ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

08 • 01 • 2015

Savstarpēja konkurence Latvijas čempionātā jauniešu grupās

Šo sestdien un svētdien Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Cēsu Olimpisko centru un biedrību “Rollertour” rīko pirmo no trim Latvijas čempionāta posmiem distanču slēpošanā. Sacensību programmā kā ierasts vidējā garuma distances, kas pirmajā dienā jāveic klasiskajā stilā, bet otrajā dienā brīvajā stilā. Interesantas cīņas gaidāmas arī jauniešu grupās starp slēpotājiem un biatlonistiem, kurus abus vairums gadījumu var arī nedalīt, jo lielākā daļa vienlīdz aktīvi piedalās kā viena, tā arī otra sporta veida sacensībās.

Jau iepriekš rakstījām, ka šajā nedēļas nogalē Priekuļos ar Latvijas čempionāta pirmo posmu distanču slēpošanā tā pa īstam sāksies slēpošanas sezona Latvijā. Pieaugušajiem un junioriem piekto gadu pēc kārtas valsts čempionāts Priekuļos būs arī FIS sacensības, un kaut āri jauniešiem ir tikai valsts čempionāts, tomēr bez dažiem kaimiņvalstu pārstāvjiem gaidāmas arī interesantas cīņās savā starpā.

Puišiem junioru grupā V18 galvenais pretendents uz uzvaru būs Aizkraukles Sporta skolas pārstāvis Ralfs Eiduks, kurš ir līderis savā vecumā distanču slēpošanā, kā arī ir bijis labākais pagājušā gadā biatlonā starp 1997./1998.g. dzimušajiem.  Par otro vietu varētu pacīnīties bieži trijniekā iekļūstošais Alvis Škēps (CPSS), kurš pagājušā nedēļas nogalē “atlasījās” uz EJOF biatlonā. Meitenēm šajā vecumā, un ne tikai S18 grupā, Latvijas pārstāvju vidū labākos rezultātus sagaidām no Patrīcijas Eidukas (Aizkraukles SS), kura ir viena no vadošajām arī biatlonā. Viņai būs jāiztur sīva konkurence no parasti labākus rezultātus uzrādošās un vienu gadu vecākās igaunietes Stīnas Līsas Trū, kura arī tāpat kā Patrīcija startēs vecākā grupā un kura ir vadošā Igaunijā. Trijniekā mēģinās iekļūt arī Krista Razgale (CPSS), kura ir pirmajā vietā gan slēpošanas, gan biatlona rangā, kā arī viņas komandas biedrene un abos sprota veidos startējošā Annija Sabule, kura pērn izlaida dažus posmus, jo bija satraumējusies. Interesanti būtu redzēt, ko uz šī fona varētu parādīt Aizkraukles biatloniste Marija Mičule, kura nupat uzvarēja distanču slēpošanas atlasē uz EJOF.

V16 grupā (1999./2000.g.) stabili pārāks par visiem līdz šim ir bijis un visticamāk arī šoreiz Priekuļos būs “tīrais distančnieks” Raimo Vīgants no Madonas BJSS.  Aiz viņa varētu ierindoties cēsnieki Kārlis Liepiņš vai Rūdis Balodis, kuri abi ir līderi savā grupā biatlonā. Par trijnieku noteikti pacīnīsies šīs grupas jaunpienācēji, kas pērn bija vadošie V14 grupā – cēsnieks Reinis Upens un alūksnietis Kristaps Deksnis, kuri abi ir vadošo sešiniekā arī biatlona rangā. Meitenēm S16 grupā, Patrīcijai Eidukai startējot vecākajā grupā, favorītes statuss ir reitinga līderei 1999.g. gan slēpošanā, gan biatlonā Norai Osītei, kurai tāpat kā pērn arī šogad sīvu konkurenci sastādīs Ieva Pūce, kura arī startē abos sporta veidos.

Savukārt, pašās jaunākajās grupās S12 un V12 stabili līderi līdz šim ir rīdzinieki no SS “Arkādija” – Samanta Krampe meitenēm, un Bruno Krampe ar Gustavu Lukstiņu puišiem, kuri nodarbojas tikai ar distanču slēpošanu un kuri būs favorītu statusā arī šajā nedēļas nogalē.

1 Komentāri

Re kā interesanti izrādās, ka jaunie distanča slēpotāji no biatlonistiem (vai otrādi?) nav atšķirami... Lai laba sacensība un godīga konkurence:)

08 • 01 • 2015 / 22:10
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv