ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2015

Latvijas jaunie distanču slēpotāji atkal tiek pie godalgām Igaunijā

Saistītā informācija

Svētdien Igaunijā lielāko un spēcīgāko distanču slēpošanas sacensību jauniešiem un junioriem “Swedbank kauss” otrajā posmā godalgotas vietas atkal ieguva Latvijas jaunie distanču slēpotāji. 2003.gadā dzimušajām meitenēm 25 dalībnieču vidū otrā vieta 1km klasiskajā stilā ar intervāla startu Samantai Krampei (SS “Arkādija”), bet puišiem šajā vecumā trešo vietu 2km distancē klasikā 32 dalībnieku konkurencē ieguva Gustavs Lukstiņš (SS “Arkādija”).

Četras dienas pirms Ziemassvētkiem Igaunijā ar pirmo posmu sākās “Swedbank kauss” 2014./2015.g. sezonā. Tajā Latvijas jaunie distanču slēpotāji ieguva četras godalgotas vietas, ieskaitot arī vienu uzvaru. Šoreiz uzvaru izcīnīt neizdevās, tomēr divas reizes mūsējie iekļuva trijniekā. Uz otro posmu mūsējie bija devušies mazākā sastāvā nekā uz pirmo, jo uz Igaunija šoreiz aizbrauca trīs Cēsu Sporta skolas pārstāves un trīs no SS “Arkādija”. Kamēr kluba biedri sacentās Uzvaras parkā Rīgas atklātajā čempionātā un meistarsacīkstēs slēpošanas sprintā, tikmēr trīs SS “Arkādija” slēpotāji – Samanta Krampe, Gustavs Lukstiņš, Bruno Krampe, kuri ir līderi savās grupās Latvijā, un kuri kopā ar trim cēsniecēm ar Vinetu Pētersoni bija devušies pie ziemeļu kaimiņiem igauņiem, lai piedalītos populārajās distanču slēpošanas sacensībās un lai parādītu, ka Latvijā jaunākajās jauniešu grupās ir tik pat spēcīgi slēpotāji kā Igaunijā.

Distances garumi otrajā posmā bija tādi paši kā pirmajā, tikai šoreiz bija jāslēpo klasiskajā stilā. Samantai Krampei 1km distancē neizdevās atkārtot pirmā posma panākumu un vēlreiz izcīnīt uzvaru, jo mūsu ziemeļu kaimiņu iecīnītākajā slēpošanas stilā klasikā viņu pārspēja Laura. Tā ir igauņu labākā slēpotāja šajā vecumā Laura Lēna,, kas pirmajā posmā decembrī 1km slidsolī Samantai zaudēja septiņas sekundes, bet šoreiz, 1km distanci klasiskajā stilā veicot 4:05,8, mūsu vadošo slēpotāju U12 grupā pārspēja 26 sekundēm. Signe Miķelsone bija pusminūti lēnāka par Samantu un ieņēma 10.vietu.

Puišiem 2003.gadā dzimušajiem bija jāveic 2km. Pagājušā reizē Gustavam Lukstiņam viena sekunde pietrūka līdz trijniekam, un viņš palika dalītā ceturtā vietā, taču šoreiz arkādietim izdevās iekļūt trijniekā. Viņš 2km veica 6:48,0 un ieguva trešo vietu, no otro uzvaru izcīnījušā igauņa Kaspara Lē atpaliekot 34 sekundes, bet līdz otrajai vietai pietrūka 3 sekunžu. Savukārt mainītās lomā ar Gustavu bija Bruno Krampe, kuram pirmajā posmā bija otrā vieta, bet šoreiz Bruno ieņēma piekto vietu, noslēpojot astoņas sekundes lēnāk par savu komandas biedru.

1999.gadā dzimušajām meitenēm 3,6km pārliecinoši pirmā bija pirms divām nedēļām Priekuļos FIS sacensībās visas mūsējās pārspējusī Stīne Līsa Trū. Viņa distanci veica 12:14,1 un Vinetu Pētersoni apsteidza ar ļoti lielu pārsvaru – minūti un 20 sekundēm. S18 grupā (1997./1998.g.) 7,2km 20.vietā palika Madara Zaķe, kurai uzvarētājai vienpadsmit minūtes.

4 Komentāri

Apsveicami rezultāti šajā gadsimtā dzimušajiem;)

26 • 01 • 2015 / 23:49
Rezultāti arkādiešiem ļoti labi, cerams, ka ne tikai šajā vecumā, bet arī turpmāk.
Sports
27 • 01 • 2015 / 08:38
Un atkal EJOFā nekā.

30 • 01 • 2015 / 00:24
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv