ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

16 • 03 • 2015

Pārējās grupās stabili uzvarētāji, toties interesantas cīņas par pārējām godalgām

Svētdien pēcpusdienā, kad tika apbalvotas FIS grupas, viena pēc otras sacentās jauniešu, veterānu un arī jaunākie juniori no V un S18 grupām. Tā kā gaisa temperatūra bija uzsilusi un arī sniegs palicis mīkstāks, mazinot slīdāmību, tad nevar salīdzināt S un V18 grupu vadošo slēpotāju laikus ar pieaugušajiem un S un V20 grupām.

V18 grupā (19997./98.g.) 15km līdz pirmajai trešdaļai distances kopā slēpoja Ralfs Eiduks (Aizkraukles SS) un Alvis Šķēps (Cēsis), bet tad Alvis sāka piekust un mazināja tempu, bet Ralfs vienatnē noslēpojas līdz finišam un izcīnīja uzvaru ar vairāk nekā minūtes pārsvaru. Taču tas nebija Alvis, ko Ralfs apsteidza par 1:16, jo cēsnieku pirms desmitā kilometra noķēra un apsteidza tukumnieks Kārlis Fogelis, kurš vēl ap 6km Alvim zaudēja pusminūti, bet, slēpojot vienmērīgā tempā un tikai pāris sekundes pieliekot klāt katrā kilometrā, spēja izcīnīt otro vietu. Šķēpam patiesībā vajadzēja iespringt pēdējā aplī par trešās vietas nosargāšanu, jo viņu ap 12km jau bija noķēris krāslavietis Ojārs Vanags. S18 grupā 10km Patrīcijas Eidukas un pārējo meiteņu līmenis bija krietni atšķirīgāks, un jau pirmajā aplī Patrīcija bija prom no parējām dalībniecēm, izcīnot uzvaru ar gandrīz trīs minūšu pārsvaru. Otrajā un trešajā vietā SS „Arkādija” pārstāves Katrīna Pāvula (+2:43) un Paula Bergfelde (+4:21), bet neierasti ļoti tālu – trīs minūtes – aiz trijnieka bija cēsniece Annija Sabule.

V16 grupā (1999./2000.g.) 10km pēc pirmā apļa (2km) līderis Raimo Vīgants bija pāris sekundes priekšā sekojošajam internacionālajam trio, bet pēc otrā apļa jau arī abi cēsnieki Rūdis Balodis un Kristers Slavēns, kā arī lietuvietis Deimantas Kļisevičus madonieti vairs „neredzēja”. Raimo ar nepilnu divu minūšu pārsvaru izcīnīja uzvaru, kas viņam jau piektā šosezon. Tikmēr kārtējo otro vietu ieguva Rūdis Balodis, kas par desmit sekundēm apsteidza lietuvieti, bet pusminūti aiz trijnieka palika Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Slavēns. S16 grupā meitenēm 6km konkurentēm cerības neatstāja madoniete Ieva Pūce, tiekot pie otrās uzvaras šosezon. CPSS pārstāve Nora Osīte, līdz pat pēdējā apļa sākuma daļai līdzīgi cīnījās par otro vietu ar Martinu Biļunaiti, bet šoreiz vairāk spēka pēdējā aplī bija palicis lietuvietei, un Norai nācās papulēties, lai nosargātu trešo vietu, jo pēdējos metros tuvojās otra lietuviete. Trešo vietu latviešu meiteņu vidū ieņēma piektajā vietā finišējusī Elīna Radziņa no CPSS, kas pēdējā aplī spēja „aizbēgt” no pagājušā posmā otrās vietas ieguvušās Lauras Kvāles.

Pārējās grupās stabili uzvarētāji, toties interesantas cīņas par pārējām godalgām

V14 grupā jau piekto reizi sezonā nepārspējams bija madonietis Niks Saulītis, bet cīņā par otro vietu pēdējā aplī (2km) talsinieks Renārs Birkentāls apsteidza madonieti Uvi Akmentiņu un otro distanci pēc kārtas tika pie sudraba. Pēc 4km uz medaļu pretendēja arī Mikus Cimdiņš no CPSS, bet ceturto bronzu pēc kārtas individuālajos startos nesanāca iegūt, jo beigās viņš atkrita uz piekto vietu. Meitenēm šajā grupā 4km pēc pusdistances (2km) bija izveidojies līderu kvartets ar trim madonietēm un rīdzinieci, kurām dažu sekunžu attālumā sekoja vēl divas slēpotājas. Pēdējā aplī mājinieces paretināja līderu kvartetu un atstāja arkādieti Katrīnu Rudus 4.vietā, aizņemot visu pjedestālu. Vēlreiz progresu sezonas otrajā pusē apliecināja un pirmo uzvaru izcīnīja Kima Krūmiņa, aiz sevis atstājot Elizabeti Pauri un Agniju Nagli, bet otro posmu pēc kārtas piektā bija Evelīna Rama, kura izcīnīja divas uzvaras janvārī Priekuļos. Šoreiz nestartēja Vietlavā uzvaru izcīnījusī siguldiete Kristīne Brunere.

V12 grupā 4km tāpat kā Vietalvā izpalika grupas līderu no SS „Arkādija” ierastā līdzīgā cīņa, tikai šoreiz pārākumu izrādīja Bruno Krampe, kurš jau pēc pirmā apļa (2km) bija izrāvies priekšā un iekrājis 15 sekunžu pārsvaru, svinot otro individuālo uzvaru šosezon. Gustavam otrais sudrabs pie trim uzvarām, bet jau ierastā trešā vietā bija Edijs Eiduks no Aizkraukles SS, bet jaunākajam Eidukam vajadzēja iespringt pēdējā aplī, jo šoreiz jau tuvāk bija madonietis Uģis Beķeris. Meitenēm 2km piekto uzvaru šosezon izcīnīja Samanta Krampe, bet kārtējā otrā vieta tika Signei Miķelsonei no CPSS. Sprinta bronzai vēl vienu distancē pievienoja madoniete Līva Šahno, bet iepriekšējās divas reizes distancē bronzas medaļu nopelnījusī cēsniece Kitija Rozenova šoreiz ceturtajā vietā.

Dāmām S50 grupā 4km uzvarēja Inguna Eglīte, bet vīriem šajā vecumā pārliecinoši pirmais 10km Antis Zunda, kuram šoreiz izpalika spēkošanās ar talsinieku Jāni Neimani, kurš nepiedalījās, jo ir Somijā veterānu sacensībās. V40 grupā 10km uzvarēja Lietuvas pārstāvis Timofejs Kaznačenko, bet līdzīgajā cīņā par pirmo vietu Latvijas slēpotāju vidū daugavpilietis Andejs Matjuhins pēdējos 4km bija saglabājis vairāk spēka nekā rīdzinieks Mārtiņš Lukstiņš, kurš ģimenes budžetu papildināja ar vēl vienu sudrabu valsts čempionātā. V60 grupā 10km mūsējiem arī nācās atzīt lietuvieša pārākumu, bet no Latvijas pārstāvjiem stabili labākais bija kopējā ieskaitē otro vietu ieguvušais Vilnis Ķurens.

10 Komentāri

Ivars mūs ir izlutinājis ar savu erudīto,precīzo komentēšanu. Divas dienas klausoties šajā komentētājā vienkārši "vīta" ausis-gan par valodu,gan putrošanos uzvārdos,finišos,rezultātos...

16 • 03 • 2015 / 18:01
Protams, Ivars ir nepārspējams, vienkārši izcils:))
Tā jau dzīvē gadās, ka reizēm spējam novērtēt tikai tad, kad nav...

16 • 03 • 2015 / 18:16
Ivars šinī posmā nekomentēja, viņš bija Somijā.

16 • 03 • 2015 / 22:30
Par to jau arî stãsts,ka nebija,jo tas kas bija,bija briesmîgi:)

16 • 03 • 2015 / 22:41
Nevar būt, ka bija tik traki...varbūt kādu reizi pārteicās, bet tā katram gadās.

16 • 03 • 2015 / 23:09
Ranga aprēķins šogad nav pat iekustējies... nav samaksāts?

slēpotājs-cipariņš
17 • 03 • 2015 / 15:47
Atceros, ka 7-8 gadus atpakaļ rangu pēc katra LČ posma rēķinājā un citas lietas ļaudis veica sabiedriskā kārtā, un viss notika. Qua vadis slēpošana?

19 • 03 • 2015 / 15:09
Izskatās, ka kā nākas naudu atstrādā tikai grāmatvede, Ivars, sacensību apkalpotāji un pēdējā posma fotogrāfs...
Ģensekam amats līdz kapa malai garantēts - izdara darbus vai ne, ir rezultāti vai ne.
Valdei pietiek ar saviem "uz astes" biznesiņiem.
Varētu padomāt vēl kādu direktoru un speciālistu pieņemt, lai neuzrodas neapmierinātie.
Treneriem tāpat nav jēgas maksāt - paši sabiedriskā kārtā lai padarbojas... pa treknajiem klubiem... sportisti superstāri izaugs no sakārtotās "sūdu čupas".

19 • 03 • 2015 / 16:52
Tik daudz jauna Madonā no komentētāja par sevi uzzināju...
maybe long time to Memorium
19 • 03 • 2015 / 16:55
Kas par jaunumiem bija? :)
to maybe
19 • 03 • 2015 / 18:21
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv