ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 02 • 2013

Skiatlonā startēs tikai Roberts Slotiņš

Šodien Pasaules čempionātā slēpošanā, kas norisinās Valdifiemmi Itālijā, norisināsies 15km skiatlons dāmām un 30km skiatlons vīriem, kur uz starta izies arī viens Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš. Otrs Latvijas dalībnieks Arvis Liepiņš, kuram sākotnēji arī bija plānots startēt skiatlonā, ārstē kaklu, lai varētu piedalīties 15km brīvajā stilā ar intervāla startu.

Vakar liela daļa Latvijas izlases pārstāvju, kas piedalījās kvalifikācijā distances slēpojumā un sprintā, devās mājup, bet Valdifiemmi vēlu vakarā ieradās Juris Damškalns un Rinalds Kostjukovs, kuri svētdien startēs komandu sprintā. Pa tiešo no Rumānijas, kur piedalījās Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskajā festivālā, ielidoja Kitija Auziņa, kura kopā ar Ingu Dauškāni startēs komandu sprintā. Savukārt, šodienas skiatlonam tika pieteikts vienīgi Roberts Slotiņš, kuram būs 76.numurs, jo Arvis Liepiņš joprojām ārstē mandeļu iekaisumu, kas traucēja madonietim iziet uz starta sprintā. Roberts pirmajās čempionāta dienās nejutās labi, kājas esot smagnējas, tā kā piedzītas, bet vakar pēc aizvadītā treniņa jau bijis labāk, un pēc apspriedes ar izlases treneri Jēkabu Nākumu tika nolemts Robertu pieteikt startam.

Skiatlonā katrā slēpošanas stilā būs jāveic 15km, kas sadalīti četros apļos, pa 3,75km katrs. Vadošie šo apli klasiskajā stilā varētu veikt ap deviņām minūtēm, kas nozīmē, ja Robertam izdosies noslēpot savā līmenī, tad noteikti vajadzētu tikt līdz otrajiem 15km brīvajā stilā. Par labu nāktu, ja snigtu, tad vadošie tā nerautos uz priekšu no paša sākuma, bet, no otras puses, krievi, kā arī šveicietis Kolonja un citi ir ieinteresēti augstajā tempā jau sākumdaļā, lai nepieļautu iepriekšējo divu čempionātu scenāriju, kur visus beigās sprinta finišā pārspēj Nortugs. Šāds scenārijs nenāk par labu mūsu sportistam. Roberts Slotiņš ļoti labi nostartēja FIS sacensībās Priekuļos janvāra vidū, uzrādot stabili otro labāko rezultātu no Latvijas slēpotājiem aiz Arvja Liepiņā, bet pēc tam nav varējis ieiet labā formā. Startēt pieteikušies 94 dalībnieki, kuru vidū arī atpazīstamību ieguvušie Cēzars Baena no Venecuēlas un Viosi Madja no Togo, kuri 1,5km klasiskā sprinta kvalifikācijā labākajiem zaudēja četras un piecas minūtes un kuriem skiatlonā visticamāk izdosies pabeigt tikai pirmo 3,75km apli klasikā. Kazahi nav uzlikuši savu līderi Poltoraņinu, kuram sprintā pusfināla startā salūza nūja, bet vāciešiem, nostartējot sprintā un iekļūstot ceturtdaļfinālā, skiatlonu izlaidīs šīs disciplīnas pasaules čempions 2007.gadā Saporo Aksels Taihmans. Igauņiem uz starta izies trīs vīri – Aivars Rehemā un FIS sacensībās Priekuļos startējušie Karels Tamjarvs un Ēri Vahtra. Norvēģiem, kuru rindās ir tekošais pasaules čempions Nortugs, vienīgie startēs piecu dalībnieku sastāvā, un cerams, ka šoreiz organizatori nebūs kļūdījušies ar gada skaitli speciālajā numurā, kāds tiek piešķirts katras disciplīnas iepriekšējā čempionāta uzvarētājam (sieviešu sprintā Bjergenai bija numurs ar uzrakstu „pasaules čempione 2013”, tādējādi organizatori jau priekšlaicīgi kronēja norvēģieti par uzvarētāju sprintā un, kā izrādījās, nebija kļūdījušies  – aut. Piez.).

Skiatlons ir otrā disciplīna šajā čempionātā, un otrā no trim disciplīnām, kurā vīri un dāmas startē vienā dienā. Agrā rīta stundā bija ap mīnuss septiņiem grādiem, bet ap vīru startu plkst. 14.15 (pēc Itālijas laika), temperatūra jau būs plusos, ap kādiem četriem grādiem. Vakar liekāko dienas daļu sniga, bet šodien snigšanu nesola.

9 Komentāri

Robi, uz priekšu
master chef
23 • 02 • 2013 / 14:44
Eu, man ir piedāvājuns-brauciet mājās...federācijai nauda tāpat ienāks, un nevajadzēs meklēt attaisnojumus "rezultātiem".. Šitā atrunāšanās jau pirms starta sāk palikt par normu.. Un vēl- kāpēc mums rezultāti uz atbildīgajiem mačiem ir tādi kādi ir..tāpēc, ka mums olimpiskā forma parasti ir uz atlases gonkām un atbildīgajiem startiem pulvera pietrūkst...
JGh.
23 • 02 • 2013 / 16:44
--> JGh
nu, pašapziņu apmierināji, krāniņs ar garāks palika? Esi laimīgs??
kretīnē šitie anonimie kritiķi, kas visu vienmēr zin labāk, māk labāk, bet paši neko nav sasniguši un sēž apvainojušies uz visu pasauli...
Sāc beidzot darīt kaut ko kas dod pašam gandarījumu un beidz te izgāzt savu žulti uz citiem kas kaut ko dara!! Vai arī saņemies dūšu un aizbrauc uz Madonas LČ posmu un pasaki acīs visiem kas piedalījās šajā un visās citās distancēs ko tu par viņiem domā!
Par normu te ir kļuvusi vienīgi šī anonīmā zākāšanās....!!!

Robi malacis! Šādā monstru distancē būt ar mieru startēt jau vien ir cieņas vērts pasākums. Un Arvim novēlu veseļoties un ja ir iespēja nostartēt vēl kādā distancē.
tt
23 • 02 • 2013 / 17:17
Sportistiem vispār nav ko pārmest.
Ja jāpārmet tad LSS sistēmai un nepareizam treniņu procesam, ja jau visi sportisti ir bedrē, tad par to ir jāatbild izlases trenerim.

23 • 02 • 2013 / 17:23
--> tt
tt jau nu gan ir ļoti atklāti (neanonīmi), tagad mēs visi zinām kas tu esi
Kārlis
23 • 02 • 2013 / 17:48
Varbūt Latvijas delegācijai vajadzēja startēt Ežu Sērsnas rallijā nevis braukt uz Pč ?
zirgu dievs
23 • 02 • 2013 / 18:13
Pats saprati,ko tu tur esi samurgojis??

Tavs citāts: "Robi malacis! Šādā monstru distancē būt ar mieru startēt jau vien ir cieņas vērts pasākums" vispār ir unikāls!Sen neko tik stulbu nebiju lasījis.

Uz PČ brauc,lai cīnītos, pārstāvētu savu valsti, slēpošanas klubu utt!

Pirms diviem gadiem lasot par slēpošanas attīstību radās cerība,ka varbūt kāds sportists pēc pāris gadiem tiešām būs vismaz pasaules top 40 slēpotāju vidū,bet,ar šādu attieksmi pat Skandināvijas kausa top 30 ir neaizsniedzams mērķis.

Uz šo PČ sportistu ir aizbraukuši nevis startēt,bet atpūsties
to tt
23 • 02 • 2013 / 18:55
ko gaužaties gudrinieki, kas jums traucē tupēt mājās, skatieties pasaules vadošos Top 40 un ne...iet. Taisnība tt.
Kārlim un to tt
23 • 02 • 2013 / 21:09
jums to virtuvi nesaprast aksti:))))))))))))))))))))))))))
sleepe
24 • 02 • 2013 / 11:51
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv