ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 10 • 2015

Distanču slēpošanas pasaules veterānu asociācijā (WMA) vadības maiņa

Saistītā informācija

2015.g. gadskārtējā WMA sanāksme , kura norisinājās laikā no 24.-27. septembrim, Šveicē ienesa izmaiņas organizācijas galvgalī. Līdzšinējo WMA prezidentu Tomasu Hekmanu no Vācijas uz nākamajiem 4 gadiem nomainīja sporta menedžmenta jomā darbojošais ASV pārstāvis Džons Daunings.

 Sanāksmē tradicionāli tika vērtēti iepriekšējā gada rezultāti d/slēpošanas veterānu sportā kopumā un nospraustas vadlīnijas nākošajiem 5 gadiem, īpaši pievēršot uzmanību laika posmam līdz 2017.gadam. 

Pozitīvi tika novērtēta WMA 2015.g. pasaules čempionāta norise Krievijas pilsētā Siktivkarā gan no organizatoriskā gan sportiskā skatu punkta. Dalībnieku lielāko daļu gan sastādīja Krievijas slēpotāji , jo daudziem  no Rietumu pasaules slēpošanas veterāniem šis brauciens kopumā izmaksātu diezgan dārgi. Un ne mazsvarīgas dažam labam bija arī kopējās norises globālajā skatījumā. Tomēr tie slēpotāji ,kuri parasti cīnās par medaļām savās vecuma grupās, bija ieradušies un piedalījās. 

Tāpat skatīti tika jautājumi, kuri tieši skar tuvāko d/slēpošanas veterānu pasaules čempionātu norisi :

  • 2016.g. februāris – Somija (Vuokatti)
  • 2017.g. marts – Šveice (Klosters) 

Tika rīkota arī video konference ar 2018.g. Pasaules čempionāta organizatoriem no ASV pilsētas Mineapolisas.

Tomēr svarīgākais jautājums, kurš nemaz tik bieži WMA nenotiek bija prezidenta maiņa un izmaiņas statūtos. No mūsu skatu punkta it kā jau nekas nozīmīgs. Un kopumā organizācijas galvenās vadlīnijas tas nemaina.

Tomēr jaunās statūtu izmaiņas ierobežo jaunā prezidenta vienpersoniskās lemšanas iespējas.

Vienošanās par nepieciešamām izmaiņām statūtos un jauno prezidenta kandidatūru tika panākta lielāko slēpotājvalstu (Krievija, Somija,Vācija,Zviedrija) neformālā tikšanās reizē kādus pāris mēnešus atpakaļ.

Šo izmaiņu rezultātā blakus prezidentam tika paplašināts  viceprezidentu loks (Padome), kurā tad arī iekļāvās lielāko slēpotājvalstu pārstāvji.

Tie nu būtu tie lielākie jaunumi īsās piezīmēs par minēto pasākumu.

Andis Puida

1 Komentāri

Paldies Andi par informāciju!

09 • 10 • 2015 / 13:28
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv