ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

26 • 09 • 2015

I.Bikše pasaules čempionātā rollerslēpošanā 12.vietā

Latvijas izlases slēpotājs Indulis Bikše Itālijas ciematā Valdifiemmi pasaules čempionātā rollerslēpošanā 10km klasiskajā stilā ar intervāla startu pret kalnu junioru konkurencē ierindojās 12.vietā, uzvarētājam Stefanam Zelgeram no Itālijas zaudējot nepilnas trīs ar pusi minūtes un iegūstot 158 FIS punktus.

Vakar pēcpusdienā pirms oficiālās atklāšanas ceremonijas pazīstamajā Alpu ielejā Valdifiemmi, kur ir notikuši vairāki pasaules čempionāti slēpošanā, sākās pasaules čempionāts rollerslēpošanā gan pieaugušajiem, gan arī junioriem. Pirmajā čempionāta dienā rollerslēpotāji sacentās klasiskā stila distancē pret kalnu ar intervāla startu.  Sportisti distancē devās pēc pasaules kausa reitinga. Tā kā Indulis Bikše kopvērtējumā junioriem atrodas desmitniekā, turklāt puse no desmitnieka nepiedalījās, tad madonietim bija ļoti laba starta pozīcija – ceturtais numurs no beigām.

Lai arī ne tik liela kā ziemā, tomēr arī rollerslēpošanā konkurence ir gana spēcīga, turklāt dalībnieku pulku papildinājuši daži sezonas laikā pasaules kausa posmos nestartējušie laba līmeņa slēpotāji. Neskatoties uz iepriekšminēto, tomēr jāatzīst, ka čempionāta sākums nesanāca, kā bija cerēts. Indulis 10km veica 35:17,8 un tobrīd finišā uzrādīja devīto rezultātu. Aiz viņa startējušie divi zviedri un itālis uzlaboja latvieša laiku, līdz ar to Indulim pirmo pasaules čempionātu sanāca uzsākt ar 12.vietu, līdz desmitniekam pietrūkstot 45 sekundēm un zaudējot 3:21 uzvarētājam Stefanam Zelgeram, kuru, starp citu, pasaules junioru čempionātā slēpošanā februāra sākumā 10km brīvajā stilā Indulis bija apsteidzis par 30 sekundēm un 21 vietu.

Sudrabu un bronzu ieguva pasaules kausa līderi un mums jau zināmie zviedri Markuss Fredriksons un Alfrēds Buskvists, Fredriksonam līdz zeltam pietrūkstot tikai 2,5 sekundēm, bet komandas biedru apsteidzot jau par pusminūti. Sešinieku noslēdza divi Krievijas slēpotāji, bet labākais ne no iepriekšminētajām trim slēpošanas lielvalstīm (Itālija, Zviedrija, Krievija) bija astotajā vietā ierindojušais slovāks Jans Koristeks, kurš Induli apsteidza par 1:15, bet februārī Almati PJČ mūsu slēpotājs slovākam bija priekšā vairāk nekā minūti gan skiatlonā, gan 10km slidsolī.

Juniorēm meitenēm tajā pašā distancē pārliecinoši uzvarēja Madonā dominējusī zviedriete Sandra Ulsone, kas uzrādīja laiku 38:36,6 un par pusotru minūti apsteidza otro vietu ieguvušo krievieti Tatjanu Čvanovu, bet sīvajā cīņā par bronzu itāliete Monika Tomasīnī par 2 sekundēm pārspēja norvēģieti Amāliju Olsenu, uzvarētājai piekāpjoties 2 minūtes. Juniorēm piedalīties nolēma un uz starta izgāja arī Paula Bergfelde, taču finišu nesasniedza.

Pieaugušo grupā dāmām 10km čempiones tituls tika Linai Semskārai, kas aiz sevis atstāja abas komandas biedrenes, bet vīriešiem nepārspēts palika šogad pasaules čempionāta slēpošanā Falunā sprintā 15.vietas ieguvējs Maicols Rastelli, kas par 28 sekundēm bija ātrāks nekā otrās vietas ieguvējs un 2006.gada Olimpisko spēļu uzvarētājs skiatlonā Jevgēņijs Dementjevs (Krievija), kurš pamazām ieiet sacensību apritē pēc soda izciešanas par dopinga lietošanu.

25. septembrī bija sprints, kur ļoti spēcīgā konkurencē kvalifikāciju tikai knapi pārvarēja Raimo Vīgants. Par sprinta rezultātiem vairāk rītdien.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv