ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

12 • 01 • 2015

“FANS” tautas slēpojumā pārliecinoši uzvar Z.Zučiks un I.Mauliņa

Saistītā informācija

Svētdien Priekuļu Slēpošanas un biatlona kompleksā Latvijas Slēpošanas savienības un veikalu tīkla “FANS” rīkotajā tautas slēpojumā 6km brīvajā stlā vīriem uzvarēja Zigmārs Zučiks, bet sievietēm ātrākā bija Inga Mauliņa. Kaut arī nedaudz, tomēr šogad dalībnieku skaits bija audzis, salīdzinot ar pagājušo gadu.

Vakar, kad Latvijas čempionāta otrajā dienā bija nostartējušas jauniešu un veterānu grupas, distancē varēja doties “FANS” tautas slēpojuma dalībnieki. Šī ir trešā sezona, kad tiek rīkots “FANS” tautas slēpojums. Tas ir specifisks ar to, ka notiek Latvijas čempionāta posma norises vietā un tajā pašā trasē. Dalībniekiem bija izvēlēts 3km aplis, kas ar 500 metru papildus cilpu atšķīrās no Latvijas čempionāta un FIS sacensību 2,5km apļa. Dalībniekiem savā ziņā bija arī labs pārbaudījums, taču varēja piedzīvot sportiskās sajūtas reljefainajā Priekuļu trasē gan slēpojot kāpumos, gan arī ātrajos nobraucienos. Sievietēm bija jābrauc viens aplis (3km distance), bet vīriem divas reizes, tātad kopā 6km. Dalībnieku skaits gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē kaut pavisam nedaudz, tomēr bija palielinājies un šoreiz veidoja pussimtu. 

Starts tika dots īsi pirms četriem. Un pašā trases sākumā bija līdzenā papildus cilpa, kur ātrākie slēpotāji jau nedaudz paretināja dalībnieku pulku. Citi neiespringa uz rezultātu uzrādīšanu un slēpoja mierīgi savā izvēlētājā tempā. Pirmajā garajā kāpumā no līderu grupas sāka atrauties pagājušā gada uzvarētājs un vispusīgais sportists Zigmārs Zučiks, kuram arī slēpes labi slīdēja. Pēc pirmā apļa viņš tuvākajai sekotāju grupiņai ar trim slēpotājiem bija priekšā 20 sekundes. Otrajā aplī Zigmārs savu pārsvaru vēl nedaudz palielināja un izcīnīja uzvaru otro gadu pēc kārtas, distanci veicot 16:10,8 un otrās vietas ieguvēju apsteidza par pusminūti. Cīņā par otro vietu vēl joprojām viens no vadošajiem skrituļslidotājiem Lauris Bitenieks pēdējā aplī pirms finiša izveidoja nelielu, bet pietiekošu pārsvaru, lai iegūtu otro vietu, par trim sekundēm apsteidzot 2013.gada “FANS” tautas slēpojuma uzvarētāju un vairāku godalgu ieguvēju “Priekuļu loppet” Andri Rozīti. 

Otrajā aiz līdera slēpojošo trio noķēra un finišā tikai viena sekunde līdz trijniekam pietrūka Oskaram Urbanovičam, kurš bija labākais V grupā. Raivis Ančs bija ātrākais V40 grupā, 6km veicot 17:23, bet V 60 grupas uzvarētājs Pēteris Serovs distanci noslēpoja 20:29. 

Sievietēm 3km ar uzrādīto laiku 9:01 uzvaru svinēja Inga Mauliņa, kas bija otrā pagājušajā gadā Priekuļos, piekāpjoties tikai lietuviešu biatlonistei un aktīvajai sportistei Natālijai Kočerginai. 2013.gada visu trīs posmu uzvarētāja Ieva Cēderštrēma šoreiz palika otrajā vietā, uzvarētājai zaudējot 56,5 sekundes un par 2 sekundēm apsteidzot Inesi Kokoreviču, kur visai bieži trešās vietas. Ieva Cēderštrēma bija labākā S40 grupā. Piecas sekundes līdz trijniekam kopējā ieskaitē pietrūka Kitijai Steselei. 

Pagājušajā gadā sniega trūkuma dēļ notika tikai viens posms, bet šogad paredzēti visi trīs. Un nākamais notiks pēc piecām nedēļām 14.februāī Vietalvā, kad paredzēts Latvijas čempionāta FIS statusā otrais posms. 


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv