ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

15 • 09 • 2015

Jauniešu grupās LČ 2.posmā rollerslēpošanā uzvaras trīs sporta skolām

Svētdien Daugavpils Stropu aktīvās atpūtas un sporta trasē Latvijas Slēpošanas savienības un biedrības “A-Madona” rīkotajā Latvijas čempionāta otrajā posmā rollerslēpošanā, ko atbalstīja Daugavpils Sporta pārvalde, vidējās distancēs klasiskajā stilā ar intervāla startu sacentās arī jauniešu grupas pārstāvji, kuri kopumā bija krietni vairāk nekā junioru, elites un veterānu grupas dalībnieki un veidoja divas trešdaļas no visiem startējušajiem – 44 jauniešu grupas rollerslēpotāji, no kuriem neliela daļa bija arī Lietuvas pārstāvji. No sešām jauniešu grupām uzvaras izcīnīja trīs sporta skolu audzēkņi, Madonas BJSS iegūstot trīs, SS “Arkādija” divas, bet CPSS vienu pirmo vietu. Pie medaļām tika arī Daugavpils BJSS un arī Krāslavas sporta skola.

Stropu trases ir viens kāpums un nobrauciens, kas izveidots 2,7km apļa papildus 100m cilpā, kas kopā veido 2,8km apli. Tikmēr pārējā 2,7km daļa ir līdzena, daudz neatšķiroties, piemēram, no Uzvaras parka trases Rīgā. Līdz ar to dalībnieki faktiski izmantoja tikai stumšanos ar rokām, izņemot tās grupas (S un V16), kurām bija 2,8km aplis, tādējādi mazinot ierastā klasiskā stila tehniku, kur lielu daļu atspērienu veic ar kājām.

V16 grupā (1999./2000.g.) Reinis Upens no CPSS šoreiz nespēja neko likt pretī madoniešiem, līdz ar to visu goda pjedestālu aizņēma Madonas BJSS audzēkņi, cēsniekam pirmo reizi šajā sezonā paliekot ārpus trijnieka. Toties pretēju tendenci, turklāt spoži, nodemonstrēja Reinis Cīrulis, kurš pirmo reizi tika pie medaļas. Pēc divām ceturtajām vietām pirmajā posmā jūlija beigās Madonā Reinis bija apņēmības pilns iekļūt trijniekā. Viņš to arī paveica, turklāt, ne tikai iekļūstot labāko trīs vidū, bet izcīnot pārliecinošu uzvaru 14km distancē, par attiecīgi minūti un divām apsteidzot savus komandas biedrus Tomu Zvirgzdiņu un Kalvi Krīgeru. Arī Toms veicis kāpumu, jo jūlijā bija 5. un 6.vietā.

Meitenēm šajā grupā 11,2km bija tikai trīs dalībnieces, kas nodrošināja uzreiz godalgotu vietu, jo iztrūka vairākas vadošās slēpotājas no Madonas, Cēsīm un SS “Arkādija”. Taču tas nenozīmē, ka bija neinteresanti, jo intriga un sportiskais azarts neiztrūka. Jau sākumā vadībā izvirzījās Madara Skurule (Madonas BJSS), iekrājot palielu pārsvaru, bet, neskatoties uz tempa krišanos un konkurentu pietuvināšanos, viņa spēja nosargāt līderpozīciju un izcīnīt uzvaru. Krāslaviete Šņežana Jegorčenko un cēsniece Ilona Upena sarūpēja interesi cīņā par otro vietu. Pēc pirmā no kopumā četriem apļiem, 21 sekundi priekšā bija cēsniece, bet pēc trešā apļa (8,4km) krāslaviete atpalika vairs tikai pusotru sekundi. Tendence nemaldināja, un pēdējā aplī Šņežana bija ātrāka un ieguva otro vietu, Ilonu apsteidzot par 20 sekundēm.

V14 grupā (2001./2002.g.) pie trešās uzvaras šajā sezonā tika Niks Saulītis (Madonas BJSS), kas 5,4km distancē aiz sevis atstāja Latvijas čempionāta rollerslēpošanā šovasar debitējušos Kiril Matjuhinu (Daugavpils BJSS) un Uvi Akmentiņu. Līdzīgi kā V16 grupā cēsnieki palika bez godalgām, jo Madonā divas otrās vietas izcīnījušais Jānis Rams un divas trešās vietas ieguvušais Artis Zvaigznītis palika attiecīgi 4. un 6.vietā. Parūpējoties par cēsnieku prestižu un sagādājot Ramu ģimenei ne tikai godalgu, bet arī pirmo vietu, meitenēm uzvarēja Evelīna. Nepaveicās vietējai cerībai Inesei Golubevai, kura ar 9 sekunžu pārsvaru atradās līderpozīcijās pēc pusdistances jeb pirmā apļa (2,7km), bet otrajā aplī piedzīvoja kritienu un tā rezultātā atkrita uz otro vietu. Trešo laiku uzrādīja lietuviete Fausta Repečkaite, bet Latvijas čempionātā trešā vieta pienācās Pāvela māsai Zlatai Pancerko, nodrošinot šajā grupā Daugavpilij otro godalgu, bet ģimenei vēl vienu bronzas medaļu.

Jaunākajā grupā V12 (2003.g. un jaunāki) puišiem šaubas par pirmo divu vietu ieguvējiem neradās, toties bija intriga, kurš no abiem SS “Arkādija” pārstāvjiem – Gustavs Lukstiņš vai Bruno Krampe – būs pirmajā vietā (ļoti interesants un savā ziņā zīmīgs fakts sanāca, radot pat divkāršu sakritību, saistībā ar šo abu puišu starta numuriem (Gustavam 20 nr., Bruno 21 nr.) un tajā pašā dienā pasaulē vislielāko uzmanību piesaistošo sporta notikumu, bet par to sīkāk varēs uzzināt šo sestdien Siguldas kausā rollerslēpošanā – aut.piez.). Abu otrajā divcīņā rollerslēpošanā rezultāts kļuva neizšķirts, jo par septiņām sekundēm ātrāks 2,7km distancē bija Gustavs. Netālu (+ 11 s) no Bruno bija trešās vietas ieguvējs Silvestrs Švauksts (Madonas BJSS). Meitenēm, kuras arī veica 2,7km, sanāca vēl līdzīgāka cīņa nekā puišiem, kaut arī pirms sacensībām izteiktas favorīte bija Samanta Krampe no SS “Arkādija”. Samanta arī uzvarēja, taču daudz netrūka, lai viņa paliktu otrā, jo rīdziniece tikai par 0,8 sekundēm (!) pārspēja pusminūti pirms sevis startējušo otrās vietas ieguvēju un pārsteiguma autori Ievu Vaļsku (CPSS), kura ar katru sezonu progresē (2012.gadā viņa bija pēdējā 8.vieta, tiesa, sacenšoties pamatā ar 2 gadus vecākām konkurentēm – aut.piez.). Ļoti tuvu abām bija arī Signe Miķelsone (CPSS), kas no uzvarētājas atpalika 5 sekundes.

Ivars Bācis

4 Komentāri

Jabrauc tad sestdien uz Siguldu :)

15 • 09 • 2015 / 19:40
Ivars par mīklu parūpējies:)

15 • 09 • 2015 / 20:41
Raksts par "Arkādijas" audzēkņiem: http://www.sports.riga.lv/public/70351.html
Rigas domes sporta portāls
16 • 09 • 2015 / 11:04
ir jēga rīkot LČ Daugavpilī, ja neierodas puse no tiem, kas parasti ierodas?
mjā
21 • 09 • 2015 / 08:18
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv