīgas izziņošanas.
gatis
25 • 09 • 2014 / 13:41
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv