ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 02 • 2015

Četriem jauniešiem trešās uzvaras šosezon Latvijas čempionātā slēpošanā

Saistītā informācija

Sestdien Vietalvā „Maiļu” trasē Latvijas čempionātā distanču slēpošanā otrajā posmā sprintā klasiskajā stilā sešās jauniešu grupās tikai vienā (S14) bija līdzīga cīņa par uzvaru, pārējās piecās grupās pirmās vietas ieguvējiem izcīnot diezgan stabilas uzvaras. Tikmēr četri – Raimo Vīgants, Vineta Pētersone, Niks Saulītis un Samanta Krampe – tika jau pie trešās uzvaras trijos startos Latvijas čempionātā šajā gadā.

V16 grupā (1999./2000.g.) pārliecinoši pirmais 1km bija madonietis Raimo Vīgants, kas aiz sevis atstāja divus cēsniekus Kristeru Slavēnu un Rūdi Balodi. Raimo konkurenci nesanāca sastādīt lietuvietim Ažuolam Bajoravičusam, kurš kvalifikācijā bija tikai dažas sekundes aiz, bet tā kā lietuvietis rīta pusē bija piedalījies FIS sacensībās, tad saskaņā ar noteikumiem viņš nevarēja turpināt cīņu vēlāk savā grupā. Meitenēm tik pat pārliecinoši pirmā bija cēsniece Vineta Pētersone, bet trešo reizi šogad trijniekā iekļuva otrās vietas ieguvēja Ieva Pūce, kamēr pirmo reizi pie medaļas tika biatloniste no Madonas Karina Pitkeviča.

V14 grupā (2001./2002.g.) 1km Niks Saulītis nodrošināja Madonai otro uzvaru, bet abu cēsnieku līdzīgajā cīņā finālā tomēr Jānis Rams apsteidza Miku Cimdiņu, bet vēl viens reāls medaļas pretendents Jānis Jermacāns piedzīvoja neveiksmi un palika pēdējais sestais. Meitenēm šajā grupā vienīgajā bija interesanta un līdzvērtīga cīņa par uzvaru, neiztiekot arī bez kritieniem finiša taisnē. Uzvarēja „arkādiete” Patrīcija Kaminska, kas visātrāk veica 600m un kas aiz sevis atstāja madonieti Kimu Krūmiņu, bet līderpozīcijās finiša taisnē ieslēpojusī, bet kritienu piedzīvojusī Katrīna Rudus tomēr spēja nosargāt vismaz trešo vietu trijniekā, bet turpat bija arī Evelīna Rama.

V12 grupā (2003.g. un jaunāki) šoreiz izpalika gaidītais sprinta finišs starp abiem galvenajiem konkurentiem no SS „Arkādija”, jo Bruno Krampe izrādījās pārāks par pirmajā posmā abās dienās distancē uzvarējušo Gustavu Lukstiņu, tiekot pie pirmās uzvaras šajā sezonā un aizstāvot savu uzvaru pērn klasiskā stila sprintā. Diezgan stabili trešais bija un trešo reizi sezonā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Edijs Eiduks, kurš kvalifikācijā uzrādīja piekto rezultātu. Meitenēm rīdziniece Samanta Krampe neatstāja cerības konkurentēm un kļuva par uzvarētāju. Otro vietu ieguva cēsniece Signe Miķelsone, bet gudri nobraukusī madoniete Līva Šahno, kura kvalifikācijā bija septītā, finālā ieņēma trešo vietu.

Ivars Bācis

_MG_0523.jpg

_MG_0516.jpg

2 Komentāri

Šogad gan bildes nav kvalitātivas, muguras vien, vai fona bildes, vai tādas pozas, kur nevar redzēt sējas, apbalvošanā priekša sarkana jaka vien.....pat fis grupā ir tikai daži slēpotāji.

16 • 02 • 2015 / 16:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv