ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 07 • 2012

Jaunie slēpotāji aizvadījuši treniņnometni Madonā

No 7. līdz 15.jūlijam daži vadošie jauniešu grupas pārstāvji bija pulcējušies Madonā, jo tur Latvijas Slēpošanas savienība organizēja distanču slēpotājiem pirmo vasaras treniņnometni trenera Daiņa Vuškāna vadībā.

Šī treniņnometne bija domāta Latvijas izlases C sastāvam, taču no tieši no šī sastāva nometnē piedalījās tikai Dinārs Gutāns, jo pārējie C sastāva dalībnieki attaisnojošu iemeslu dēļ nevarēja ierasties Madonā. Daļa no tiem bija aizņemti savas sporta skolas treniņnometnēs, bet, piemēram, Natālija Kovaļova, Kitija Auziņa un Zane Eglīte izmantoja lielisko iespēju gūt pieredzi Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) rīkotajā treniņnometnē Čehijā. Kā distanču slēpošanas darba komisijā lemts, tad, ja netiek vecākie, tad attiecīgi piedalīties nometnē tiek piedāvāts jaunākajiem, ņemot vērā vietas rangā. Madonā Daiņa Vuškāna vadībā trenējās jauniešu grupas līderi – Patrīcija Eiduka (S12 grupa), Raimo Vīgants (V14 grupa), Ralfs Eiduks (V16 grupa), kā arī viena no pieaugušo grupas pārstāvēm, kas iekļauta B sastāvā – Anda Muižniece. Pēdējās dienās nometnē ieradās arī Inga Dauškāne.

Šāda kopīga nometne jauniešiem tika organizēta pirmo reizi. Tās galvenā prioritāte ir nodrošināt jaunajiem distanču slēpotājiem mērķtiecīgu treniņprocesu vasarā. Kā izteicās Dainis Vuškāns, tad uzsvars nometnē ir likts uz vispusību – gan rollerslēpošanu abos stilos (slidsolī, klasikā), gan arī uz imitāciju. Kā svarīgu momentu Dainis norādīja, ka treniņprocess ticis filmēts un pēc arī veikta analīze. Tas ļauj noteikt katra sportista vājās vietas, pie kurām tad ir cītīgāk jāpiestrādā. To, kā tad būs veicies šajā jomā, varēs redzēt un izvērtēt nākamajā nometnē, kas paredzēta augusta mēnesī.

Šīs nometnes pēdējā dienā slēpotājiem tika organizēts tests, kurā bija trīs veidi – skriešana (puišiem 3000m, meitenēm 1500m), atspiešanās uz līdztekām vai pievilkšanās un 7-solis. Testos uzrādītos rezultātus treneris Vuškāns novērtēja atzinīgi. „Priekš viņu vecuma parādītie rezultāti ir ļoti labi,” stāsta Dainis. Ātrumu ne tikai uz slēpēm vai rolleriem, bet šoreiz arī skriešanā nodemonstrēja 12 gadus jauniņā Patrīcija Eiduka, kas 1500m veica 5:32. Šāds rezultāts nebija pa spēkam pagājušā gada testos mūsu izlases juniorēm un lielākajai daļai pieaugušo grupas pārstāvēm (vienīgi Inga Dauškāne 1500m veica ātrāk 5:31 (oktobrī) un 5:17 (jūlijā) – aut. piez.). Šajos testos uzrādītie rezultāti būs kā atskaites punkts nākamajai nometnei, kuras beigās slēpotāji atkal veiks šos testus, cenšoties uzlabot iepriekš uzrādītos rezultātus.


8 Komentāri

Varbūt vajag padomāt kādēļ nav neviena C sastāva dalībnieka?
Bezjēdzīga LSS naudas tērēšanas nometne.

22 • 07 • 2012 / 07:37
domāju, kāds naudas skaitītājs stulbi mēģina ietaupīt uz jauniešiem, kas pamatu pamatā ir sporta veida nākotne. Jaunatnei finansējums vienmēr dos rezultātu, gan C sastāvam, gan visiem pārējiem, kas grib un atrod laiku piedalīties treniņos un nometnēs, attieksmes jautājums.
Par piķi neviens ātrāk nepaskries, ne A ne B, ne C sastāvs, labi ka ir treneri, kas atrod laiku trenēt un vietas nometnē ir aizpildītas ar cilvēkiem, kas vēlas uzlabot rezultātu.

23 • 07 • 2012 / 23:56
Ja paskatās dažu ilzlases kandidātu interneta aktivitātes, tad acīmredzami top, ka slēpošanas izlase viņu dzīvē galīgi nav prioritāte. https://twitter.com/arnis909 Piemēram, 1. jūlija twīts.... protam, ja viņš uz ātru roku to neizdzēsīs.... :) ) Kā arī visi pārējie twīti liecina par 110% viņš ir aizņēmts ar MTB un velo šoseju.... Drīzāk slēpošana ir kā backup variants, lai nākotnē tiktu uz PČ vai ZOS, jo MTB tas ir diez gan nereāli.

24 • 07 • 2012 / 15:23
Tai pašā laikā kā pozitīvu piemēru var izcelt LV orientēšanas top sportistus, kuriem gandrīz visiem ir savas blogu lapas, kur viņi bez īpaša pamudinājuma regulāri dalās ar saviem iespaidiem treniņos un sacensībās, analizē kļūdas distancē un tml. sadzīvisku informāciju. No viņu puses nav nācies lasīt nievājošus izteikumus par savu sporta veidu vai federāciiu.

24 • 07 • 2012 / 15:27
izskatās pēc jaunieviesuma! Sacensībās mūzikas vietā varētu vēl lasīt twitter rakstus! (protams to, kuri savu twitter kontu vēl nebūtu nobloķējuši tādu cilvēku dēļ) (:
24 • 07 • 2012 / 22:29
Ha ha HA !!! tad nu gan ..... Viņš jau arī to vēl nekad nav noliedzis!!!! Te jau kauns tiem - " ĪSTAJIEM" - SLĒPOTĀJIEM . Ja atnāk te viens no MTB un ieliek kloķi!, ja skatāmies 2011/2012 gada sezonu.

24 • 07 • 2012 / 22:55
reizeem mediciina dara briinumus !

26 • 07 • 2012 / 23:18
dara gan brīnumus. bet vai tas pēdējais komentārs bija tā kā domāts uz kādu no mūsu sportistiem?

27 • 07 • 2012 / 09:44
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv