ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2015

Latvijas slēpotāji atkal uzvar un izcīna godalgas Swedbank posmā Igaunijā

Lieliski kārtējo reizi nostartējuši daži Latvijas jaunie distanču slēpotāji, kas tikuši pie trim godalgotām vietām ceturtajā posmā Igaunijas spēcīgākajās un lielākajās distanču slēpošanas seriāla sacensībās. Kurā piedalās gan bērni, gan arī juniori un U23 grupas pārstāvji. Mūsējie izcīnīja divas uzvaras, ko sarūpēja brālis ar māsu no Rīgas sporta kluba “Arkādija” Bruno un Samanta Krampes, bet otro vietu izcīnīja Vineta Pētersone no Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS).

Ceturtais no kopumā pieciem posmiem, kas notika slavenajā pasaules kausa posmu mājvietā Tehvandi stadionā Otepē, jaunajiem distanču slēpotājiem bija neparastāks, jo tas bija tā saucamais “skikross”. Līdz ar to tik pārbaudītas ne tika slēpošanas prasmes, bet āri veiklība uz slēpēm. Organizatori, cik nu bērniem un jauniešiem atbilstoši varēja, sarūpēja dažādus šķēršļus trasē ar labirintiem, tramplīniņiem, paklājiem, BMX trases viļņveida maziem pauguriņiem, jeb kā paši sportistu tos sauc ““pampakiem”. Augšdaļā pārsvarā bija tie paši, kas parasti tradicionālajos slēpošanas posmos, varbūt ar nelielām izmaiņām.

Meitenēm 2003.g. dz. grupā no 28 dalībniecēm Samanta Krampe bija visātrākā, kas distanci veica 2:49,7 un savu sīvāko konkurenti igauņu Lauru apsteidza par trim sekundēm. Tā bija Samantas trešā uzvara četros posmos, un likumsakarīgi viņa ir vadībā arī kopvērtējumā, kur sestajā vietā ir cēsniece Signe Miķelsone, kura arī ceturtajā posmā bija desmitniekā, ierindojoties 9.vietā (+20 s). Puišiem otro posmu pēc kārtas uzvara arī tika Latvijai, bet šoreiz tas nebija Gustavs Lukstiņš, bet gan Samantas brālis Bruno Krampe, kas tika pie panākuma. Viņš distanci veica 2:40,9 un par 7,5 sekundēm apsteidza iepriekšējā posma uzvarētāju Gustavu Lukstiņu, kuram šoreiz tāpat kā pirmajā posmā ceturtā vieta. Kopvērtējumā Bruno izvirzījies otrajā vietā, par 10 punktiem piekāpjoties pirmo divu posmu uzvarētājam Kasperam Lē no Igaunijas, bet trešajā vietā atrodošos Gustavu apsteidzot par 4 punktiem.

Specifiskais formāts ienesa korekcijas arī dalībnieku skaita ziņā, kas visās grupās bija nedaudz mazāks kā parasti. Meitenēm 1999.dz.g. grupā dalībnieču sastāvs saruka gandrīz uz pusi, jo ierasto aptuveni 20 dalībnieču vietā piedalījās divpadsmit.   uzvarēja galvenā favorīte Stīne Līse Trū, bet šoreiz sev piemērotākajā formātā viņai pavisam nedaudz (8 sekundes) zaudēja un otro vietu ieguva cēsniece Vineta Pētersone. Pārliecinoša līdere kopvērtējumā ir Trū, bet Vineta, kurai, vienu posmu izlaižot, ieskaitē iet trīs posmos iegūtie punkti, ir pakāpusies uz septīto vietu.

Noslēdzošais pēdējais posms norisināsies marta nogalē.


3 Komentāri

glupa disciplīna

04 • 03 • 2015 / 20:47
Malači rakari!:)

04 • 03 • 2015 / 22:26
glups komentētājs
Kaut vienu reizi esi šādas sacensības klātienē redzējis?
Ļoti interesantas sacensības, un galvenais ka bērniem patīk.

05 • 03 • 2015 / 10:18
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv