ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

09 • 09 • 2014

A.Brants atkal nepārspēts Cēsu rollersprintā

Svētdien Cēsīs pie Sporta kompleksa notikušajās ikgadējās rollerslēpošanas sprinta sacensībās brīvajā stilā vīriešiem elites grupā triumfēja cēsnieks Artūrs Brants, kuram tā bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas Cēsu rollersprintā. Tāpat kā 2011.gadā otro vietu izcīnīja Daumants Lūsa, bet trešajā vietā šoreiz bija Roberts Slotiņš.

Tā nu sanāca, ka otro gadu pēc kārtas tradicionālais rollerslēpošanas sprints Cēsīs sakrita vienā dienā ar turpat netālu Siguldā notiekošajām populārajām velo sacensībām “Vienības brauciens”. Lai arī dalībnieku skaits Cēsīs otro gadu pēc kārtas lielākajās grupās bija ļoti mazs, taču tam par iemeslu nav lielais pasākums Siguldā (jāpiemin, ka Arnis Pētersons uzvarēja otro gadu pēc kārtas Vienības brauciena MTB distancē, bet pirms tam 2012.gadā viņš Cēsu rollersprintā V18 grupā bija otrais, finālā piekāpjoties Rūdolfam Kļaviņam – aut.piez.).

Kaut arī sacensības 200m sprintā brīvajā stilā notika uz tās pašas L.Paegles ielas pie Cēsu Sporta kompleksa, tomēr trase atšķīrās no iepriekšējiem gadiem, starta vietu nozīmējot pāris desmitus metru iepriekš nekā citus gadus. Kvalifikācijā, kur tika atlasīti labākie uz izslēgšanas braucieniem un sadalīti pāri šajos izslēgšanas braucienos, ātrākos laikus uzrādīja Artūrs Brants, kurš vienīgais spēja izbraukt no 20 sekundēm (18,98 sekundes), bet no dāmām ātrākā bija Madara Zaķe (27,03 sekundes).

Vīriešiem elites grupā pirmajā pusfinālā A.Brants pārspēja Kristiānu Deiču, bet otrajā pusfināla braucienā Daumants Lūsa bija pārāks par Robertu Slotiņu. Tādējādi tika atkārtots 2011.gada fināls Brants pret Lūsu. Arī šoreiz iztika bez pārsteigumiem, proti, izvirzoties vadībā jau pašā startā, uzvaru ceturto gadu pēc kārtas svinēja Latvijas labākais rollerslēpošanas sprinteris Artūrs Brants, bet 2012.gada Latvijas čempionam rollerslēpošanas sprintā (toreiz Rīgā A.Brants nepiedalījās – aut.piez.) Daumantam Lūsam atkal otrā vieta, par ko viņš nevarēja skumt, jo pērn bija trešais. Mazajā finālā jeb cīņā par trešo vietu Slotiņš bija ātrāks par Deiču. Sievietēm elites grupā diemžēl neieradās neviena dalībniece, un šo situāciju izmantoja jauniešu grupas pārstāve 16 gadus jaunā Madara Zaķe, kas vienīgā pieteicās galvenajā grupā, un līdz ar to arī viņai pienācās uzvarētājas lauri. Arī vīriem V40 grupā pirmā vieta tika vienīgajam dalībniekam Jurim Gaidelim.

U18 grupā (S18 un V18) bija līdzīga situācija, proti, dāmām bija tikai viena dalībniece Katrīna Pāvula, jo šīs grupas otra dalībniece M.Zaķe, kā minēts iepriekš, pieteicās elites grupā  (abām tomēr sanāca sacensties simboliskajā finālā, pārstāvot dažādas grupas un M.Zaķei ātrāk sasniedzot finiša līniju – aut.piez.), taču puišiem gan noritēja savstarpējās cīņas, kaut arī finālā Niklāvs Eglītis diezgan pārliecinoši pārspēja Renāru Strupuli, bet mazajā finālā abu Danielu starpā Briedītis bija ātrāks par Vizuli. V16 grupā galvenais favorīts Raimo Vīgants vairs nepieļāva tādu kļūdu kā jūlijā Madonā un izcīnīja uzvaru, finālbraucienā nekādas cerības neatstājot Kristeram Slavēnam. Duelī par trešo vietu Reinis Upens apsteidza Igoru Prancānu. Arī meitenēm S16 grupā bija pārliecinoša uzvarētāja, un tā bija Ieva Pūce, atstājot Rebeku Raisku otrajā vietā. Abu komandas biedreņu duelī par trešo vietu Laura Kvāle pārspēja Loretu Rozi.

V14 grupā finālā par pārsteigumu parūpējās Mikus Cimdiņš, kurš ne bez veiksmes palīdzības pārspēja kvalifikācijas pārliecinošo uzvarētāju Niku Saulīti. Trešo vietu ieguva Uvis Akmentiņš, mazajā finālā apsteidzot Jāni Ramu. Savukārt meitenēm sājā grupā beigu vietas finālos bija atbilstošas kvalifikācijā uzrādītajiem rezultātiem – uzvarēja Evelīna Rama, aiz sevis atstājot divas Patrīciju Kaminsku un Katrīnu Rudus. V12 grupā, kurā startēja visvairāk dalībnieku – 19 rollerslēpotāji, abu arkādiešu duelī pēc ilgāka pārtraukuma pārāks izrādījās Gustavs Lukstiņš, kurš Bruno Krampi bija pārspējis martā noslēdzošajā Latvijas čempionāta posmā slēpošanā, bet zaudējis jūlijā rollerslēpošanā Madonā un citos sporta veidos vasaras garumā, ieskaitot iepriekšējā dienā Vecāķu pludmales skrējienā. Trešo vietu ieguva madonietis Silvestrs Švauksts, atstājot Ronaldu Arni ceturtajā vietā un nepieļaujot visu godalgoto trijnieku rīdziniekiem, kā tas bija kvalifikācijā. Meitenēm S12 grupā nepārspēta palika Samanta Krampe, kas finālā pārliecinoši apsteidza Signi Miķelsoni, bet līdzīgajā duelī par trešo vietu Līva Šahno bija ātrāka par Kitiju Rozenovu.

Pēc divām nedēļām 20.septembrī Priekuļos notiks Latvijas čempionāta otrais posms.

Ivars Bācis

DSC02918.JPG
Foto: I.Eglīte

4 Komentāri

Nu, kā to visu var zināt! un izsekot līdzi?.... Lai vairojas dalībnieku skaits! :)
Lasitaja_L
09 • 09 • 2014 / 18:24
Sportacentrs.com
09 • 09 • 2014 / 21:01
Kopsh nav vairs Rollertour, Cesu sprints sak zaudet savu statusu. Labi, ka vismaz elites viriem pirmais trijnieks specigs.

09 • 09 • 2014 / 22:21
Tā ir, kā rakstīts iepriekšējā rakstā, ka visticamāk būs jauna uzvarētāja sievietēm. Taču tāds tukšums nebija gaidīts, ka nebūs neviena no lielajām.

13 • 09 • 2014 / 17:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv