ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

05 • 02 • 2013

Siguldā būvē mākslīgo distanču slēpošanas trasi; sportot varēs jau rudenī

Plānots, ka rudenī Latvijā sāks darboties Austrumeiropā vienīgā mākslīgā distanču slēpošanas trase. Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar Viru pašvaldību Igaunijā un Sanktpēterburgas valdības Fizkultūras un sporta komiteju, 2012. gada aprīlī ir sākusi kopīga projekta īstenošanu, veidojot tūrismam piemērotu vidi, un projekta gaitā Latvijā tiks uzbūvēta Austrumeiropā vienīgā distanču slēpošanas trase ar mākslīgo segumu.

"Trase būs unikāla ar to, ka zem tās būs iebūvēta saldējošā iekārta, kas ļaus uzturēt mākslīgā sniega segumu," saka Siguldas novada domes pārstāve Diāna Kondratenko.

Viņa norāda, ka tādējādi slēpot varēs jau rudenī, tāpat tiks nodrošināta nepārtraukta trases darbība arī mainīgos laikapstākļos ziemā. Projekta ideja esot radusies, izvērtējot aktīvās atpūtas piedāvājumu savā novadā, kā arī gūstot pieredzi Somijā, kur patlaban atrodas tuvākā šāda veida trase.

Siguldas novada domē skaidro, ka finansējums projekta īstenošanai Latvijas pusei ir 595 000 latu, savukārt kopējās projekta izmaksas - 1 190 000 latu. No tām 90% sedz Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programma. Savukārt Siguldas novada pašvaldība projekta un ar tā attīstību saistītās infrastruktūras izveidē kopumā ieguldīšot aptuveni 717 000 latu, no kuriem 10% tiks atvēlēti projekta īstenošanas izmaksām, savukārt pārējais - tālākajiem publiskajiem iepirkumiem. Projekta īstenotājs ir Siguldas novada pašvaldība, savukārt būvdarbus veic būvuzņēmums Merks. Iecerēts, ka trase tiks nodota ekspluatācijā šī gada rudenī.

"Provizoriskais apmeklētāju skaits trasei vēl nav nosakāms, taču jau šobrīd ir liela interese gan no novada iedzīvotājiem, gan sportistiem," norāda D. Kondratenko. Esot plānots, ka trases apmeklējums Siguldas novada iedzīvotājiem būs bez maksas, savukārt pārējiem slēpotgribētājiem būšot jāmaksā tajā periodā, kad trases uzturēšanai tiks darbinātas saldējošās iekārtas un kārtībā tiks uzturēta mākslīgā trase. Savukārt vasarā mākslīgā seguma distanču slēpošanas trase būs izmantojama skrituļošanai un skriešanai.

Avots: diena.lv (Oriģināli lasāms http://www.diena.lv/latvija/novados/sigulda-buve-maksligo-distancu-sleposanas-trasi-sportot-vares-jau-rudeni-13991823)

1 Komentāri

Cik nez tā trase būs gara...
Garums
06 • 02 • 2013 / 23:13
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv