ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

23 • 02 • 2013

Rīt komandu sprints ar Latvijas dalību

Pēc šodien notikušā skiatlona vairāki slēpotāji atpūsties nevarēs, jo jau rīt Itālijas kalnu ielejā Valdifiemmi notiekošajā pasaules čempionātā slēpošanā sacensību programmā ir vēl viens sprints – komandu sprints, kur gan vīriešu, gan dāmu konkurencē startēs arī Latvijas komanda.

Svētdien komandu sprintā, kas pasaules čempionāta programmā tika iekļauts 2005.gadā Oberstdorfā, Latvija būs pārstāvēta pirmo reizi. Komandu sprintā katrā komandā ir divi dalībnieki, kas katrs mainoties veic savu posmu trīs reizes. Dāmām un vīriem komandu sprintā distances garums tāds pats kā individuālajā sprintā, tātad katra dāma veic 3,6km (3X1,2km), bet komanda kopā 7,2km, savukārt katrs vīru komandas dalībnieks noslēpo 4,5km (3x1,5km), bet komanda kopā 9km. Komandu sprints būs brīvajā stilā.

Latvijas dāmu komandā ir Inga Dauškāne un Kitija Auziņa. Ingai tas ir otrais čempionāts, jo pirms diviem gadiem viņa piedalījās sprintā Oslo. Šogad Valdifiemmi šis jau būs viņas trešais starts, jo pirms tam Inga slēpoja 5km kvalifikācijā trešdien un arī sprinta kvalifikācijā ceturtdien. Kitijai Auziņai, kura Valdifiemmi ieradās pa taisno no Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskā festivāla Rumānijā, tā būs debija pasaules čempionātā un tāda mēroga sacensībās. 

Vīriešiem Latviju pārstāvēs 2011.gada Latvijas labākie sprinteri ar pasaules čempionāta pieredzi – Juris Damškalns un Rinalds Kostjukovs. Abi 2011.gada pasaules čempionātā Oslo bija labākie no latviešiem sprintā, Rinalds ierindojoties 65.vietā, bet Juris 68.vietā. Juris joprojām aktīvi sporto, bet Rinalds kopš Oslo bija paņēmis divu gadu pārtraukumu, un sacensību apritē atgriezās šajā gadā Skandināvijas kausā Igaunijā, kas notika februāra sākumā. Tādēļ izturēt trīs sprintus ar 3,5 minūšu pauzītēm pa vidu, kamēr slēpo otrs komandas dalībnieks, būs ļoti grūts uzdevums Rinaldam, bet kā pats izteicās, nekas cits neatliks kā cīnīties. Pagājušajā čempionātā komandu sprintā lietuvieši Novoseļskis ar Vaičuli pirmajā etapā, kamēr vadošie vēl slēpoja mierīgi, turējās galvenajā grupā, bet trešajā posmā tika „ieslēgti” citi ātrumi un lietuvieši strauji „atkrita”. 

Damškalns un Kostjukovs ielidoja piektdien vienpadsmitos vakarā un Valdifiemmi ieradās tikai divos naktī, taču sestdien jau desmitos no rīta iemēģināja čempionāta trasi, tāpat kā Dauškāne un Auziņa, kura Valdiefiemmi ieradās vairākas stundas pirms abiem puišiem un izteicās, ka jūtot sagurumu pēc trijiem startiem EJZOF Rumānijā. Dāmām pirmos posmus veiks Dauškāne un otros Auziņa, bet  vīriem pirmais numurs būs Damškalnam un otrais Kostjukovam.

Neatkarīgi no tā, kā būs veicies (galvenais, ir jāsasniedz finišs – aut.piez.) komandu sprintā izcīnītā vieta būs augstākā no šajā čempionātā uzrādītajiem rezultātiem. 

Pagājušajā čempionātā komandu sprintā klasiskajā stilā uzvarēja zviedrietes ar Šarloti Kallu un Idu Ingemarsdotiru sastāvā, bet vīriem pie vēsturiskā panākuma tika kanādieši Alekss Hārvejs un Devons Keršovs (apbalvošanā uzvaras iespaidā bija tā sapriecājušies un aizdomājušies, ka savas himnas laikā aizmirsa novilkt cepures, ko izdarīja blakus stāvošie Nortugs, Hattestāds, Krjukovs un Panžinskis – aut.piez.). 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv