ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2015

Pirmo reizi Vietalvā Latvijas čempionāts slēpošanā FIS statusā un ar kanādiešiem

Šajās brīvdienās, 14. un 15.februārī, Vietalvā slēpošanās trasē „Mailes” norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kas pirmo reizi šajā slēpošanas trasē būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā un pirmo reizi tur piedalīsies tālās un stiprās slēpošanas valsts Kanādas pārstāvji.  Šis posms būs interesants ar to, ka tā būs Latvijas izlases slēpotāju pēdējā pārbaude pirms Pasaules čempionāta Falunā. Svētdien notiks arī otrais posms „FANS” tautas slēpojumam, kas tiek rīkots kopā ar Latvijas čempionāta posmiem.

Pēc gada pārtraukuma Vietalvā atgriežas Latvijas čempionāta posms distanču slēpošanā. Pērn “Maiļu” trasē to nācās atcelt sniega trūkuma dēļ un pārcelt uz Madonu. Šogad tāpat kā 2011.gadā un 2013.gadā Vietalvā norisināsies sprints klasiskajā stilā, bet otrajā dienā vidējā distance brīvajā stilā, tikai šoreiz ar intervāla startu. Vīriešiem lielākajās grupās un FIS sacensībās būs jāslēpo 15km, 3,75km apli veicot četras reizes, bet sievietēm paredzēta 10km distance, trīsreiz veicot 3,3km apli. Savukārt sprints vīriešiem ir 1,4km, bet sievietēm 1,2km.

Pirmajā posmā pirms mēneša Priekuļos brīvā stila distancē ar intervālu startu, kas bija par 5km īsāka gan sievietēm, gan vīriešiem, piedalījās vairāki pazīstami biatlonisti ar Ilmāru Brici priekšgalā, kā arī augstas vietas Olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos guvušie mūsu dienvidu kaimiņzemes Lietuvas pārstāvji Diāna Rasimovičute-Brice un Tomass Kaukenas. Vietalvā lietuvieši un igauņi visticamāk nebūs tik kuplā skaitā, toties dalībnieku skaitu papildinās kanādieši, kas pie mums viesojās jau pērn Priekuļos, bet šogad pirmajā posmā nepiedalījās, jo pašiem bija nacionālais čempionāts 10. un 11.janvārī. Kanādas izlase, no kuriem daži pasaules junioru čempionātā tika divdesmitniekā, dzīvo un trenējas Vietalvā jau no nedēļas sākuma. Pieteicies ir arī pirmajā posmā 10km brīvajā stilā uzvarējušais Oskars Muižnieks, kuram būs laba iespēja apliecināt, ka janvāra sākumā Priekuļos uzvara nebija tikai labvēlīgu laika apstākļu dēļ.

Aizraujošs solās būt arī sprints, jo pagājušajā gadā latviešu vidū abas dienas sprintā Madonā dominēja Jānis Paipals, bet šogad būs jāsacenšas ar otru olimpieti Arvi Liepiņu, kā arī noteikti vēl kādu pašmāju sprintā labus rezultātus uzrādošu slēpotāju. Arī ārzemnieki nebūs nekādi “malā stāvētāji”, tā kā pirmajā dienā sprintā gaidāmas aizraujošas cīņas.

Dāmu konkurencē pirmajā posmā labākās bija jaunietes, bet tagad pieaugušo grupas pārstāvēm talkā nāks Anda Muižniece, kura pirmā posma laikā janvāra sākumā bija Falunā Skandināvijas kausa posmā. Tāpēc savā ziņā būs interesanti, kas šoreiz ņems virsroku. Arī dažās jauniešu grupās būs līdzīgas cīņas par uzvaru.

Ivars Bācis

fis_priekuli_classic_150214_33.jpg

5 Komentāri

Sprotacentrs.com
13 • 02 • 2015 / 21:19
Svetdien bus interesanti, kursh kuru 15km F.

13 • 02 • 2015 / 22:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv