ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

23 • 12 • 2014

Slēpotājam I.Bikšem pieticīgs starts Austrijā

Latvijas izlases distanču slēpotājs Indulis Bikše nedēļas nogalē nostartējis pazīstamajā Austrijas kalnu ciematā Hohfilcenē Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS), pāri par 90 dalībnieku konkurencē junioriem 10km klasiskajā stilā ar intervāla startu ieņemot 54.vietu, bet šajā pašā distancē brīvajā stilā ierindojoties 42.vietā. Indulis abas dienas nopelnīja virs 120 FIS punktiem, neparādot to sniegumu, kāds bija sezonas pirmajās sacensībās novembra vidū Somijā.

Tā kā 13. un 14.decembrī sniega trūkuma dēļ Alpu kauss Valdidentro Itālijā tika atcelts, tad Indulim Bikšem sezonas turpinājums ar otrajām sacensībām sanāca tikai pagājušajā nedēļas nogalē FIS sacensībās Hohfilcenē, kas ir pazīstama pasaules kausa posmu vieta biatlonā un kur Ilmārs Bricis savulaik tika pie otrās medaļas pasaules čempionātā (2005.gadā ieguva bronzu 10km sprintā – aut.piez.). Induli tas nebija iedvesmojis un Hohfilcenē pie 1995./1996.g. dzimušajiem diemžēl neizdevās parādīt pietiekamu ātrumu un nesanāca pietuvoties sezonas sākumā FIS sacensībās Olosā uzrādītajam rezultātam, kad pirmo reizi ārpus Latvijas izdevās iegūt zem 100 FIS punktiem.

Pirmajā dienā 10km klasikā Indulis veica 30:52,1, no pasaules septītā labākā juniora šajā distancē francūža Valentīna Šovēna atpalika 3:09 un nopelnīja 138 FIS punktus. Savukārt, otrajā dienā 10km brīvajā stilā tika uzrādīts laiks 26:54,9 un uzvarētājam otro dienu pēc kārtas Šovēnam šoreiz zaudēts mazāk – 2:24. Vietas tālas, bet rezultāti klasikā ārpus 25-nieka un slidsolī ārpus desmitnieka ir diezgan blīvi. Daži otrajā dienā sajutās slikti un bija spiesti izstāties, piemēram, viens no labākajiem igauņu junioriem Tomass Kollo un arī bulgārs Jordans Čučuganovs, kurš nupat debitēja pasaules kausā Somijā un Norvēģijā.

Kaut arī piedalījās tikai juniori, vairāki no tiem savu valsti pārstāvēja janvāra beigās Pasaules junioru čempionātā, dažiem pat iekļūstot desmitniekā, bet otrās vietas ieguvējs 10km klasikā francūzis Žans Tiberjēns kļuva par pasaules junioru čempionu sprintā. Līdz ar to neiztika bez dažiem ļoti spēcīgiem junioriem, taču tie bija tikai daži, un lielais vairums bija diezgan viduvēji slēpotāji, kas vidēji iegūst no 130-170 FIS punktiem vai pat sliktāk. Tamdēļ iegūtās vietas un punkti Austrijā Indulim nebūt nav iepriecinošs rezultāts. Janvāra beigās pasaules čempionātā junioriem mūsu slēpotājs vairākiem zaudēja daudz mazāk nekā tagad Austrijā, turklāt Indulis vairāk nekā minūti piekāpās dažiem, kuriem pasaules junioru čempionātā bija priekšā 2 un pat 3 minūtes (pēc Zinta Bikšes stāstītā šie konkurenti ir startējuši agrāk, kad trases stāvoklis ir bijis labāks un nūjas nav tik izteikti grimušas sniegā – aut.piez.). Iegūtie 126 un 138 FIS punkti nav nekas traks, taču jāatceras, ka madonietis ir neapskaužamā situācijā, jo kā no mūsu labākā juniora no viņa tiek prasīts vairāk nekā no citiem un arī sagaida attiecīgu rezultātu.

Par aizvadītajām sacensībām un tajās uzrādīto rezultātu savu skatījumu pastāstīja Induļa tēvs un treneris Zintis Bikše, kurš skaidroja, ka uz šīm sacensībām viņi nav speciāli gatavojušies un startu Hohfilcenā izmantojuši treniņu nolūkā, kamēr liela daļa citu konkurentu bijuši labā formā, jo gan frančiem, itāļiem, šveiciešiem, slovēņiem, rumāņiem un dažiem citiem tās bija atlases sacensības pasaules junioru čempionātam.

8 Komentāri

Nu nełauj tas Ivars atslābt:)

24 • 12 • 2014 / 00:16
Labi ir,lai raksta rakstītāji,lai slēpo slēpotāji:)
Ir labi,Induli,turpini strādāt un būs arī rezultāts.nav jau daudz tādu LV kas var šādus punktus izbraukt ārzemēs.
Piparkūka Ivaram par rakstiem:))

24 • 12 • 2014 / 01:11
Ir ok, galvenais lai uz atbildigakajiem startiem ir optimala forma

24 • 12 • 2014 / 17:58
Piparkūka Ivaram par katru rakstu:)

24 • 12 • 2014 / 21:45
Atvainojos par ētera piesārņošanu, taču Ziemassvētkos sanāca gana daudz pabraukāt pa Latviju. Vietām gar Igaunijas robežu sanāca redzēt tik ļoti sniegotu ziemu. Bet kā ir ar Vidzemes augstieni? Joprojām sniegs tikai dekorācijām un pa dabīgu sniegu nav iespējams paslēpot? Kā ar sniegu ir, piemēram, Vietalvā?
labdien
27 • 12 • 2014 / 14:40
Nu Madonas apkārtnē 15cm kā minimums visur ir ;)
labvakar
27 • 12 • 2014 / 20:24
Rīgā šobrīd snieg un ir kādi 5cm sasniguši.

27 • 12 • 2014 / 22:59
Rīgā tiešām smuki sasnidzis, bet nedaudz tālāk no Rīgas sniega nav:(

28 • 12 • 2014 / 17:29
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv