ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

19 • 10 • 2015

R.Krams un I.Paškovska ātrākie Slēpotāju krosā

Svētdien Pļaviņu slēpošanas trasē "Jaujās" notikušajā ikgadējā Slēpotāju krosā uzvaras elites grupā svinēja daugavpilietis Ronalds Krams, kurš bija ātrākais 5km distancē vīriešiem, un vecpiebalgiete Inga Paškovska, kura palika nepārspēta 3km sievietēm.

Saulainajos un priekš rudens ļoti siltajos laika apstākļos svētdien ierastajā sacensību vietā - slēpošanas trasē "Jaujas" – norisinājās tradicionālais Slēpotāju kross, kuru šogad kopā ar Pļaviņu novada domi un sporta klubu "Jaujas" rīkoja arī Latvijas Slēpošanas savienība. Visās grupās kopā startēja 166 dalībnieki, kas pārstāvēja ļoti daudzas Latvijas vietas, galvenokārt, Vidzemi un Latgali. Neierasta situācija bija vērojama elites grupā, kur sievietes bija ne tikai vairāk nekā vīriešu dalībnieki, bet vīru skaitu pārsniedza pat divas ar pusi reizes.

Trase bija tā pati, vijoties pa meža takām un arī slēpošanas trases vietām, tādējādi dalībniekiem sarūpējot pārbaudījumus ar kāpumiem un nogāzēm, kas slēpotājiem nav nekāds svešums. Bez slēpotājiem startēja arī daži vieglatlēti un orientieristi, kā arī tāpat prieka pēc ikdienā skrienošie. Dalībnieki trasē devās pa vienam ar 30 sekunžu intervālu, kā tas ir intervāla startos distanču slēpošanā.

Vīriešiem nestartēja pēdējo gadu godalgoto vietu ieguvēji, tādējādi dodot iespēju citiem dalībniekiem tikt pie godalgām. Elites grupā pārākumu nodemonstrēja Ronalds Krams no Daugavpils, kurš vienīgais 5km pa reljefaino trasi noskrēja zem 20 minūtēm. Ronalds uzrādīja rezultātu 18:35,2, par minūti uzlabojot pirms diviem gadiem uzrādīto laiku un ar uzvaru sarūpējot arī dāvanu Vārda dienā (Ronaldu var arī paslavēt par pieklājīgo un arī paškritisko attieksmi, no kā daudziem vajadzētu pamācīties – aut.piez.). Otrās vietas ieguvējs Renārs Strupulis (SS "Arkādija") zaudēja ļoti daudz – trīs minūtes, bet trešajā vietā ierindojušais Kaspars Kravalis noskrēja vēl par minūti un divdesmit sekundēm lēnāk.

Pieaugušo grupā otro un trešo vietu iegūtu abi labākie V18 grupas (2000./2001.g.) pārstāvji Aleksandrs Jermakovs (Aizkraukles SS) un Āris Buko (Krāslavas SS), kuri sarūpēja interesantu un ļoti līdzīgu cīņu par uzvaru. Jermakovs, kurš startēja 30 sekundes pirms sīvākā konkurenta, finišēja ar rezultātu 21:31,4, bet aptuveni pusminūti vēlāk finiša līniju šķērsoja arī Buko, kas lika saprast, ka rezultāts būs stipri līdzīgs. Kā izrādījās A.Jermakovs ir bijis par 1,7 sekundēm ātrāks un izcīnīja uzvaru, atvēlot krāslavietim otro pozīciju. Tikmēr trešo vietu ieguvušais madonietis Toms Zvirgzdiņš uzvarētājam zaudēja 41 sekundi. Ātrākais no visām veterānu grupas pārstāvjiem bija V55 grupas uzvarētājs Leons Seškens (AC Sports), kurš priekš sava vecuma (1956.dz.g.) uzrādīja ļoti pieklājīgu rezultātu, kas ļautu iekļūt trijniekā gan V18 grupā, gan arī elitē.

Sievietēm elites grupā dalībnieču skaitu jau varēja rakstīt ar diviem cipariem. Turklāt pēdējo piecu gadu laikā zem 14 minūšu atzīmes izskrēja ne tikai uzvarētāja, bet arī viss pirmais trijnieks. Pagājušās sezonas vidū no biatlona uz distanču slēpošanu pārgājusī Inga Paškovska 3km noskrēja 13:20,5, un šim laikam pietuvoties varēja tikai labākā S18 grupas pārstāve Jolanta Konstantinoviča (Krāslavas SS). Kaut arī pagājušā gada absolūtā vērtējumā uzvarētāja Konstantinoviča šogad noskrēja par 37 sekundēm ātrāk (13:27,0) nekā pērn, tomēr viņai tik un tā septiņas sekundes pietrūka, lai atkārtotu pagājušā gada panākumu. Līdz ar to Inga Paškovska ieguva pirmo vietu elites grupā, un pēc četru gadu Krāslavas dominances uzvaras lauri šogad aizceļoja uz Vecpiebalgas ciematu Taureni. Natālija Kovaļova (Krāslavas SS), kas bija nepārspēta no 2011.-2013.gadam ieņēma otro vietu (13:48,0), bet vēl trīs sekundes lēnāk noskrēja elites grupas trešās vietas ieguvēja Anna Konovalova (A2/Sigulda), kura par pusotru minūti uzlaboja pērn uzrādīto rezultātu.

Otro laiku absolūtajā vērtējumā uzrādījusī Jolanta Konstantinoviča ieguva pirmo vietu S18 grupā (1998./1999.g.), par 50 sekundēm apsteidzot otro vietu ieguvušo Katrīnu Pāvulu (SS “Arkādija”), kura arī progresējusi no pagājušā gada.

Ivars Bācis


2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv