ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

10 • 12 • 2012

Tuvojas Pasaules čempionāts distanču slēpošanā veterāniem

Jau tuvojas Pasaules čempionāts distanču slēpošanā veterāniem Asiago (Itālija), kas risināsies 14.02.-23.02.2013. Šis čempionāts jau varētu būt ceturtā reize, kad dalību tajā pieteiktu slēpošanas veterāni no Latvijas. Gandrīz vai veidojas tradīcija, ka pārstāvji no Latvijas piedalās tikai pāra gadu skaitļos. Pirmo reizi pēc neatkarības atgūšanas Latvijas pārstāvji piedalījās sekojošos veterānu Pasaules čempionātos:
2008.gadā - Autransa (Francijā) - 6 vīrieši un 3 sievietes,
2010.gadā - Faluna (Zviedrija) - 4 vīrieši un 2 sievietes,
2012.gadā - Oberwiesenthal (Vācija) - 8 vīrieši un 2 sievietes.

Slēpošanas centrs Asiago ir viens no Itālijas vadošajiem slēpošanas centriem, kurā ir notikušas daudzas prestižas sacensības distanču slēpošanā, tajā skaitā Pasaules čempionāts junioriem un U-23 grupā, FIS pasaules kausa etapi. Asiago atrodas Vicenzas provincē aptuveni 2000km attālumā no Rīgas un 125km no Adrijas jūras krastā esošās Venēcijas, kurā atrodas arī tuvākā „Marco Polo” vārdu nesošā lidosta. Uz šo lidostu lido arī „Air Baltic”. Asiago ir arī slavenās smēru ražotnes „Rode” mājvieta.

Šī gada pasaules čempionātā savu dalību ir pieteicis slavenais 12 Olimpisko medaļu īpašnieks norvēģis Bjorns Delī. Ik katram dalībniekam būs iespēja salīdzināt savu varējumu distancē ar šīs sporta leģendas slēpojumu. Pašreiz gan vēl nav zināms kuras distances un stilus viņš izvēlēsies.

Sportistiem no Latvijas vēl līdz 20.janvārim ir iespēja pieteikt savu dalību šajās sacensībās. Jāpiezīmē gan, ka dzīvošana būtu jārezervē savlaicīgi, jo tieši tas vienmēr sagādā vislielākās problēmas. Pašreiz organizatori piedāvā dzīvošanu ar brokastīm un vakariņām cenās no 55 eiro dienā aptuveni 6km līdz 10km attālumā no sacensību norises vietas. Vislabāk interesentiem izpētīt sacensību kalendāru, izmitināšanas iespējas, transporta kustību un sacensību starta maksu interneta adresē: www.mwc2013.com. Tajā jūs iegūsiet arī informāciju par pilsētu, distancēm, laika apstākļiem un vēlāk arī savas grupas konkurentu vārdus.
Dalībniekiem pieteikšanās uz Pasaules čempionātu distanču slēpošanā veterāniem notiek caur Latvijas koordinatoru. Ja kādam ir interese pārbaudīt savas spējas cīnoties ar citu valstu slēpmaņiem šajās sacensībās variet rakstīt uz e-pastu: [email protected] vai [email protected].

Asiago_12.jpg
Foto: www.mwc2013.com

2 Komentāri

Bebras mājas trasē "Zeltlapās" arī var slēpot. Smagākās cilpas kopā ir 2,2km garas. Blakus slēpju bāzei aplītis vieglāks: patreiz 600m, bet tulīt būs 1,5km un ja snigs, tad 2,5-3km. Pašreiz gan tikai slidsolis.
Andis
10 • 12 • 2012 / 22:29
Jaunpiebalgas Vanagkalnā ari var labi slēpot!
a..
11 • 12 • 2012 / 12:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv