ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

25 • 07 • 2012

Madonā notiks „Rollertour” otrais posms rollerslēpošanā

Saistītā informācija

Šo sestdien, 28.jūlijā, Madonā „Smecersila trasē” norisināsies „Rollertour” sērijas otrais posms rollerslēpošanā. Dalībnieki sacentīsies skiatlonā (klasiskais stils+brīvais stils) dažāda garuma distancēs (2-15km) ar masu startu.

Jau trešo gadu pēc kārtas jūlija pēdējā sestdienā Madonas slēpošanas un biatlona kompleksā „Smecersils” notiks rollerslēpošanas sacensības. Sacensības organizē Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skola sadarbībā ar biedrību „Rollertour”. Sacensības  atbalsta firma „Ski go”. Iepriekšējos divus gadus Madonā bija Latvijas čempionāta posms (2010.gadā pirmais čempionāts klasiskajā stilā ar „Ski go” atbalstu, kas nodrošināja klasiskā stila rollerus – aut. piez.).

Šogad sacensību programmā būs skiatlons, kas kādreiz tika saukts par duatlonu, bet jauno nosaukumu ieguva pagājušajā gadā. Skiatlona specifika ir tā, ka distance tiek veikta abos slēpošanas stilos, pirmo pusi klasiskajā stilā, bet otro – slidsolī jeb brīvajā stilā. Pagājušā sezonā nevienā no posmiem nebija ieļauts skiatlons, bet gluži jauninājums tas nebūs, jo 2010.gada augusta beigās Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā tika noskaidroti labākie šajā disciplīnā, kurā apvienoti abi slēpošanas stili. Toreiz elite grupās dominēja latvieši, aizņemot visu goda pjedestālu. Vīriem uzvarēja Arvis Liepiņš (SS „Arkādija”), bet dāmām Kristīne Liepiņa SS „Krāslava”. Savukārt jaunākajās grupās mūsējie līdzīgi cīnījās ar dienvidu kaimiņiem lietuviešiem, kuri kopā ar igauņiem būs klāt arī šo sestdien. Arvis Liepiņš būs galvenais pretendents uz uzvaru arī šoreiz, jo dēļ treniņiem Somijā izlaidis sprintu Rīgā, pēdējos gados Rīgas klubu „SS Arkādija” pārstāvošais madonietis nelaidīs iespēju garām nostartēt savās mājās. Vīriešiem elites grupā paredzēta 15km distance (7,5km+7,5km), veicot sešus apļus pa 2,5km katru. Sieviešu elites grupā, kurā startēs arī S18 (1995.-1996.g.), distances garums vairāk kā uz pusi īsāks – 6,8km (3,4km+3,4km). Savukārt paši jaunākie – S12 un V12 (2001.g. un jaunāki) – veiks 2km (1km+1km).

Kā zināms, trase Madonā nav no tām vieglajām, jo ietver stāvus nobraucienus ar straujiem līkumiem. Daudzi dalībnieki, tur startējot un reizēm trenējoties, jau ir pieraduši pie šīs trases. Vīriešu elites, V18 un V40 grupas pārstāvjiem, kas veiks 2,5km apli, kā allaž būs visgrūtākais uzdevums, jo šajā aplī pēc nobrauciena ir asa virāža (180 grādi), turklāt nobraucienā ātrums var sasniegt 60km/h.

Pagājušajā skiatlonā 2010.gadā startēja tikai 55 dalībnieki, kas ir par dažiem desmitiem mazāk nekā parasti „Rollertour” posmos, bet tas skaidrojams ar skiatlona specifiku, kas ietver abus slēpošanas stilus, jo ne tikai ziemā, bet arī vasarā sacensības, kurās ir klasiskais stils, dalībniekus skaits ir mazāks. Pēdējā laikā tomēr ir vērojama pozitīva tendence un klasiskā stila cienītāju skaits ir audzis, tāpēc sestdien Madonā dalībnieku daudzums varētu uz pusi pārspēt 2010.gada duatlonā startējošos. Šogad dalībnieki varēs startēt ar savām klasiskā stila rollerslēpēm, jo „Ski go” nodrošinās tikai ar limitētu rollerslēpju skaitu.

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv