ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2015

43. Tartu Maratonā labākais no Latvijas - Jānis Teteris

Saistītā informācija

Svētdien, 15.februāri ideālos laika apstākļos tika aizvadīts 43. Tartu maratons 64km distancē klasiskajā stilā. No vairāk kā 4500 dalībniekiem, kas sasniedza finišu, Latviju pārstāvēja ap 100 slēpotāju. Sacensībās uzvaru izcīnīja Eldars Ronnings, kas finiša spurtā apsteidza savu tautieti Audunu Laugalandu. Abi norvēģi, pēc 53km starpfiniša izdarīja nelielu izrāvienu un pakāpeniski palielināja pārsvaru no sekotāj grupas. Lielāko distances daļu vadošie slēpotāji „nostūma” ar rokām. Uzvarētājs Eldars Ronings atzīmēja, ka Tartu maratonam ir bijusi ļoti laba atmosfēra ir tas ticis organizēts ļoti augstā līmenī, iespējams, ka pat labāk nekā 90km Vasaloppet slēpojums.
Sievietēm uzvaru izcīnīja Igaunijas pārstāve Tatjana Mannima, kas pārstāv Latvijas pierobežas pilsētu Valgu. Jāatzīmē interesanta cīņa gan kungiem, gan dāmām bija par 3. vietu, ko attiecīgi izcīnīja vietējie jaunie slēpotāji Marti Himma un Trīna Ojaste. Abus sportistus mums ir bijusi iespēja skatīt klātienē iepriekš vairākās FIS slēpošanas sacensībās Latvijā. Trīna Ojastē veica Tartu maratonu 1.
reizi treniņu nolūkos pirms FIS Pasaules čempionāta Falunā, kur viņa startēs stafetes komandā.

Starp Latvijas slēpotājiem Jānis Teteris uzrādīja visaugstvērtīgāko rezultātu - 3:05:03 un izcīnīja līdz šim personiski augtāko vietu Tartu maratonā - 30. vietu. Jāatzīmē, ka Jānis šo distanci ir veicis arī ātrāk pirms 2 gadiem 2013.gadā - 02:58:51.7, bet toreiz palika 41.vietā.

Mārtiņš Niklass

TartuMarathon.jpg
Foto: Tartumaraton.ee

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv