ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

27 • 09 • 2015

Arī sprintā pasaules čempionātā rollerslēpošanā neizdodas tikt desmitniekā

Pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijas kalnu ciematā Valdifiemmi, junioru konkurencē (1995. – 1999. dz.g.) 200 metru sprintā brīvajā stilā, iekļūstot labāko sešpadsmitniekā, kvalifikāciju pārvarēja Madonas BJSS pārstāvis Raimo Vīgants, taču astotdaļfināla barjera viņam bija par grūtu un nācās ierindoties 15.vietā – tajā pašā pozīcijā, kāda tika iegūta kvalifikācijas braucienā. Uzvaru svinēja Iļja Bezgins no Krievijas, nodrošinot savai valstij vienu no trim uzvarām, jo abos sieviešu startos pirmās bija Uļjana Gavrilova un Olga Letučeva (juniorēm), kamēr vīriešiem pieaugušo grupā mājiniekus itāļus ar iegūto zeltu iepriecināja Emanuels Bekis.

Junioriem puišiem sākotnēji tika gaidīts, ka Raimo Vīgants varētu iekļūt vismaz ceturtdaļfinālā, taču ierastajam pasaules kausa posmu sastāvam pienākot klāt vairākiem spēcīgiem sprinteriem, izredzes samazinājās. Uz starta izgāja 25 dalībnieki no 11 valstīm. It kā sākumā šķietoši bez problēmām pārvaramā kvalifikācija, kur dalībnieki startēja pa vienam un labākos 16 atlasīja uz astotdaļfinālu, nemaz tik viegls uzdevums nebija, jo Raimo uzrādītais laiks 20,66 sekundes deva tikai 15.pozīciju, pusotru sekundi zaudējot labākā laika uzrādītājam Iļjam Bezginam, bet par 0,3 sekundēm Daiņa Vuškāna audzēknis apsteidza tūdaļ aiz astotdaļfināla palikušo rumāni, kurš rūdījumu guva pērn Olimpiskajās spēlēs Sočos, bet šogad pasaules junioru čempionātā slēpošanā bija desmitniekā 10km brīvajā stilā.

Pēc rollerslēpošanas sprinta sistēmas 16 gadus jaunajam madonietim astotdaļfināla pārī bija jāsacenšas ar otrā laika uzrādītāju norvēģi Sigurdu Reigstāgu, kurš par mūsu pārstāvi kvalifikācijā nobrauca par 1,25 sekundēm ātrāk, līdz ar to dodot pavisam maz izredžu uz tikšanu ceturtdaļfinālā. Tā arī notika, ka Raimo Vīgants nevarēja neko likt pretī trīs gadus vecākajam norvēģim. Ceturtdaļfinālā netikušie astoņi dalībnieki sadalīja 9.-16.vietu pēc kvalifikācijā uzrādītā rezultāta. Tā kā mūsu sportists bija septītais no šiem astoņiem, tad arī jūlijā pasaules kausa posma Madonā uzvarētājam šoreiz sanāca vien 15.vieta. Protams, tas nav tas, uz ko pats cerēja un ko no viņa gaidīja, taču junioru konkurencē otrajam jaunākajam dalībniekam, kas ir 3 līdz 4 gadus jaunāks nekā vadošie rollerslēpotāji arī 15.vieta debijā pasaules čempionātā šādā konkurencē nav slikts rezultāts, turklāt jāņem vērā, ka Madonā lielākos ātrumus rādījušais itālis Frančesko Bekis šeit palika tikai 11.vietā. Raimo par individuālo sprintu bija lakonisks, toties neatteica sniegt savu vērtējumu. “Nu biju gaidījis kaut ko labāku, bet nesanāca, jo konkurence bija daudz lielāka (domāts salīdzinājumā ar pēdējo divu pasaules kausa posmu sastāvu – aut.piez.) – krievi, norvēģi. Distance sprintā bija mazliet pret kalnu, bet neko baigais kalns nebija.”

Junioriem puišiem bija vissīvākā cīņā par uzvaru, krievam Bezginam finālā par pusmetru pārspējot Raimo konkurentu astotdaļfinālā Reigstāgu, bet norvēģiem vēl vienu medaļu sarūpēja Simens Nurdhāgens, kurš mazajā finālā par bronzu bija ātrāks par mājinieki Matiju Armelīnī. Iļja Bezgins pēdējos pāris gadus specializējas pamatā uz rollerslēpošanu, ziemas sezonā nostartējot tikai reizi gadā un uzrādot ļoti vājus rezultātus. Pagājušā sezonā viņš pirmo reizi spēja iegūt zem 200 FIS punktiem, bet iepriekšējos gados bija pat virs 300. Kaut arī tā bija tikai debija rollerslēpošanā, tomēr līdzīgi vāji rezultāti ziemā ir arī vicečempionam Reigstāgam, toties trešās vietas ieguvējs Nurdhāgens, kaut arī punkti ziņā neko īpaši, tomēr atzīstamāk startēt ziemā nekā komandas biedrs.

Juniorēm finālā Olga Letučeva nosprintoja mājinieci Lisu Bolzanu. Kā jau to varēja gaidīt, rīdziniece Paula Bergfelde līderei kvalifikācijā zaudēja ļoti daudz (nepilnas septiņas sekundes) un uzrādīja vislēnāko rezultātu no visām dalībniecēm, ierindojoties 17.vietā un atpaliekot 200 metros gandrīz divas sekundes no priekšpēdējās vietas ieguvējas no Rumānijas.

Sieviešu fināls aiz junioriem puišiem bija otrs līdzīgais, Uļjanai Gavrilovai finišējot pusotru metru priekšā jūlija beigās Madonā visās trīs distancēs nepārspētajai zviedrietei Linnai Semskārai. Vīriešiem trīskārtējam pasaules čempionam Alesandro Berlandam nācās samierināties ar sudrabu, jo finālā pārāks bija šosezon dominējošais viņa jauniņais tautietis un otro gadu ieaugušo grupā startējošais Emanuels Bekis.

Par komandas sprintu nākamajā rakstā.

Ivars Bācis


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv