ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2015

Latvijas čempionātā stafetēs uzvar Siguldas A2 un CPSS

Saistītā informācija

Sestdien Madonā „Smeceres sila” trasē Latvijas čempionāta trešajā posmā distanču slēpošanā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar biedrību „A-Madona”, 3x4,5km stafetē vīriešiem pirmo vietu izcīnīja Siguldas A2 komanda, kuru pārstāvēja Raivo Kivlenieks, Juris Ģērmanis un Jānis Paipals, bet sievietēm 3x3km stafetē par uzvarētājām kļuva Cēsu pilsētas SS (CPSS) ar Ingu Paškovsku, Kristu Krūmiņu un Anželu Brici sastāvā.

Noslēdzošais Latvijas čempionāta distanču slēpošanā trešais posms Madonā tāpat kā pērn sākās ar stafetēm. Liela daļa no dalībniekiem pirms nedēļas Siguldā Latvijas Ziemas Olimpiādes ietvaros jau sacentās stafetēs, bet sestdien Latvijas čempionāta stafetes tomēr atšķīrās ar vairākiem aspektiem. Pirmkārt, komandā bija trīs, nevis četri dalībnieki, otrkārt, nebija klasiskā stila posmu, jo plānās sniega kārtas dēļ visi trīs bija jāveic brīvajā stilā, un, treškārt, dažu komandu sastāvi atšķīrās, jo Latvijas Olimpiādē sacentās novadi un komandu sastāvi pirms nedēļas tika komplektēti, ņemot vērā sportista dzīvesvietu, ne pārstāvēto komandu.

Vīriešiem par galvenajiem medaļu pretendentiem tika uzskatīti Siguldas A2, Madonas BJSS un Talsu NSS komandas. Diemžēl mājinieki madonieši neizgāja uz starta, bet talsinieki nebija nokomplektējuši spēcīgāko sastāvu, izliekot, tā teikt, otro sastāvu, jo komandā nebija šosezon labi Latvijas čempionātos startējošie trīsdesmitgadnieki Kārlis Vanags, Juris Damškalns un Gints Lūsis. Līdz ar to, praktiski neviens nešaubījās, ka uzvarēs A2 komanda. Pirmajā posmā juniors un sevi labi pirms nedēļas Latvijas Olimpiādē parādījušais Jānis Šņoriņš pirmajā posmā nodrošināja talsiniekiem līderpozīcijas, bet tikai divas sekundes viņš bija ātrāks par pasaules čempionātā Falunā kvalifikācijas slēpojumā startējušo ziemas orientieristu no Ogres Raivo Kivlenieku (A2). Un vienalga, vai tās būtu divas vai 20 sekundes, ar to Talsu komandas prieki beigtos, jo Siguldas A2 komandā pēdējos divus posmus veica spēcīgie gulbenieši Juris Ģērmanis un Jānis Paipals, bet talsiniekiem Arvis un Andris Robaldi. Brāļi centās, bet nespēja neko likt pretī A2 komandai, kura, uzrādot laiku 37:58,67, izcīnīja uzvaru ar 2:05 pārsvaru. Talsiem otrā vieta un mazs prieks par visātrāko etapa laiku 12:27, ko uzrādīja Jānis Šņoriņš (J.Paipals bija 10 sekundes lēnāks, bet viņš nebrauca uz maksimumu, jo pēdējā posmā Siguldas komandai bija divu minūšu pārsvars – aut.piez.). No uzvarētājiem atpaliekot gandrīz trīs minūtes un no otrās vietas 47 sekundes trešajā vietā ierindojās Siguldas A2 otrā komanda (Viesturs Eglītis, Toms Veits, Ingmārs Briedis), kuri pēc otrā posma bija pat otrajā vietā ar 10 sekunžu pārsvaru. Diemžēl šoreiz komandu nespēja nokomplektēt iepriekšējo gadu uzvarētāji SS „Arkādija”. Kaut arī beidzot A2 tika pie uzvaras stafetē, tomēr šādā konkurencē bez vairākām vadošām komandām īsts gandarījums no sportiskā viedokļa par to nav.

Sievietēm arī startēja trīs komandas, un neviens nešaubījās par CPSS uzvaru. Jau pirmajā posmā Inga Paškovska atveda vairāk nekā minūtes pārsvaru, ko otrajā posmā, ko pārējām komandām veica vājākie posmi, Krista Krūmiņa divkāršoja pret Madonu un trīskāršoja pret Krāslavu. Kaut arī pēdējā posmā Anžela Brice piekāpās par nepilnām 50 sekundēm abām gandrīz uz pusi jaunākajām konkurentēm, tik un tā CPSS izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar pusotras minūtes pārsvaru, uzrādot laiku 31:16,14. Interesanti, ka pagājušā gadā cēsniecēm izpalīdzēja meita Anete, bet šogad māte Anžela. Madonietes (Līna Nagle, Karīna Pētersone un Kitija Auziņa) ieņēma otro vietu, bet krāslavietes ar māsām Kovaļovām un Šnežanu Jegorčenko noslēdza trijnieku.

V18 grupā pārliecinošu uzvaru ar vairāk nekā četru minūšu pārsvaru izcīnīja Cēsu pirmā komanda (Dzintars Daļeckis, Egons Briedītis, Alvis Šķēps), bet cīņā par otro vietu starp Cēsu otro komandu (Niklāvs Eglītis, Uldis Sļadzevskis, Emīls Galiņš) un Madonas BJSS (Vairis Skurulis, Didzis Avotiņš, Kristaps Indriksons), kuras abas spēcīgāko pārstāvi bija uzlikušas pirmajā posmā, ar 9 sekunžu pārsvaru ātrāki bija cēsnieki. Meitenēm S18 grupā Katrīna Pāvula un Laura Kvāle SS „Arkādijai” pēc pirmajiem diviem posmiem bija atvedušas divas ar pusi minūtes pārsvaru, un Paulai Bergfeldei pēdējā posmā atlika tik nobraukt līdz beigām, rīdziniecēm svinot uzvaru. Divas minūtes atpalika otrās vietas ieguvējas Rebeka Raiska, Madara Zaķe un Annija Sabule no CPSS, bet sešas minūtes par uzvarētājām lēnākas bija Madonas BJSS (Madara Skurule, Elizabete Stangaine, Klinta Bičevska). 

Rīt noslēdzošā disciplīna vidējā distance brīvajā stilā ar masu startu.

7 Komentāri

elitē tikai trīs komandas vīriem, o, nabadzība....

14 • 03 • 2015 / 23:02
tik maz komandas neatceros, kad ir bijis.......

14 • 03 • 2015 / 23:18
Kāda rūpnīca, tādi traktori. Ja rūpnīcā vispār nav ražošanas vadītāja, inženieru, konstruktori... ir tikai "brīvprātīgie", kas nāk uz darbu, kad jūt tuvojamies algas dienu, tad tāds lūk rezultāts. Tagad mēs rokam tos kartupeļus, ko stādā jau pēdējos 3 gadus. Un tālāk būs vēl knapāk...

15 • 03 • 2015 / 19:39
Cilvēkiem piemīt brīva griba, izvēles brīvība, gara spēks...

15 • 03 • 2015 / 20:44
Izrādās V18 2. vietas ieguvējus ir apsteigušas V16 gan 2.,gan 3. vieta. Rokam gan tos kartupeļus...

15 • 03 • 2015 / 21:35
Kā tad V16 grupas 2. un 3.vieta var apsteigt V18, ja distances atšķiras pa 5km un laiki V16 grupā uz V18 fona nav nekādi labie.

16 • 03 • 2015 / 23:17
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv