ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2015

Apkārt Alaukstam 2015 piedalījās vairāki tūkstoši apmeklētāju

Saistītā informācija

Ar Oskara Muižnieka uzvaru 22 km tautas distancē noslēdzies jau 24.sl <http://24.sl&gt; ēpojums „Apkārt Alaukstam”. Kopā slēpojumu ‘’Apkārt Alaukstam’’ apmeklēja vairāki tūkstoši.

Lai arī laika apstākļi nelutināja, rīkotāji distances bija sagatavojuši labā kvalitātē, no dalībniekiem saņemot pozitīvas atsauksmes. Jaunākajam dalībniekam  bija vien trīs, četri gadi, bet vecākajam  - 82.   Slēpojumā startēja ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas un Polijas slēpotāji. 

Sacensības atklāja visjaunākie slēpotāji, sacenšoties četrās vecuma grupās. Pēc tam distancē devās „Sportland” tautas maratona dalībnieki, lai veiktu 22 km distanci. Šajā distancē startēja lielākā slēpojuma dalībnieku daļa.

Finiša līniju pirmais šķērsoja Oskars Muižnieks, par pāris sekundēm apsteidzot Raivi Zīmeli. Trešajā vieta Juris Damškalns. Sievietēm absolūtajā vērtējumā uzvarēja Anda Muižniece, otrajā vietā Inga Paškovska, trešajā – Inese Zvirgzdiņa.

Uzvarētājs O. Muižnieks, kuram šī bija pirmā uzvara „Apkārt Alaukstam”, pēc finiša atzina, ka trase bijusi ļoti laba: „Distance viegla, jo reljefs vienmērīgs, kāpumu maz. Pāris pēdējos kalnos centos atrauties no sekotājiem. Raivis Zīmelis gan turpat visu laiku bija, bet zināju, ka finišā esmu ātrāks, tāpēc biju drošs par uzvaru.” 

Tie, kuri nevēlējās startēt 22 km distancē, varēja slēpot „Burusports” veselības distancē, veicot deviņus kilometrus. Šajā distancē vīriešu konkurencē ātrākais bija Renārs Birkentāls, otrajā vietā Sandijs Kļaviņš, trešajā – Arvis Jekimovs. Dāmām šajā distancē trīs ātrākās: Ieva Vaļska, Sanija Gobiņa un Tatjana Vovere.

Šis ir slēpojums, kur valda pozitīvs noskaņojums. Daudzi no slēpotājiem atzina, ka šogad pirmo reizi kāpjot uz slēpēm, bet apkārt Alaukstam esot jāapbrauc.

 Slēpojuma rīkotāji, sporta kluba „Alauksts” ar diplomiem un piemiņas medaļām apbalvo tos, kuri slēpojumā startējuši 10, 15 un 20 reizes.

Slēpojuma rīkotāji atzīst, ka pasākums izdevies godam, un šogad laika apstākļi nav pievīluši. Atliek cerēt, ka arī nākamā ziema būs sniegota, lai varētu sarīkot jubilejas - 25 slēpojumu „Apkārt Alaukstam”.

 

 Sporta kluba „Alauksts”

1 Komentāri

Tiešām labs. Paldies organizatoriem. Sveiciens slinkajiem (aptieku klientiem), kas neatbrauca.
OZO
17 • 02 • 2015 / 15:50
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv