ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 08 • 2014

Masu kritiens rollerslēpošanas treniņā Norvēģijā, iesaistīti arī Alsgords un Petersens

Ļoti nepatīkams atgadījums otrdien noticis pie Orungena ezera pāris desmitu kilometru uz dienvidiem no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo, kur treniņa laikā, braucot ar rollerslēpēm, smagu kritienu piedzīvoja vairāki norvēģu distanču slēpotāji, ieskaitot arī olimpiskos čempionus Tomasu Alsgordu un Oistenu Petersenu, kurš bija viens no trim, kas tika aizvesti uz slimnīcu. Petersens atzīst, ka ļoti labi, ka treniņa laikā braukuši ar ķiverēm, citādi sekas varēja būt vēl smagākas.

“Mēs bijām daudzi, un lielākajai daļai sanāca piedzīvot kritienu. Tā bija elle. Visapkārt bija uz zemes guļoši cilvēki ar dažādām traumām. Tas bija sasodīti pretīgi,” Norvēģijas medijiem stāsta 2010.gada Vankūveras Olimpiskos spēļu čempions komandu sprintā Oistens Petersens, kuru šis notikums tik spēcīgi ietekmēja, ka telefonintervijas laikā NRK viņš ir spiests vairākas reizes pārtraukt runāšanu. Viņš un vēl 11 citi slēpotāji bija rollerslēpošanas treniņā pie netālu no Orungena ezera, kad notika šis negadījums. Trīs no divpadsmit nav cietuši. Petersens jau kopš maija veic kāpinājuma treniņus, bet tagad viņš būs spiests vairākas nedēļas izlaist, jo kritienā ir cietis arī iegurnis.

Saskaņā ar Petersena sacīto dramatiskā kritiena rezultāta trīs tika nogādāti slimnīcā, bet diviem bija nepieciešama ārsta palīdzība. “Mums paveicās. Visiem bija aizsargķiveres, un visiem tās noderēja,” atzīst citkārt atraktīvais Petersens, kurš kritiena rezultātā salauza īkšķi, pamatīgi nobrāza un sadauzīja elkoni un plecu. Viņš nevēlas stāstīt, kas vēl bija tajā grupā, bet NRK ir zināms, ka viens no tiem ir bijis pieckārtējais olimpiskais čempions Tomass Alsgords, kurš atbildes īsziņā atrakstīja, ka šādā vai tādā jocīgā veidā tomēr ir spējis noturēties kājās un nav negadījumā cietis.

Oistens vairāk pastāsta arī par pašu notikumu. “Mēs bijām izbraukuši treniņā ar rollerslēpēm apkārtnē, ko tik labi nezinājām. Vienā brīdī sākām braukt lejup pa klanu, kas sākumā nebija tik stāvs. Mēs visi labi braucam ar rollerslēpēm un esam ļoti pieredzējuši, bet tad kalns kļuva arvien stāvāks un stāvāks, bet asfalta segums palika sliktāks, un ceļš kļuva šaurāks un līkumotāks. Mēs pazaudējām kontroli,” saka 31 gadus vecais sportists un piebilst: ”Grupā iestājās neliela panika. Esmu krietni virs vidējā līmeņa rollerslēpošanas meistarībā, bet tik un tā man nebija nekādu izredžu noturēties kājās. Atlika tikai atrast vietu, kur lēkt.”

Oistens Petersens arī norāda, ka šis negadījums ir briesmīgākais, kas ar viņu ir noticis distanču slēpošanā. “Tas brīdis, ka tu brauc lejā pa kalnu un saproti, ka tūlīt tiks piedzīvots kritiens.....viena lieta, ka tu brauc viens, bet pavisam kas cits, ja brauc kopā vēl ar vairākiem. Tas bija briesmīgi. Rollerlsēpošanas sacensībās es parasti pārspēju lielāko daļu vai reizēm pat visus konkurentus, un tā ir bijis visu dzīvi...... bet šodien es gribu pateikt, ka esmu ārkārtīgi priecīgs, ka galvā bija ķivere,” aizkustināti atzīst vairākkārtējais godalgoto vietu ieguvējs Pasaules kausa posmos sprintā.

Ivars Bācis

O.Pettersens.jpg
Oistens Petersens. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix

2 Komentāri

Labi, ka tā. Mācība - pirms doties treniņā uz rolleriem, iepazīsti trasi!

21 • 08 • 2014 / 18:30
pareizi teikts komentārā.

21 • 08 • 2014 / 18:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv