ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2015

A.Muižniecei neizdodas pirmais starts FIS sacensību sērijai Somijā

Saistītā informācija

FIS sacensībās distanču slēpošanā Somijas ziemeļu ciematā Taivakoski 5km brīvajā stilā ar intervāla startu no 33 dalībniecēm 19.vietā ierindojās Latvijas distanču slēpotāja Anda Muižniece, kas uzvarētājai Kertu Niskanenai no Somijas zaudēja divas ar pusi minūtes, iegūstot vien 217 FIS punktus.

Kad sezona iet uz beigām un Latvijā tikai dažās vietās saglabājies pavisam nedaudz sniegs, daži Latvijas distanču slēpotāji aprīļa sākumā mēdz doties uz Somiju, lai piedalītos FIS sacensībās un mēģinātu nopelnīt labus FIS punktus, jo šādas sacensības ir ļoti parocīgas priekš tā. Pagājušā gadā neviens no mūsējiem to neizmantoja, jo sezonu beidza samērā agri – marta sākumā, bet šogad Anda Muižniece bija vienīgā, kas devās vākt punktus uz tūkstošu ezeru zemi, lai pamēģinātu aizsniegties līdz B sastāvam un tādējādi nodrošinātu sev papildus bonusus. Taču papildus punktiem šī ir laba iespēja paslēpot uz sniega, jo Latvijā to vairs nav iespējams izdarīt, vismaz pa kaut cik sakarīgu trasi noteikti nē, taču Somijas ziemeļu pusē sniega netrūkst, un tas pietiekamā daudzumā noteikti saglabāsies vēl kādu laiciņu, par ko varēja labi pārliecināties pirms divām nedēļām Baltijas kausā klanu slēpošanā.

Pirmajā sacensību dienā Taivakoski sievietes sacentās 5km distancē brīvajā stilā. Sastāvs nebija spēcīgs, jo no Somijas pirmās izlases un tās tuvākajām rezervēm piedalījās vienīgi Olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvēja komandu sprintā un stafetē Kertu Niskanena, bet četras no tuvākajām sekotājām un sešiniekā iekļuvušajām dalībniecēm bija mazpazīstamas Somijas veterānes no 34 līdz 42 gadiem. Kertu Niskanena arī uzvarēja, 5km noslēpojot 12:09,5 un otrās vietas ieguvēju apsteidzot par 47,5 sekundēm. Andai pirmais starts neizdevās labs.  Uzvarētājai viņa zaudēja precīzi divas ar pusi minūtes, kas 24 gadus vecajai slēpotājai deva 19.vietu, palaižot garām arī dažas jauniešu grupas pārstāves (1998. un 1999.g.), kuras Somijā nav starp labākajām divdesmit savā vecuma grupā.

Tā kā bez Niskanenas, kurai ir 20 FIS punkti, pārējām pieciniekā iekļuvušajām reitings ir pie simta vai pāri tam, tad sākotnējie jeb soda punkti sanāca tikai 52,69. Anda, atpaliekot 2:30, ieguva vien 217 FIS punktus.

4 Komentāri

Īpaši patika ievads:)

04 • 04 • 2015 / 21:02
Ar;i šņoriņam neveiksmīgs. Totie igauņiem veiksmīgs un lietuviešiem Jakelunas un Terentjevam arī nav peļami.

05 • 04 • 2015 / 22:37
Ja nebūtu šo soda punktu un būtu kādas 4 spēcīgas slēpotājas galvgalī vai arī tad Andai neizdototos aizsniegties līdz 160 punkti????

05 • 04 • 2015 / 23:14
Ari tada gadijuma neizdotos lidz 160. Ta ka nekas labs.

06 • 04 • 2015 / 15:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv