ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

22 • 07 • 2013

Latvieši uzvar leišus un krievus rollerslēpošanas klasikā Madonā

Madonā Smecersila trasē Latvijas Slēpošanas savienības un Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolas organizētajā atklātajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā, kurā startēja arī Lietuvas, Igaunijas un Krievijas pārstāvji, vīru konkurencē 10km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu aizraujošā cīņā ar labākajiem Lietuvas slēpotājiem uzvaru izcīnīja Arvis Liepiņš, bet dāmām 6km distancē ļoti pārliecinoši pirmā bija Inga Dauškāne.

IMG_1624.JPG
Arvis Liepiņš distancē

Ar lielu interesi tika gaidīti elites grupu starti, jo mūsu labākajiem slēpotājiem pretī stājās labākie dienvidu kaimiņu pārstāvji. Vīru konkurencē 10km distancē ar intervāla startu galvenā intriga bija starp izlases līderi Arvi Liepiņu un labāko lietuviešu slēpotāju Vitautu Stroliu. Dažus gadus Strolia bija biežs viesis rollerslēpošanas sacensībās Latvijā, bet pagājušajā gadā uz nevienām neatbrauca. Ziemā savstarpējos mikromačos uzvaras sadalījās līdzīgi, tomēr ar nelielu latvieša pārsvaru. Madonā distances sākuma daļā Liepiņš un Strolia, kurš startēja pusotru minūti aiz mūsu sportista, ļoti līdzīgi spēkojās, bet ar katru apli (2km) madonieša pārsvars nedaudz pieauga, līdz finišā tas sasniedza 21 sekundi, un SS „Arkādija” pārstāvis, distanci vecot 22:31,7, varēja svinēt uzvaru ne tikai Latvijas čempionātā, bet arī savstarpējā konkurencē ar Stroliu, kuram otrā vieta. Uzvarētājam zaudējot 39 sekundes, trijniekā iekļuva arī Roberts Slotiņš, kurš kādu brīdi turējās Liepiņa „aizvējā”. Bronzas godalga Latvijas čempionātā tika Pāvelam Ribakovam, kuram kopējā ieskaitē piektā vieta un kurš no uzvarētāja atpalika pusotru minūti. Labākais no krieviem bija Vitālijs Kabrdins, kuram, izmantojot aizlienētus klasiskā stila rollerus, tikai sestā vieta. Dāmām 6km distancē intriga izpalika, jo Inga Dauškāne, kas pirmā arī startēja, konkurentēm neatstāja nekādas cerības, un līdzīgi kā janvāra sākumā turpat Madonā notikušajā Lietuvas čempionātā uz sniega, arī ar rolleriem uz asfalta klasiskajā stilā pārspēja lietuviešu labāko distanču slēpotāju Ingrīdi Ardišauskaiti. Inga distanci veica 16:02,9 un lietuvieti apsteidza par divām minūtēm un 12 sekundēm. Izlases līdere ar to parādīja, ka ir labā formā, tiesa, arī ātrie rolleri zināmā mērā palīdzēja iegūt tik lielu pārsvaru. Lietuvietei sešas sekundes zaudēja un trešo vietu kopējā ieskaitē ieguva Anda Muižniece, kurai pagājušajā ziemas sezonā divas reizes bija izdevies apsteigt Dauškāni klasiskajā stilā. Ceturto rezultātu uzrādīja Natālija Kovaļova, kurai līdz trijniekam pietrūka gandrīz pusotra minūte.

P7202016.JPG
Uzvarētāji Latvijas čempionāta vīriešu grupā: Roberts Slotiņš, Arvis Liepiņš, Pāvels Ribakovs

P7202013.JPG
Uzvarētājas Latvijas čempionāta sieviešu grupā: Anda Muižniece, Inga Dauškāne, Natālija Kovaļova

Negaidīti rezultāti tika fiksēti 1998./99.g. dzimušo sportistu (S16 un V16) grupās. Puišiem 6km distancē nepārspēts palika Vairis Skurulis, kuram bija ļoti ātri rolleri, bet stabilais grupas līderis Raimo Vīgants ne ar tik ātrajiem rolleriem piekāpās par 54 sekundēm un nācās samierināties ar otro vietu. Pēc ilgāka pārtraukuma startējušais Kārlis Liepiņš ierindojās trešajā vietā.  Meitenēm ziemas sezonas līdere Krista Razgale bija tikai trešā, bet madoniete Līna Nagle, kas startēja ar tiem pašiem rolleriem, ar ko uzvarētājs šajā vecuma grupā puišiem Vairis Skurulis, bija ātrākā, par 20 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Elīnu Radziņu.

V18 grupā (1996./97.g.), nepiedaloties līderim Ralfam Eidukam, pārliecinoši pirmais 10km distancē bija Ojārs Vanags, bet meitenēm 6km  Regīna Rudzīte. 2000./2001.g. dzimušajiem (S14 un V14) meiteņu konkurencē ātrākā bija igauniete Kerstina Ojavē, bet no mūsējiem labākā bija Laura Elizabete Kvāle, kura pa vidu palaida vēl arī spēcīgo Krievijas pārstāvi Oļesju Provalinskaju un ierindojās trešajā vietā. Puišiem šajā grupā triumfēja Reinis Upens, aiz sevis ar pusotras minūtes pārsvaru atstājot Krievijas slēpotāju Sirovu un ziemas sezonas V12 grupas līderi Niku Saulīti. Pašā jaunākajā grupā V12 un S12 (2002.g. un jaunāki) gan puišiem un meitenēm nepārspēti palika Krievijas pārstāvji, kuri Smecersila trasē pirms sacensībām bija aizvadījuši vairāku dienu treniņnometni. Meitenēm S12 grupā Samanta Krampe 2km distancē uzrādīja trešo labāko laiku tāpat kā viņas brālis Bruno Krampe pie V12 grupas puišiem, kur ar iegūto otro vietu no Latvijas pārstāvjiem labākais bija Gustavs Lukstiņš.

Otrs Latvijas čempionāts rollerslēpošanā, kas būs brīvajā stilā un garajās distancēs, notiks 6.oktobrī Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā. Bet jau 10.augustā Rīgā, Uzvaras parkā, notiks rollerslēpošanas sprinta sacensības, savukārt, 8.septembrī Cēsīs būs slavenais pilsētas ielu sprints.

Neliels video moments no sacensībām

33 Komentāri

tā tiem leišiem vajag, lai mācās slēpot...ha:))
rollers
22 • 07 • 2013 / 22:21
Izskatās, ka nākamreiz tomēr vajadzētu nedaudz nokontrolēt, ar kādiem rolleriem brauc..
(piemēram, ieviešot kkādu aizripošanas attālumu, kurā jāiekļaujās vai kā savādāk..)
KK
23 • 07 • 2013 / 09:34
Skatījos čaliem labs biežums !!
Ziemā raķetes būs!!!
Reiska
23 • 07 • 2013 / 09:35
Tā ir, ka ļoti liela loma ir rolleriem, tāpēc grūti spriest par patieso spēku samēru.
Ski go
23 • 07 • 2013 / 09:54
Neesmu dzirdējis, ka kāds īpaši cemtios par slēpju slīdēšanas kontroli ziemā, jo savādāk grūti spriest par patieso spēku samēru.

23 • 07 • 2013 / 10:35
Ziemā tā atšķirība ir krietni mazāka, ja, protams, kāda pamatīga laža netiek nolaista ar smērēšnu.

23 • 07 • 2013 / 10:42
iedo izbraukt
eu
23 • 07 • 2013 / 11:52
Ir milzīga atšķirība ja vienam ir ātrāki rolleri nekā otram tad spēku samēri nav salīdzināmi, bet ja būtu viena tipa rolleri visiem ar identiski vienādiem gultņiem tad iespējams, ka redzētu īsto spēku samēru, bet kas darīts, tas darīts.
Lai gan ir savādi, ka rezultātu starpības ir tik lielas, ka jādomā vai rolleri nav bijuša salikti tā, lai ripotu ātrāk.
23 • 07 • 2013 / 13:28
Jā. Un ziemā visiem vienādas slēpes, vienas firmas parafīnus un smērus... ! Vai paši sev neliekaties smieklīgi?

23 • 07 • 2013 / 14:54
Tam kuram te kaut kas ir smieklīgi jautājums- kāpēc visos nopietnajos mačos rolleri visiem ir vienādi? Viņiem tas noteikti ir ļoti smieklīgi! Būtu kādreiz padomājis ar galviņu.. ja to vispār vari izdarīt, bet droši vien, ka ja būtu kādreiz rēķinājis, tad saprastu arī no matemātikas kaut ko.
.
23 • 07 • 2013 / 16:11
Vai pasaules kausos un čempionātos rollerslēpošanā dalībniekiem izdala rollerus? Es to neesmu redzējis. Tas par nopietnām sacensībām un matemātiku.
Ja organizējot sacensības ir nolemts startēt visiem ar vienādiem rolleriem, tad nolikumā OBLIGĀTI tiek norādīta rolleru marka, ratiņu un rāmju izmēri, kā arī kāda nummura gultņus un cietības ratiņus atļauts izmantot.
Ja tā nav tad katrs startē art to, kas ir.
Tas par smieklīgumu.

23 • 07 • 2013 / 16:19
Zaudēt nav patīkami! ...bet tāpēc nav jāmeklē attaisnojums tikai rolleros...ir jāmāk arī braukt! ātri, spēcīgi un pareizi...Lai gan izskatās ka kādam vienkāršāk ir meklēt attaisnojumu rolleru ātrumā! bez stresa - ziema visu saliks pa plauktiņiem...

23 • 07 • 2013 / 20:10
Skumja LV dalībnieku statistika S18, V18 grupās, kā arī kritums VE un V40. Ar SE trio jau aprasts. Jādomā ka piesaistīt tos, kas nejūtas tik stipri, lai mestu izacinājumu olimpiskiem kandidātiem, bet nav arī tik švaki, lai sēdētu mājās.
Protams, ka tradcionālā diskusija par gultņiem un uzgriežņiem to neveicina. Ja Rolleri tāpat kā slēpes ir jākop. Pat vienādu markas gultņu griežšanās ir atkarīga no kopšanas. Ko tad jūs ieteiksiet vēl limitēt ar kāda ražotāja un kādu eļļu un cik pilieniem drīkst eļļot, ar kādu šķīdinātāju mazgāt, ar kāda izmēra lupatiņu slauucīt, un par gultņu centrifulgu vispār aizmirstiem, un riteņiem visiem ir jābūt no vienas rūpnīcas Ķīnā, un izjeviela no konkrēta naftas urbuma Saudu Arābijā utt. Varam jau arī padiskutēt par krāsas ietekmi uz aerodinmiku. Lai veicas!

23 • 07 • 2013 / 22:12
Runājot par rollerslēpēm sacensībās, ja nav iespēja braukt visiem iespēja ar vienādām rollerslēpēm tad ir jābūt brīvai izvēlei. ja tiek iedoti pirms starta visiem vienādi, cita lieta, bet tas ir atkarīgs no sponsoriem.
Tādēļ vien nolikumā nevar norādīt rolleru marku, kā ats ir bijis attiecībā ar "start" rolleriem, tādā gadijumā ir jābūt nodrošinātiem dalībnieki ar rolleriem.

23 • 07 • 2013 / 23:19
Uzvareja jauniešiem Madonieši,rollerus marķēja Madonietis. Viss skaidris.,kas tie par super rolleriem.

24 • 07 • 2013 / 02:59
jus tak visi esat lohi.

25 • 07 • 2013 / 08:32
Latvijas slēpošanas savienībai joprojām publiskais fui.
Joprojām neizsniedz medaļas citu valstu pārstāvjiem, kuras tie izcīna ar smagu darbu trasē. Kur redzēts, ka lietuvieši vai igauņi latviešiem nedotu medaļas- ar ko tad viņi atšķirās?
Teiksim elites grupā Ribakovs palika 5-ais, bet saņem LV čempja medaļu? Ko tas viņam dod? Pārliecību par spēkiem? :D
Kkā neloģiska tā kārtība, ja grib piesaistīt finansējumu no dalībnieku dalības maksām- medaļu skaits jau nemainās, bet citiem arī būtu prieks saņemt cita kaluma medaļas, ja tās ir nopelnītas.
Sen bija laiks LV čempionātu taisīt kā atklāto, jo savādāk, kur tad paliek sportiskais princips? Jeb te kāds uztraucās par to, ka viņa krājumos nebūs kādas medaļas, kuru viņš, reāli runājot, nav pat nopelnījis?

25 • 07 • 2013 / 16:21
Piekrītu, ka ārzemniekus, ja viņi ir trijniekā, vajag apbalvot. Taču medaļas Latvijas čempionātā pienākas trim labākajiem Latvijas pārstāvjiem. Basketbolā tak par Latvijas čempioniem nekļūst Kauņas Žalgaris un bronzas medaļas neiegūst Tallinas Kalev.
bet, piem., Ribakovs, kaut vai desmitais no visiem, bet ja trešais no LAT, tad LČ medaļa pienākas. Jā, konkurence ir ļoti maza, bet ja, izņemot Liepiņu un Slotiņu, citu labāku nav, tad nav.

26 • 07 • 2013 / 09:04
Kāds sakars ar to kas marķē un, kas uzvar? Tas, ka Madonietis uzlīmēja k-kādu uzlīmīti nenozīmē, ka k-kas nav tīrs. Un cik zinu rolleri nebrauc bez sportiste tātad arī sportist ir vainīgs, ka bija labi sagatavojies sacensībām?
Vēl viena reize kad visi ar k-ko nav apmierināti. Protams nesmuki jau ir, ka citu valstu sportistiem neizsniedz medaļas, bet liek izvēlēties k-kādu balvu.
Cīnījās visi, bet cik zinu pirmo trijnieku apbalvo nevis šķiro. Ja tā notiktu katrā sporta veidā, ka šādi skopojas...Un tāpēc nežēlojaties, ka citu valstu sportisti atsakās braukt, jo kāda jēga viņiem startēt ja tāpat medaļas nespīd..Eh...
26 • 07 • 2013 / 14:09
Skumji, ka tik maz maču ir salikts. Nākamais posms bez maz vai jau uz ziemas pusi, šausmas. Tā jau sportistu maz vēl sacensības samazināt. Pagājušajā gadā vismaz bija biežām maču...

26 • 07 • 2013 / 14:13
Lietuvieši un krievi nekur speciāli nebrauca, turpat Madonā trenējās.
Ne jau medaļa piesaista sportistus.

26 • 07 • 2013 / 16:04
kā ir tā ir, ko padarīsi, Lv čempionāti tādi sētas mači vien ir!:D
pīzdruncis
27 • 07 • 2013 / 10:17
Nu šausmas. Atkal čupa komentāru. Kad tas reiz beigsies? Nākat paši uz mačiem un tur komentējat.
Tāpat neko mainīt nevar, tāpat jūsu komentāri nav svarīgi un tāpat viss jau sen beidzies. Gaidāt nākamos mačus kurus komentēt?-AIZIET!!

27 • 07 • 2013 / 13:38
Madoniesi vienkārši ir spēcīgāki jo viņi skrien un trenē spēku nevis tikai kā cēsinieki braukājas ar rolleriem tpc jau madona ir stipraka.
kakis
28 • 07 • 2013 / 09:11
Madoniesi vienkārši ir spēcīgāki jo viņi skrien un trenē spēku nevis tikai kā cēsinieki braukājas ar rolleriem tpc jau madona ir stipraka.
kakis
28 • 07 • 2013 / 09:11
Kādam liekas sētas mači, bet labāku maču par to nav. Tad kā lai nosauc citas slēpošanas sacensības, kas tiek rīkotas Latvijā?:)

29 • 07 • 2013 / 09:02
NAV tā ka CPSS neko nedara!!!

29 • 07 • 2013 / 11:29
Nez cik dalībnieku būs nākamajā posmā? Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, nolikumā atrunāts, ka visiem jābrauc ar "startiem", vai tiem līdzīgiem rolleriem!
Jānis
29 • 07 • 2013 / 15:44
Nu slidā parasti ir vairāk dalībnieku. Un cik noprotu šogad būs jāstartē ar vienādiem rolleriem tas sanāk, ka ar STARTA TIPA rolleriem...Nav teikt, ka tieši ar STARTIEM tikai.

Ja pateikt, ka STARTA TIPA tātad pēc izmēriem jāatsilst. Tas arī viss.

Un kāds sakars divu sporta skolu pīšanai iekšā? Katrā sporta skolā pēc saviem standartiem trenējas kurš vairāk, kurš mazāk tam nav nozīmes.

03 • 08 • 2013 / 14:38
kas tad ir STARTA tipa rolleri?
ir kkāds FIS vai LSS standarts noteikts? :D:D
ja nolikums ir uztaisīts, tad jāturās pie tā un jāizveido nākamajā sezonā precīzāks un atbilstošāks nolikums - ja uzkāpj uz starta ar citiem rolleriem, tad jādzen nost, tā tam būtu jābūt ;)
ģeniāli
08 • 08 • 2013 / 23:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv