ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

24 • 11 • 2014

A.Liepiņš labā formā pirms pasaules kausa Kūsamo

Saistītā informācija

Vakar ļoti labu rezultātu Somijā Sāriselkē FIS sacensībās distanču slēpošanā uzrādīja Latvijas izlases dalībnieks Arvis Liepiņš, kurš 15km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu 148 dalībnieku vidū ieņēma 34.vietu, uzvarētājam Olimpiskajam čempionam 50km Aleksandram Ļegkovam no Krievijas zaudējot 2 minūtes 41 sekundi un nopelnot 73,76 FIS punktus, kas ir viens no visaugstvērtīgākajiem mūsu sportista rezultātiem. Tādējādi Arvis ir parādījis, ka ir ļoti labā formā pirms šajā nedēļas nogalē gaidām sezonas pirmā Pasaules kausa posma Kūsamo (Somija). Tikmēr 95.vieta klasiskā stila sprintā spēcīgajās FIS sacensībās Bruksvalarnā(Zviedrija) Ralfam Eidukam.

Pēc sprinta Arvis izteicās, ka trase viņam Sāriselkē patīkot un ka tā atgādinot Kūsamo, jo arī esot stāvs kāpums. Ar savu startu viņš bija apmierināts un piebilda, ka labi slīdējušas slēpes, jo pie mīnus deviņiem grādiem varēja labi sasmērēt. 15km distancē uz starta izgāja ļoti daudz dalībnieku – 148 slēpotāji no 16 valstīm, ieskaitot arī Ķīnu un Koreju. Galvenie favorīti, protams, bija Krievijas izlases līderi ar olimpisko čempionu Aleksandru Ļegkovu priekšgalā, kā arī vēl viens olimpiskais čempions DarioKolonja no Šveices, kurš gan sestdien sprintā neparādīja to labāko ātrumu.

Arvis Liepiņš 15km brīvajā stilā veica 39:18,8 un ieņēma 34.vietu. Viņš no uzvarētāja Aleksandra Ļegkova atpalika 2:41 un nopelnīja 73,76 FIS punktus. Pirmo reizi Arvis kādam no pasaules vadošajiem 15km distancē zaudē mazāk nekā trīs minūtes. Madonietim ir bijuši arī mazāki, t.i., labāki FIS punkti par šiem (piem., 46 un 68 FIS punkti Lapinlahti, 54 FIS punkti Priekuļos), bet tie nav bijuši tik augstvērtīgi, kā šieSāriselkē iegūtie. Labākais no igauņiem Madis Vaikmā bija minūti un 15 sekundes lēnāks nekā Arvis un ierindojās 59.vietā, bet vienīgajam Lietuvas pārstāvimStepanam Terentjevam61.vieta (+3:57) un 101 FIS punkts, kas priekš 18 gadus jauna slēpotāja ir ļoti labs rādītājs.

Vairākkārtējais Olimpisko spēļu un pasaules čempionātu sudraba medaļas ieguvējs Maksims Viļegžaņins atpalika pusminūti un ieņēma trešo vietu, bet trīskārtējais pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs DarioKolonjapalika devītais (+1:15), vēlreiz parādot, ka vēl nav labā formā.

Šajā nedēļas nogalē Kūsamo (Somija) sāksies pasaules kausa pirmais posms, kurā piedalīsies arī Arvis Liepiņš, kurš ar startu Sāriselkē apliecināja, ka ir labā formā. Pasaules kausa posmu Kūsamo varēs redzēt Eurosport kanālā.

Tikmēr savās 9 FIS sacensībās piedalījās 17 gadus jaunais Ralfs Eiduks, kurš tāpat kā māsa Patrīcija bija devies uz Bruksvalarnu. Tā kā Ralfs nestartēja pie junioriem, bet gan kopā ar pieaugušajiem, tad viņš bija stabili pats jaunākais dalībnieks. No 99 startējušajiem klasikāstila sprinta kvalifikācijā viņam izdevās pārspēt četrus zviedrus un ieņemt 95.vietu. Pieredzējušajam Pasaules kausu ceturtdaļfinālistam Johanam Edīnam viņš zaudēja 53 un diemžēl pirmo reizi karjerā ieguva virs 300 FIS punktiem (324 FIS punkti), taču kā mierinājumu var minēt, ka pirmo reizi Ralfs startēja tik spēcīgā konkurencē priekš mums grūtākajā klasiskajā stilā. Pēc divām otrajām vietām distancē, zaudējot uzvarētājiem mazāk par sekundi, beidzot pie uzvaras tika Kalle Halfvarsons, kurš uzvarēja sprinta finālā, aiz sevis atstājot poli MaciejuStaregu un savu tautieti Teodoru Petersonu.

7 Komentāri

kāpēc Ralfs nestartēja pie junioriem??????

24 • 11 • 2014 / 16:33
Lai labi slīd Arvim, turam īkšķus:) Un paldies Ivaram par "rokas turēšanu uz pulsa" un mūs pilnvērtīgu informēšanu:)

24 • 11 • 2014 / 17:17
Kurš Arvim asistēja šajos un startos Kūsamo?

24 • 11 • 2014 / 21:52
Precīzi nezinu, bet varētu būt, ka asistēja Igors Teretjevs. Katrā ziņā uz PK viņš dodas ar Terentjevu.
25 • 11 • 2014 / 11:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv