ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 12 • 2012

Skandināvijas kauss distanču slēpošanā jau trešo reizi Madonā

Saistītā informācija

Nākamā gada februāra sākumā (6. un 7. februārī) Latvijā atkal norisināsies prestižais Skandināvijas kauss distanču slēpošanā, pulcējot augsta līmeņa slēpotājus galvenokārt no Skandināvijas valstīm, kā arī visām trim Baltijas valstīm. Jau trešo gadu pēc kārtas tas notiks Vidzemes slēpošanas centrā Madonā, modernizētajā biatlona un slēpošanas kompleksā „Smecersils”.    

Tā jau ir kļuvusi par tradīciju, ka februāra sākumā Latvijā notiek lielākās un nozīmīgākās distanču slēpošanas sacensības mūsu valstī, proti, Skandināvijas kauss, kas līmeņa ziņā ir tūdaļ nākamais aiz Pasaules kausa. Latvijas Slēpošanas savienība jau sesto reizi organizēs šāda līmeņa sacensības Latvijā un trešo reizi sadarbībā ar Madonas novada domi un Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolu. Tātad trešo gadu pēc kārtas Madona uzņems Skandināvijas kausa posmu distanču slēpošanā. Pavisam kopā sezonā ir pieci posmi, un mūsu valstī šoreiz norisināsies trešais posms. Skandināvijas kausa sezona jau ir sākusies, jo pagājušajās brīvdienas notika pirmais posms Norvēģijas slēpošanas centrā Šūšēenā, kur 2011.gada novembrī notika sezonas pirmais posms Pasaules kausam. Otrais notiks janvāra pašā sākumā notiks Estersundā Zviedrijā, un tad 6. un 7.februārī spēcīgie distanču slēpotāji viesosies Madonā.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Skandināvijas kauss Latvijā notiks divas dienas. Vienīgi šoreiz nebūs ierastā sprinta, kas ir bijis visās līdzšinējās reizēs kopš 2008.gada. Šajā reizē būs abas distances – pirmajā dienā klasiskajā stilā (sievietēm 5km, vīriešiem 10km) ar intervāla startu, bet otrajā dienā slidsolī ar masu startu (sievietēm 10km, vīriešiem 20km). Kaut arī bija plānots pamainīt dienas, tomēr nācās palikt pie nedēļas vidus, proti, Skandināvijas kauss notiks trešdien un ceturtdien.

Kaut arī distanču slēpošanas lielvalstu Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas komandas ierodas ar otrajiem sastāviem, jau ierasts, ka klātienē var redzēt arī  vairākus pasaules kausa trīsdesmitnieka slēpotājus un pat uzvarētājus un godalgoto vietu ieguvējus. Iepriekšējos gadus Latvijā viesojušies Niklass Dīrhaugs, Heidi Venga, Ingvilda Estberga, Martina Eka Hāgena, Juns Kristiāns Dāls, kas ir iekļuvuši savas valsts galvenajā izlasē un ar atzīstamiem rezultātiem startē Pasaules kausa posmos.  Iepriekšējo gados Latvijas posmos ir startējuši arī tāli ciemiņi citiem kontinentiem kā austrālieši, amerikāņi un kanādieši. Latviju pārstāvēs visi vadošie slēpotāji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv