ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

23 • 09 • 2014

Jaunāko grupu rezultāti Latvijas čempionāta rollerslēpošanā Priekuļos

Saistītā informācija

Saskaņā ar čempionāta nolikumu VS16 grupās un jaunākajās varēja izmantot tikai “Start” rollerslēpes, kas ir lēnāki, līdz ar to šoreiz jaunāko grupu līderu reālo varējumu nevar salīdzināt ar vecāko grupu pārstāvjiem. No sešām jaunākajām grupām četrās uzvarētājs bija pārliecinoši priekšā pārējiem, bet divās grupās cīņa par uzvaru bija ļoti sīva, ka spriedze saglabājās līdz pat pašām beigām. No sporta skolām vislabāk nostartēja Madonas BJSS, kuriem jauniešu un bērnu grupās četras pirmās vietas. SS “Arkādija” kontā divas uzvaras, tāpat arī Aizkraukles sporta skolai, pateicoties Ralfam un Patrīcijai Eidukiem, bet šoreiz bez uzvarām palika CPSS, toties zelta medaļu iztrūkumu cēsnieki “kompensēja” ar pārējo medaļu bagātīgu birumu - septiņi sudrabi un piecas bronzas.

V16 grupā, izlaidis pirmo posmu savās mājās Madonā, jo iepriekšējā dienā sprintā piedzīvoja kritienu, Priekuļos uz starta 15,6km distancē izgāja šīs grupas līderis Raimo Vīgants (Madonas BJSS), neatstājot nekādas cerības pārējiem dalībniekiem. Viņš katrā no sešiem apļiem tuvāko sekotāju un kādreizējo konkurentu Kārli Liepiņu apsteidza par 40 sekundēm, finišā pārsvaram sasniedzot jau četras minūtes. Uz trešās godalgas trijiem pretendentiem, kas visi pārstāvēja CPSS, ātrākais bija Kristers Slavēns.

Meitenēm S16 grupā iepriekšējo gadu uzvarētāja un bieža viešņa Latvijā Stīne Līsa Trū no Igaunijas apliecināja, ka joprojām ir ļoti spēcīga, un 10,4km distancē izcīnīja pārliecinošu uzvaru, par 1:38 apsteidzot tuvāko sāncensi. Tā kā Patrīcija Eiduka startēja S18 grupā un ar ātrākajiem rolleriem, tad izpalika ne tikai tieša, bet arī neformāla abu šo meiteņu konkurence, kurā iepriekš Priekuļos pārāka bija igauniete. Cīņā par otro vietu kopējā ieskaitē, bet par pirmo Latvijas čempionātā, madoniete Ieva Pūce, katrā aplī esot dažas sekundes ātrāka par Noru Osīti no CPSS, finišā pārspēja cēsnieci par 24 sekundēm Distances vidusdaļā, neesot starp pirmajām trim, izstājās Laura Kvāle no SS “Arkādija”, jo par sevi lika manīt nepietiekamie treniņi pēc traumas ārstēšanas.

V14 grupā 10,4km distancē jau no paša sākuma daudz ātrākus apļa laikus nekā pārējie sāka uzrādīt Niks Saulītis no Madonas BJSS, un turpinājumā savu pārsvaru vēl nedaudz palielināja, izcīnot uzvaru un otrās vietas ieguvēju Jāni Ramu (CPSS) apsteidzot par 55 sekundēm. Sākumā Jānim nedaudz līdzi turēja un cīņā par otro vietu mēģināja iesaistīties komandas biedrs Mikus Cimdiņš, taču pusdistancē tomēr viņš jau sāka strauji atkrist, bet tomēr stabilu trešo vietu saglabāja.

Šajā vecumā meitenēm, kas veica 5,4km (3x1,8km), bija vislīdzīgākā cīņa par uzvaru no visām grupām. Uz pirmo vietu pretendēja trīs dalībnieces – Elizabete Paura (Madonas BJSS), Evelīna Rama un Kristiāna Riekstiņa (abas CPSS), kuras visas šķīra mazāk par trim sekundēm, bet pirmo un otro vietu tikai 0,7 sekundes. Pēc diviem apļiem jeb 3,6km visas trīs šķīra pusotra sekunde, solot aizraujošus notikumus pēdējā aplī un finišā, kas arī piepildījās. Kad ātrā gaitā finišēja agrāk no visām trim startējusī Evelīna Rama un uzrādīja labāko laiku, tikmēr aptuveni 300m pirms finiša novietotajā apļu kontrolatzīmē par 1,7 sekundēm ātrāku laiku uzrādīja Kristiāna Riekstiņa, un šķita, ka būs jauna līdere. Taču šo pēdējo gabalu Kristiāna veica par nepilnām 4 sekundēm lēnāk un tobrīd finišā ieņēma otro vietu 2 sekundes aiz Evelīnas. Un tieši tobrīd pēdējai kontrolatzīmei pie šautuves sākuma ar 3,1 sekundes pārsvaru garām pabrauca Elizabete Paura, kura arī šajos pēdējos 300m bija lēnāka nekā Evelīna, bet tomēr beigās par 0,7 sekundēm saglabāja pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Līdz ar to Evelīnai tāpat kā brālim otrā vieta.

V12 grupā puišiem 5,4km distancē (3X1,8km) bija otra interesantākā cīņa aiz S14 grupas, jo atkal līdzīgi sacentās abi arkādieši Gustavs Lukstiņš un Bruno Krampe. Abi pēdējos divus apļus veica vienādi, līdz ar to izšķirošo lomu nospēlēja Gustava pirmajā aplī iegūtais 4 sekunžu pārsvars. Tādējādi, salīdzinot ar Madonas posmu, abi pamainījās vietām, kas ir ļoti labi šajā konkurencē. Šoreiz uzvarēja Gustavs, atstājot Bruno otrajā vietā. Līdz ar to abi pamainījās vietām, salīdzinot ar Madonas posmu, kas ir ļoti labi šajā konkurencē. Šoreiz uzvarēja Gustavs, atstājot Bruno otrajā vietā. Atkal stabila trešā vieta Edijam Eidukam (Aizkraukles sporta skola), kas no uzvarētāja atpalika vienu minūti.

Meitenēm S12 grupā 3,6km distancē Samanta Krampe bija pārāka par visām, neļaujot atkārtoties Ramu ģimenes “sudrabiem” un nodrošinot Krampēm vismaz vienu pirmo vietu. Minūti aiz uzvarētājas ļoti līdzīgi par otro vietu cīnījās Signe Miķelsone (CPSS) un Līva Šahno (Madonas BJSS). Pēc pirmā apļa Signe bija priekšā 11 sekundes, bet otrajā aplī viņa sāka nedaudz zaudēt ātrumu, kamēr Līva saglabāja uzņemto tempu un beigu daļā strauji tuvojās Signei, pie kontrolatzīmes 300m pirms finiša atpaliekot vien 1,2 sekundes un sagādājot saspringtas un intriģējošas beigas. Taču šajā pēdējā posmā līdz finišam par pussekundi ātrāka ir bijusi Signe, nosargājot otro vietu un Līvu apsteidzot par nepilnām divām sekundēm.

Un beigās gribētu pieminēt arī Tautas klasi, kas pirmo reizi tika iekļauta Latvijas čempionāta ietvaros un kurā pirmajā reizē uzdrošinājās piedalīties divi dalībnieki. Cerams, ka Aināra un Žanetes Leimaņu starts būs labs piemērs arī citiem rollerslēpošanas entuziastiem.

Ivars Bācis

_mg_0210.jpg

1 Komentāri

Patrīcija, Ralfs, Raimo V. ....šie trīs izskatās cerīgi tuvākā nākotnē.

24 • 09 • 2014 / 22:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv