ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2013

Interesantā cīņā Liepiņš izcīna uzvaru Latvijas čempionātā 20km klasiskā stilā

Latvijas slēpošanas savienības un Madonas Bērnu jaunatnes sporta skolas organizētajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā Madonā „Smecersila” trasē vīriešiem elites grupā 20km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu interesantā cīņā uzvaru izcīnīja Arvis Liepiņš, bet dāmām 10km distancē pārāka par visām bija Inga Dauškāne.
Otrajā dienā Latvijas čempionāta trešajā posmā slēpotāji sacentās vidēja garuma distancēs klasiskajā stilā ar intervāla startu. Arī otrajā dienā lieliskajā slēpošanas bāzē „Smecersils” bija brīnišķīgi laika apstākļi – pāris grādi mīnusā un saulains laiks. Cietais segums radīja labu slīdamību, pretēji iepriekšējos divos gados, kad martā Madonā ir bijis silts, pirms diviem gadiem temperatūra bija pat plusos. Kādreiz ierastās 50km distances vietā pēdējās sezonās garākās distances vīriem ir sarukušas. Pirms diviem gadiem turpat Madonā tika slēpoti 30km, bet pērn jau garākās distances garums saruka līdz 20km, tāpat kā arī šogad, tādēļ par sacensībām garajās distancē tās vairs nevar saukt, jo šie garumi atbilst vidējām distancēm.

Vakar pēc stafetes slēpojuma bija gaidāma cīņa par uzvaru starp Arvi Liepiņu un Juri Ģērmani, kuriem sākumā vēl līdzi turēja arī Oļegs Andrejevs. Pēc vakar stafetē pārāk ātrā sākuma šodien apzināti mierīgāk sāka Ģērmanis, bet, neskatoties uz to, pēc pirmā apļa (5km) viņš bija vadībā, jo konkurenti bija iesākuši vēl lēnāk. Andrejevs atpalika 7 sekundes, bet Liepiņš 20 sekundes. Nākošā apļa beigās, kad bija noslēpota pusdistance, bija divi līderi, jo Liepiņa un Ģērmaņa laiki līdz sekundēm bija vienādi, Arvim esot priekšā par divām sekundes desmitdaļām, bet Andrejevs atpalika  jau 33 sekundes un bija jāsāk domāt par trešās vietas nosargāšanu, jo netālu bija arī Roberts Slotiņš, kurš sāk atgūties pēc ne visai labā stāvokļa pasaules čempionāta laikā Itālijā, bet nav tādā formā, kādā bija vēl janvāra sākumā. Pēc trešā apļa (15km), Arvis jau bija iekrājis 15 sekunžu pārsvaru pār Juri, un atrodoties izdevīgākā situācijā, proti, startējot 3:30 aiz Ģērmaņa un zinot konkurenta laikus, varēja kontrolēt slēpojumu un, distanci veicot 53:07,5, finišā apsteigt „A2” pārstāvi par 19 sekundēm, (sestdien stafetē savā posmā Arvis 5km Juri bija pārspējis par vairāk nekā pusminūti – aut.piez.), un beidzot izcīnīt uzvaru Latvijas čempionātā savā mājas trasē, kas Arvim neizdevās 2011. un 2012.gadā. SS „Arkādija” pārstāvim Liepiņam tā bija trešā uzvara šosezon Latvijas čempionāta posmos, bet Jurim piektā reize uz goda pjedestāla. Arī par trešo vietu bija interesanta cīņa, kur beigās SSK „Bebra” pārstāvis Andrejevs par 21 sekundi apsteidza Slotiņu, bet par divām minūtēm atpalika no Liepiņa. Tādējādi arī individuālajā distancē vīriem elitē tāpat kā stafetē pirmajā trijniekā tika tie paši klubi – 1. Arkādija, 2. A2, 3.Bebra. Salīdzinoši tuvu trijniekam bija arī piektās vietas ieguvējs un klasiskā soļa speciālists, kurš pēdējās trīs sezonas aktīvi netrenējas, Aigars Kalnups, kurš pēdējos 5km spēja apsteigt pirms tam priekšā esošos labākos V18 un V20 grupas pārstāvjus – attiecīgi Viesturu Eglīti no „A2” (V20) par piecām sekundēm un Induli Bikši no SS „Arkādija” (V18) par 48 sekundēm. Pēc sestdien ļoti labi veiktā stafetes pirmā posma, izvirzot cēsniekus vadībā, 20km vairs tā nesekmējās Arnim Pētersonam, kurš savas grupas uzvarētājam Viesturam Eglītim zaudēja gandrīz četras minūtes.

Arvis Liepiņš pastāstīja, ka sācis mierīgi un pamazām licis klāt. Aukstais laiks un cietais segums veicinājis labu slīdēšanu lielai daļai, tāpēc nav izdevies sasniegt lielāku pārsvaru. Tā kā startējis vēlāk un zinājis laikus, par uzvaru viņš bijis drošs, jo vajadzības gadījumā varējis pielikt. Juties tīri labi un varējis vēl un vēl slēpot. Savukārt, Juris Ģērmanis bija apmierināts ar savu rezultātu, uzsverot, ka ir uz pareizā ceļa un pamazām vērojams progress. Ņemot vērā pieredzi no sestdienas stafetes, kur sanācis pārāk ātrs sākums un vēlāk tempa kritums, arī viņš 20km distanci sācis mierīgi, bet izrādījies, ka pārējie sākuši vēl mierīgāk. Juris Ģērmanis ir vienīgais, kurš visos piecos šīs sezonas Latvijas čempionāta posmos ir ticis trijniekā, izcīnot arī divas uzvaras, taču tas Jurim īpašu gandarījumu nedod, jo mērķi ir daudz augstāki saistībā ar nākošo sezonu. Viņš tāpat kā Liepiņš pēc nedēļas startēs FIS sacensībās Albu, bet pēc tam dosies uz FIS sacensībām Somijā.

V18 grupā aiz Bikšes sešas minūtes palika otrās vietas ieguvējs Dinārs Gutāns, kuram labāk padodas sprints, bet trešais bija Andris Beķeris, kas no uzvarētāja atpalika jau gandrīz 13 minūtes. Savukārt, V20 grupā aiz Eglīša un Pētersona trešajā vietā ierindojās Nauris Birkentāls.
Pirms mēneša Skandināvijas kausā Madonā dāmu konkurencē 5km klasikā labākā no Latvijas bija Anda Muižniece, otrā Kitija Auziņa un tikai trešā Inga Dauškāne, tāpēc svētdienas 10km distance zināmā mērā bija principiāla. Taču no līdzvērtīgas cīņas, kā tas Latvijas čempionāta posmos līdz šim ir bijis, nekas nesanāca. Dauškāne (SBK „Cēsis”) jau pēc 5km Muižniecei priekšā bija par 48 sekundēm, bet finišā pārsvars sasniedza jau 1:36, tādējādi Inga uzvarēja visos piecos individuālajos Latvijas čempionāta posmos (vissīvāko konkurenci viņai sastādīja biatloniste Inga Paškovska, kas pirmajā posmā Priekuļos 5km brīvajā stilā zaudēja tikai 6 sekundes – aut.piez.). Minūti lēnāk par Andu slēpoja labākā S20 grupas slēpotāja Natālija Kovaļova (SS „Krāslava”), kurai šis starts bijis labākais šajā sezonā, jo dēļ mācībām un skolas beigšanas Natālijai šosezon bija vērojams formas kritums salīdzinājumā it īpaši ar 2011.gadu. Natālija šoreiz bija par 2 sekundēm ātrāka nekā Kitija Auziņa, kura sestdien labi veica stafetes posmu (Kovaļovu 3km apsteidza par 32 sekundēm – aut.piez.), bet svētdien nejutās labi, kā pastāstīja treneris Vuškāns, un tāpēc tāds iznākums. Atsevišķi elites grupā trešā bija Baiba Bendika, bet viņa pat Kovaļovai un Auziņai zaudēja pusotru minūti, bet Dauškānei 4:10. Vēl no vadošajām pārāk daudz neatpalika S18 grupas otrās vietas ieguvēja Rasma Rudzīte no Alūksnes, kura Auziņai zaudēja 2:11.

65 Komentāri

Par bērnu un citām grupām raksts būs vēlāk.

11 • 03 • 2013 / 11:18
Sniegs madonā ir. var vel paspēt kādu interesantu garo distanci uzrīkot (skiatlonu vai maratonu) lai latvieši sacensību režīmā var izjust kā ir tādu gabalu izturēt līdz galam.

11 • 03 • 2013 / 11:37
Bildes arī būs?

11 • 03 • 2013 / 12:37
Pusprofesionālis Liepiņš, kurš sezonas lielāko daļu pavada ārvalstīs, entuziastu Ģērmani 20km spēj apsteigt par pāris sekundēm?

ff
11 • 03 • 2013 / 16:22
Liepiņš ārvalstīs bija tikai novembrī un decembra sākumā. Tā kā Ģērmanis trenējas pēdējos divus gadus, par entuziastu nu gan nenosauksi.

11 • 03 • 2013 / 16:45
Lieciet Liepiņu mierā, ļaujiet cilvēkam progresēt. Kur ir vairāk potenciāls, Ģermanī ar krietni pāri 30 gadiem, vai Liepiņā, kam ir 23 gadi?
Ģērmanis ir labs, konkurencei ļoti labs čalis.

11 • 03 • 2013 / 18:37
Liepiņu grūti nosaukt par profesionāli tā pat kā Ģērmani par entuziastu. Abi, manuprāt, ir amatieri.

11 • 03 • 2013 / 18:59
Un veterāniem Ivar, par veterāniem, nav nekā....???Mēģināšu rakstīt pats
Andis
11 • 03 • 2013 / 19:32
Nu cik tad to veterināru tur bija,??? Labāk, lai Ivars raksta par jaunajiem,jo tur ir nākotne un spēks:))))))
Andim
11 • 03 • 2013 / 19:45
Un cik tad to jauno bija? viens divi līderu cienīgi rezultāti, atsevišķās vecuma grupās. Un kā nonāk līdz junioriem un vīriem tā paliek mazāk nekā veterānu.Un iespējams, ja Madonā veterāni startētu pie vīriem, tad ierindotos sākot no 7 vietas. Tas viss ir pēctecība. Tad nevajag dalīt Lizuma balvas. lai tik jaunie sasniedz tos rezultātus, ko kādreiz Jānis Kaimiņš, Ineta Vītola-Kravale, Viktors Stepanovs. Ja precīzi zinātu rezultātus, tad sāktu saukt arī 60 un 70 gadu veterānus. Nevelkam līdz viņiem, nevelkam. Un nevajag sākt pretstatīt vienu otram.
Andis
11 • 03 • 2013 / 20:40
Labs piemērs jaunatnes un sporta veidu atbalstam, varētu arī citur pašvaldības rīkoties līdzīgi - http://www.sigulda.lv/public/lat/jaunumi/6930/comm
Sigulda A2
11 • 03 • 2013 / 20:57
Kādi tad Jurim tie mērķi ir, vēlreiz pēc laba karjeras sākuma, pēc 10 gadu pauzes aizbraukt pabaudīt olimpisko gaisotni, tā teikt pie 40 gadiem vēl paķert fīlingu. Tas jau labi, ka joprojām stiprs, žēl, ka tikai tie talanti tā visu pamet, jo redz nav jau nākotnes... Bet uz Olimpiādi pirmkārt jāsūta tie kam ir velme ne tikai aizšaut uz olimpiādi, lai būtu tur bijis, vai vēlreiz bijis, bet sportisti, kas ir gatavi ilgstoši strādāt. Piedodiet, bet tas neskan labi...

11 • 03 • 2013 / 22:34
Piekrītu Andim, vajag rakstīt plašāk, nevis tikai vienu to pašu, Liepiņš pirmais, tad ir tad nav, sasniedz formu, ir bedrē utt. un priecāties, ka startē arī veterāni, savādāk tāds viena pagalma tusiņš vien tik ir

11 • 03 • 2013 / 23:02
Siguldas A2 komentārs ir nekorekts ugstākajā mērā, jo zinu daudzas pašvaldības, kuras līdzīgā veidā atbalsta jauniešu sportu, bet to uztver par pašsaprotamu lietu un ar to apkārt nelielās.
Jānis
11 • 03 • 2013 / 23:28
Lai kā te daži mēģina aizstāvēt A.Liepiņu,tomēr, dīvani, ka džeks labākajos spēka gados 20km distancē J.Ģērmani spēj apsteigt vien par 19 sekundēm?

Protams,nevar noliegt, ka J.Ģērmanis klasikā ir stiprs, tomēr, ja džekam ir kaut nedaudz ambīcijas,tad būtu jāpārdomā par to,vai visu dara pareizi!Pēc rezultātiem tā nešķiet.

Tas ir tikai mans viedoklis.
SEMS
12 • 03 • 2013 / 08:45
Var tikai piekrist Janim, Siguldiesiem pasiem kauns nav par so zinu? :) Citur ta jau ir passaprotama lieta, un tiek ilglaicigi atbalstits sports, kamer Sigulda ar to lielas :)) Turklat vai Sigulda ir tikai divi klubi kas nodarbojas ar kaut kadiem , teiksim ziemas, sporta veidiem? Snovbordistiem un kalnu slepotajiem neko nedala? Varam minet tris reizes ar kadu sporta veidu (iem) nodarbojas Siguldas vadosie politiki... :)
vitamīns B3
12 • 03 • 2013 / 08:51
Jā, Liepiņš jau sāk krist uz nerviem ... neko jau viņš sasniedzis nav vispār, otro čempionātu pēc kārtas sliktākais sezonas rezultāts tiek uzrādīts Pasaules čempionātā!
Bet tai pašā laikā Ģērmanis vispār iesprindzis tikai uz Liepiņa un pārējo apdzīšanu tepat Latvijā... un sezonas galvenie rezultāti vai forma būšot uz lieldienu sacensībām Somijā... !!?? vai nu Juris ir prātu nodzēris vai kaut kas tur īsti kārtībā nav...

12 • 03 • 2013 / 08:56
Uz Pasaules augstākā līmeņa sacensībām jābrauc stiprākajam. Tas nav skaistumkonkurss.
Juris Ģērmanis ir olimpietis un tāds arī paliks. Ja kāds par tādu vēlas kļūt - viņam jāparāda atbilstošs rezultāts... nevis vienkārši jāpiedalās sacensībās... līdzīgi kā tas vairāk vai mazāk notika šogad PČ...
Un, ja Juris būs labākais, tad zinu, ka labākā forma viņam nebūs plānota uz atlases mačiem , bet gan uz galveno startu.
Ja kāds būs par viņu stiprāks, tas arī brauks uz PČ, PK vai OS neatkarīgi no ādas krāsas, iztapības kādam vai vecuma īpatnībām...
Uzskatu, ja darbs būs labi organizēts un plānots, sportistiem dzelžaina motivācija, tad ne viens vien Latvijas slēpotājs ir spējīgs kvalificēties OS.
Uzskatu, ka Ivars raksta labi un šogad ir krietni progresējis. Lai viņam pacietība un jauni izaicinājumi. Lai sasniegtu meistarību žurnālistikā ir nepieciešams laiks un kārtīgas bāzes zināšanas... un, protams, talants. Nešaubos, ka tad kad mūsējie skries Pasaules līmenī Ivars arī uzrakstīs tā, ka tirpiņas pa kauliem aiziet...
Par A2 komentāru. Ja pašvaldības atbalsta, tad tas noteikti ir pieminēšanas vērts. Pats varu teikt, ka Sigulda tiešām dara daudz - pirms divām nedēļām turp biju aizvedis mūsu sportistus un arī dažus deputātus. Padoms no viņu puses nekad nav bijis liegts. Prieks, ka siguldiešiem lietas iet uz priekšu, centīsimies nākotnē vismaz tāpat...
Un šobrīd, cik ir informācija manā rīcībā, arvien jaunas un jaunas pašvaldības atrod iespējas atbalstīt distanču slēpošanas attīstību, īpaši Latgalē.
Konkrēti par pašvaldību, kurā es šobrīd vadu sporta dzīvi - Carnikavu, varu teikt, ka distanču slēpošana tiek atbalstīta ļoti labā līmenī un tas tiek plānots darīt arī turpmāk, jo šeit ir gana daudz slēpotāju un to skaits aug.
Roberts Raimo
12 • 03 • 2013 / 09:01
Iespaids tāds, kad Liepiņš trenējas un Ģērmanis nedara neko. Varbūt tad, lai Ģērmanis sāk trenēties un apsteidz Liepiņu par 2 min uz 20km. Tas atkal būtu ļoti labi priekš Liepiņa. Latvijā slēpošanā trūkst konkurences, un trūkst konkurences Liepiņam, un labi ir, kad ir tāds Ģērmanis un žēl ka nav vairs Paipala. SEM varbūt vari vel kādu talantu sagatavot nevis pārpirkt no kādas sporta skolas, ja tu esi tāds speciālists, kas var pateikt, kad Liepiņš nepareizi trenējas.

12 • 03 • 2013 / 09:02
Tāpat arī par A.Liepiņu - šosezon viņš ir labākais Latvijā - to var noliegt tikai skauģi vai muļķi, bet tai pašā laikā rezultāts, ko parāda Arvis ir tālu no tā ko mums no viņa iespējams sagaidīt... ļoti tālu... 69FIS ranga listes punkti priekš Arvja 23 gadu vecumā ir švaks rezultāts un to nesaku tikai es, bet arī treneri, kas ar viņu strādājuši un zina viņa iespējas.
Tas, ka par Arvi raksta ir normāli - neko sliktu tur neredzu.
Manā skatījumā Arvim ir gandrīz nereāli parādīt ļoti labu rezultātu Sočos, tomēr, ja darbs turpmākos gadus būs līmenī, tad domāju, ka Arvis jau nākošajās OS var daudzus pozitīvi pārsteigt un, protams, arī pats sevi...
Roberts Raimo
12 • 03 • 2013 / 09:19
Nu liekat tak mieru gan tam Jurim, gan Arvim. Kā tādas mammas, zin cik kurš piena izdzēris,cik gulējis, cik negulējis. lai dzēki gatavojas cik nu kura spēkos., meklē variantus un mačojas. Gan jau laiks visu noregulēs. Man liekas viņiem jau līdz kaklam šie komentāri.
Andis
12 • 03 • 2013 / 10:40
Robertam Raimo. Jāsaka tavā valdīšanas laikā slēpot beidza labākiei kā Rinalds utt. Tad šodien diez vai uzvarētu Arvis un konkurence būtu pavisam cita.

12 • 03 • 2013 / 10:42
Par kādu progresu varam runāt, ja jau n-tos gadus ir viens un tas pats rezultāts.., Arvis šogad ir nedaudz progresējis (vismaz pēc Fis punktu listes), ko dara pārējie? Treniņometnes, videoanalīze, medicīna, utt. - kur tas viss ir palicis, kad beidzot būs 50-60 punkti 3-4.dalībniekiem...? Kā var sasniegt "izlases līmeni" 1.5 gadu laikā trennējoties un nodzeroties (kā viens no iepriekšējiem komentētājiem minēja) nav īsti skaidrs - atkārtošos - ko dara pārējie - trennējās vai tikai staigā izlases jakās???
JG
12 • 03 • 2013 / 10:49
Talantīgi sportisti katru dienu Latvijā nerodas un viņi negaidīs kamēr LSS vadība izdomās kā viņus atbalstīt. Ja trenējas, tad trenējas nevis "gurķi laiž". Viņi zin, ka treniņi ir ļoti smags darbs ne izklaide.
Tāpēc jau reiz pateicu, ka ar šo LSS vadību kopā nestrādāšu, jo tā ir NEPROFESIONĀLA sporta jomā un ar tādu neko nopietnu sasniegt nevar - tikai laiku zemē nomest.
Pareizi jau Juris pateica - "izlases jakas nēsā"...
Paskatieties TV - pat "āfrikā" funkcionāri labas fufaikas saviem spēj sagādāt. Vai ar to mums ir jālepojas?
Andim: Ja paši neregulēsim, tad laiks noregulēs labākajā gadījumā to pašu ko tagad... Piekrītu, ka rezultāts pasaules klases līmenī ir jātaisa kopā, tikai ne jau tiem, kas iet dažādos virzienos- tas ir absurds.
Teikšu kā ir: nepatika kā pateici - "lai džeki gatavojas cik nu kura spēkos"... skan pēc tāda paša bardaka un sūnu ciena kā ir... nez kam tas ir izdevīgi?... tādā veidā trenējoties pat lāga aiz astes gala pasaulē aizķerties nav iespējams - vai tad tad tas nebija redzams PČ?
Un komentāri nav domāti tikai priekš Arvja vai Jura, jo viņi to pietiekami labi zina, pat labāk.
Domāju, ka Juris ar savu darbu ir izkodis krietni vairāk, kā tie, kas viņu cenšas pamācīt...vai kritizēt. Ne velti uz viņa organizētajiem treniņiem Carnikavas sporta kompleksā ar prieku ierādās ne tikai vietējie slēpotāji, orientieristi un citi, pat no Rīgas.
Paskatījos LČ Madonā video... lai kā vēlētos, šobrīd neko acij baudāmu diemžēl neredzēju vadošo elites grupas sportistu sniegumā... Un kāpēc lai, piemēram, A.Kreipāns PČ redzētu ko citu?
Vai izlases galvenais treneris liekot roku uz sirds var pateikt, ka ar visiem tiem sportistiem, kurus plašā frontē šogad finansēja LSS, viņš saista Latvijas slēpotāju rezultātus nākotnē? Ja galvenajam trenerim nav teikšanas - kam tad?
Pilnīgu piekrītu komentāros paustajam viedoklim: ja atbildīgais par distanču slēpošanu vai izlases treneris nespēj komentēt to kas notiek - pateikt savu viedokli par PČ rezultātiem - nav normāli.
Labi, ka Andis vēl pasaka savu viedokli...lai kāds tas arī kādam nešķistu...

Roberts Raimo
12 • 03 • 2013 / 12:29
vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau vau
Vova Putins
12 • 03 • 2013 / 12:53
Roberts : "69FIS ranga listes punkti priekš Arvja 23 gadu vecumā ir švaks rezultāts un to nesaku tikai es, bet arī treneri, kas ar viņu strādājuši un zina viņa iespējas."
Vispār ja Roberts sekotu līdz Latvijas sacensību rezultātiem, nevis taisītu politiku, viņš būtu pamanījis, ka Arvis tepat Latvijā, Priekuļos Latvijas Čempionāta ietvaros, ir izbraucis 54,12 FIS punktus, kas laikam nav sevišķi slikti.
Bez tam būtu interesanti palasīt Roberta nenosaukto Arvja treneru viedokli par to kas darāms labāk un noskaidrot to, vai brīdī, kad mainīsies LSS vadība, strauji pieaugs Arvja rezultāts.

http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&competitorid=134536&type=result&category=ALL&season=ALL&sort=points&discipline=ALL&position=&place=&Submit=Search&limit=20&bt=next&rec_start=20

12 • 03 • 2013 / 17:53
jautajums JG
laikam esi ari iemacijies demogogiju liet?
Cik zinu izlase izveidota apm 2 gadus atpakal un tad ari tika vesti uz sacensibam un rikotas nometnes. Pirms tam bija tikai kaut kada izredzeta Rigas grupa ko komandeja Raimo un no kuras palicis izlase ir viens pats Liepins. Nu vel Ribakovs tur kaut kadu bridi laikam ka rezervests bijis. Ja paskjirsta atpakal, vasaru var lasit kadas un kur nometnes bijusas. Domajams Tev to vajadzetu zinat jo tak ari biji aicinats izlase, bet esot atteicies del aiznemtibas darba.
Paskatijos pedejo paris gadu fis punktu listes un aina ir sekojosa:
2011 gada 5 liste
Liepins 89
Slotins 131
Ribakovs 144
Damskalns 226
Dauskane 204
Muizniece 322

2012 gada 5 liste
Liepins 101
Slotins 107
Ribakovs 136
Damskalns 193
Dauskane 214
Muizniece 287

2013 gada 5 liste (sobrid)
Liepins 69
Slotins 87
Ribakovs 113
Damskalns 136
Dauskane 177
Muizniece 222

Tas nav kaut kads progres? Ja, protams var gribet vairak, bet 50-60 punktus nevar uztrenet pa divam, pat tris sezonam ja pirms tam ir skriets pa 150-200 -unktiem. Tev jau nu to vajadzetu zinat!

12 • 03 • 2013 / 18:33
Sava laika veci Madona biatlonu vilka zem 1h, ar sauteni un 4 sautuvem, ta ka patik kadam vai ne, bet rezultats nav no tiem ar ko butu jalepojas un jaiesligst pasapmierinatiba, ka Latv izskrieti 54 FIS punkti, realie punkti ir PC un PK . Beiziet vienreiz skriet pakal punktiem, tas attaisnojas vienigi atlasei uz OS un ari tikai tada gadijuma, ja LSS planotu uz Olimpiadi aizvest vairak par vienu sportistu.

12 • 03 • 2013 / 18:39
par parmetumu Robertam... beidza treneties Rinalds Kostjukovs...noprecizesim Rinalds, Nauris, Marcis nevis beidza treneties, bet ka prioritati savai talakai dzivei izvelejas citu celu, kas sobrid ir macibas un ta bija vinu izvele. Par to visu cienu so puisu prieksa un nevienam nav tiesibas kritizet vinu izveli.

12 • 03 • 2013 / 19:22
par punktiem... ja Roberts sava laika nebutu uztajis uz FIS sac rikosanu Latvija ka *savas ausis* nevienam neredzet tadus punktus kadi paslaik liste ir musu sportistiem.

12 • 03 • 2013 / 19:26
Nesaprotu par ko te cepties.
Šeit būs viela pārdomām,kā mūsu labākie sportisti ir startējuši sezonas
svarīgākās sacensībās tuvā un tālā pagātnē.

Arvis Liepiņš (PČ Liberec 2009,PČ Oslo 2011,PČ 2013 Val di Fiemme)
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&competitorid=134536&type=result&category=WSC&season=ALL&sort=&discipline=ALL&position=&place=&Submit=Search

Juris Ģērmanis ( PČ Lahti 2001 un OS Salt Lake City 2002)
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&listid=&competitorid=19997&type=result&bt=prev&limit=20&bt=next&rec_start=20

Uz doto momentu abiem augšminētiem sportistiem pagātnē un tagatnē ir
(bijis un patreiz ir) pusprofesionāļa status.
Abi ir saņēmuši vai patreiz saņem atalgojumu un tikai trenējās,bet brīvo
laiku veltija/velta izglītības iegūšanai.
Ar šo gribēju paskaidrot kad abi augšminētie sportisti savos ziedu
laikos (bijuši vai patreiz ir) vienādos apstākļos.

Apzinos to ka tikšu noriets no anonīmiem komentētājiem,iespējams LSS
pietuvinātiem darboņiem,bet viņiem vajag atrast attaisnojumus un uzvilkt visiem rozā brilles,lai liktos ka viss ir kārtībā.
Vismaz man tika pateikts ka lai es aizmirtstu pagātni,bet tagad būs nākotne.
Bet ja paskatās patiesībai acīs,tad viss ir tā kā A.Kreipāns raksta
Sportacentrs.com,mūsu sportisti sāk cīnīties ar Venesuēliešiem.
Apzinos ka neēsmu gudrākais,tāpēc vairāk nekomentēšu,bet ir laiks darīt secinājumus,ar naudu vien neko nesasniegsi.
Jautājumus lūdzu neuzdot,tāpat neatbildēšu.



Andris Gaiītis (Jura Ģērmaņa treneris-konsultants)
12 • 03 • 2013 / 19:48
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&listid=300097&competitorid=90931&type=fispoints

tas ir uz jautājumu vai 2-3 sezonās no150-200 punktiem var aizbraukt līdz 50-60punktiem... un tādu pienēru pietiek...
vienkārši strādāt un ticēt vajag...
šim puisim ir ļoti augsta motivācija un gribasspēks... un viņš sev līdzi velk visu komandu...
Fizioloģiski neko neredzu viņā labāku kā Arvī...

Roberts Raimo
12 • 03 • 2013 / 19:57
par treninprocesu ari var piekrist JG, kaut kas nav kartiba, ka 1,5 gada laika sasniedz parejo sportistu limeni, tur tiesam kaut kas nav kartiba ar treninprocesu un vai vispar tads ir?

12 • 03 • 2013 / 19:58
Šogad NBS sacensībās slēpošanā 10.km. distancē Paipals zaudē Rastorgujevam 3.19 minūtes,trenējoteis vienā valstī un pie vienas sistēmas.

12 • 03 • 2013 / 20:14
MUSGRAVE Andrew - tas puisis ir talantīgs un tomēr labākos apstākļos un vidē distanču slēpošanai kā mēs

12 • 03 • 2013 / 20:21
Kur var redzēt NBS sacensību rezultātus slēpošanā,būtu interesanti paskatīties?

12 • 03 • 2013 / 20:23
Arvja Liepiņa FIS punktu dinamikas grafiks - http://ow.ly/iPeJW
Vienīgais no LAT sportistiem, kuram ir pietiekami daudz startu, lai veidotu statistiski ticamu tendenci. Arvja līkne uzrāda vienmērīgu punktu vērtības deldēšanu. Redzēs vai izdosies saglabāt šo tendenci arī turpmāk. Gan Arvim, gan dažiem citiem, piemēram Pāvelam ( http://ow.ly/iPh69 ), ir pozītīva tendence pirmajās FIS sezonās, bet pēc tomēr vērojams plato. Daudziem LAT sportistiem FIS startu skaits ir par mazu, lai veidotu statististisku ticamu līkni, piemēram:
Paipals - http://ow.ly/iPgkL
Ģērmanis - http://ow.ly/iPgww

Interesantos varat paši atlasīt:
http://data.statisticalskier.com/
12 • 03 • 2013 / 20:30
....nu par NBS...tiešām interesanti.... 3,19... apskatīju laikus.... vai tā nav kļūda?
amatiers
12 • 03 • 2013 / 20:37
atbilde:
-par demogoģiju: nekad neesmu sūdzējies, to es māku (objektīvi vai subjektīvi, to lai katrs spriež pats)
-par progresu, 204-214-177 (Inga), 89-101-69 (Arvis) - progress būs, ja punkti būs zem 50 (vīriem) un 90-100 (dāmām), pretējā gadījumā runa iet par 10-20% no beigām protokolos.
-Rastargujevs - pieļauju, ka viņa FIS punkti varētu būt ap 40. Interesants fakts - šādu līmeni sasniedzis salīdzinoši īsā laikā - biatlonisti var , slēpotāji - nē?
P.S -jaunākajā sporta avīzes numurā perfekti atspoguļo esošo situāciju slēpošanā - raksts un kariaktūra (4-5.lpp) - tieši un patiesi!
Trennējamies!
JG
12 • 03 • 2013 / 21:14
Distančnieki viela pārdomām!
Tikko redzēju facebook saukli:
Poka ti stoiš ļicom k prošlomu, vtot že moment ti stoiš žopoj k svojemu buduščemu!
Tas nu tā, tiem, kas pīkst par labo-svēto pagātni. RR, AG, diemžēl arī JG
cilvēks ar skatu no malas
12 • 03 • 2013 / 22:28
beidziet te drukāt, un labāk aizejiet uz treniņu!

12 • 03 • 2013 / 22:30
Palasot komentarus var secināt, ka šis ir viens no tiem sporta veidiem,kur kritiku uzņem nelabprāt!
Interesanti, ko Gailītis,Raimo vai Ģērmanis saka nepareizi?

Te pat nespeciālistam ir skaidrs,ka progresa nav un nebūs!
Cerams,ka ar Nākuma iesaistīšanu kaut kas pakustēsies uz priekšu!Nepārzinu slēpošanas virtuvi,bet,ja pat Nākums savās intervijās diez ko labi par šo saimniecību neizsakās (tieši par iekšējiem kašķiem,kas valda starp personām, kas saistītas ar slēpošanas saimniecību (cik npratu pat treneriem,sprotistiem utt.)), tad, uz kādiem rezultātiem vai attīstību meš te ceram?
GJ
12 • 03 • 2013 / 22:55
"Cilvēkam ar skatu malas":
Pirms ieej facebook un sagramsties visādas muļķības, būtu vienkārši iegājis brīvdabas muzejā un apskatījies kas tur rakstīts pie ieejas... katram latvietim tas tā kā būtu jāzin, līdzīgi kā tas, kas uz Brīvības pieminekļa...
Ja tu būtu kaut kā vērts un cienītu pats sevi, tad pirms pamācībām arī savu vārdu būtu nosaucis.
Vienmēr esmu uzklausījis veco distančnieku viedokli un nekad to neesmu nožēlojis. Diemžēl paši jaunāki nepaliekam... neviens...

Vēl viens šīs sezonas jaunums:
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&listid=300097&competitorid=159954&type=fispoints

Piekrītu Jurim, ka Rastorgujevs pašlaik kādā gonkā brīvajā stilā varētu izskriet arī kādus 40 FIS punktus...
Roberts Raimo
12 • 03 • 2013 / 23:02
Robert uz ārzemniekiem neskaities, pats saproti kapēc. Plus nav ko skatīties uz citiem jādomā par sevi un savām iespējām. (Vienīgais, ko var darīt, ir mācīties no citu kļūdām)

12 • 03 • 2013 / 23:08
Tur jau tā lieta, ka Gailītis, Raimo saka visu it kā pareizi, bet nedz viens nedz otrs nav pratis šo rezultātu uzlabot.
Abi sporta veida apritē laikā no 90 gadiem - tā arī laikā līdz 2010 pat strīdu par distanču slēpošanas attīstību un treniņu metodiku nebija - tūristi un miers.
Arī šajos komentāros ir tikai vainīgo meklēšana un nav neviena racionāla priekšlikuma par to kā un ko mainīt, lai rezultāts uzlabotos.

Varbūt Raimo var atklāt to metodi kā viņš plānoja sasniegt Sočos godalgotas vietas, par ko stāstīja žurnālistiem, padalīties ar LČ, FIS sacensību, Skandināvijas kausa organizēšanas pieredzi!

Gailītis var padalīties slēpju smērēšanas noslēpumos un pastāstīt cik sportistiem ir iedevis un pēc tam atņēmis slēpes tad, kad sportists nevar sasniegt uzstādīto rezultātu.

Rezultātu apkopojums, tajā sk. šeit komentāros pieminēto personu sasniegumu saraksts pieejams šajā pat mājas lapā:

http://www.infoski.lv/files/lv_starti_pc_os.pdf

http://www.infoski.lv/distancu-sleposana/jaunumi/2011-2012-gada-sezona/latvija-pasaules-cempionatos-un-olimpiskajas-speles-distancu-sleposana/

12 • 03 • 2013 / 23:30

MADONASKIRAIL
12.02.2011, Madona - Ērgļi

Pirmo reizi norisināsies 65km slēpojums MADONASKIRAIL 2011.gada 12.-13.februārī.

MADONASKIRAIL pamatdistance ir garākā un sarežģītākā distanču slēpošanas sacensību distance Latvijā.

Distance tapusi sadarbojoties Madonas un Ērgļu tūrisma speciālistiem, Vestienas ainavu apvidus ainavu arhitektiem, distanču slēpošanas speciālistiem un ir plānota tā, lai tā vītos pa skaistākajām vietām, būtu iespaidīgi ainavu skati, ietu gar tūrisma mītnēm un centriem, kultūrvēsturiskiem objektiem un neskādētu biotopiem.

Tas, kas var pievarēt MADONASKIRAIL, drīkst patiešām uzskatīt, ka ir visai nopietni trenēts un var doties sacensties uz jebkuru Pasaules lielo slēpojumu, pat VASALOPPET.

Pamatdistance plānots gatavot kā ikdienā izmantojamu trasi sniegotajā gada periodā. Tās gatavošanā tiks izmantoti sniega traktori un sniega motocikli, tā lai kvalitāte atbilstu Starptautiskās slēpošanas federācijas prasībām.

Tautas klase (MADONAMEDIUMSKIRAIL 33km) ir sacensības visiem tiem slēpotājiem, kuri vēl nejūtas pārliecināti par to vai spēs pievarēt pamatdistanci, bet tomēr vēlas izbaudīt šo pasākumu un tā radīto vienotības sajūtu.

Tautas klases starts ir plašajās pļavās pie LIDOKALNA.

Augstuma starpība starp trases augstāko un zemāko punktu ir vairāk kā 160m(!), bet nevajag satraukties - distance, neskatoties, ka vijas augšā Gaiziņā, tomēr pārsvarā iet uz leju...


A T C E L T S
Organizatoru Rīgas slēpošanas kluba atceltā slēpojuma Madona Skirail vietā Sportlat aicina uz slēpojumu MADONAS ŠPŪRE. MADONAS ŠPŪRE notiks 12. februārī Madonā Smeceres sila bāzē. Starts plkst. 10.00 To organizē Sportlat sadarbībā ar Madonas BJSS.
Klasisks 50nieks. Klasiskais stils. Distances 50 km, 25 km, 12,5 km un bērnu distances. Slēpojums būs arī Sportlat balva 2011 posms atceltā Madona Skirail vietā.
Nolikums un pieteikšanās uz MADONAS ŠPŪRI ir pieejama no šodienas 28. janvāra Sportlat mājas lapas sacensību sadaļā.
http://www.sportlat.lv/?id=race&rid=260&type=1
Vai kāds atceras Roberta projektu?
13 • 03 • 2013 / 00:09

Atkāpos no sava iepriekš rakstītā.

Prieks kā LSS vadošie darboņi uzdarbojas,seviķi par komentetaju 23:30.
Pat pēc rakstīšans stila ir saprotams kas ir bijis šā komenta autors.
Vairāk uzjautrina komentētāju anonimitāte.
Bet jums LSS vadošie darboņi ir sevi jāattaisno,jāliek visiem uzvilkt tās
pašas rozā briles,lai domā ka viss ir kārtībā.
Tā kā uz priekšu.
Jūs varat riet,bet karavāna ies tālāk.
Veiksmi riešanā un anonīmo komentu rakstīšanā.
Andris Gailītis
13 • 03 • 2013 / 00:22
Tam lielajam gudriniekam kurš domā ka debesmannā pa velti mutē plūst iekšā:
Cik atceros pasaulē ir pieņemts, ka tev dod tieši tikpat cik tu vari dot pretī. Tā ir tāda kā neformāla aksioma starp sportistiem, treneriem, organizatoriem, ārstiem un slēpju smērētājiem...
Kāpēc gan Gailītim vai kādam citam, īpaši jau publiskajā telpā, būtu jādalās ar to, kas ir viņa maize?
Cita lieta, ja grupa speciālistu vienojas kopējam mērķim un iet uz to... To panākt ir liela māksla un jāsaka, ka atceros tikai dažas reizes kad tas ir izdevies... un vienmēr ir bijis labs rezultāts protokolā...
To kā es plānoju sagatavoties Sočiem atklāt tagad netaisos. Varu pateikt tikai vienu - LSS vadība darbojās pretējā virzienā... un tādos apstākļos nopietnu darbu turpināt ir bezjēdzīgi un man tas nav interesanti.
Protams, braukt uz Sočiem vajag un censties tur labi nostartēt.
Nezinu par pārmetumiem Andrim par slēpēm, bet varu pateikt, ka esmu gana daudz pārmetumu saņēmis tieši par to, ka slēpes esmu atstājis sportistiem...un daži ar tām brauc un brauks ... Reizēm esmu par to daudz domājis - vai tiešām neesmu pārāk nesavtīgs... vai šajā jomā tomēr Andris nerīkojas pareizāk... man atbildes nav...
Katram sporta organizatoram ir savas metodes un tikai viņam pašam būs spriest cik tās pareizas. Tikai tas, kas pats ar to nav nodarbojies var gudri spriest...
Man šķiet amorāla un nepieņemama LSS vadības līgumu slēgšana ar sportistiem apejot klubu vadību... Nez ko viņi paši teiktu, ja vadītu klubus... bet ak vai - viņi nekad to nav darījuši...
Nez ko LSS vadība tādu būtisku ir darījusi lai, piemēram, TOP6 večiem sagatavotos daudzmaz normāli sezonai?
Par to kā LSS rīko FIS sacensības labi izteicās mans sens Igauņu kolēģis kurš bija Latvijā un to redzēja - tīrā naudas izšķērdēšana.
Varbūt kādam LSS vadībā liekas, ka bez viņiem SCA kauss nenotiktu - tīrās muļķības! Domāju, ka būtu arī citas lielas distanču slēpošanas sacensības Latvijā.
...ceru, ka tomēr LČ visos posmos būs vairāk dalībnieku kā šogad lokālā pasākumā Carnikavā klasikā... vai dalībnieku līmenis sprintā kā Pārdaugavas kausā decembrī... par balvu fondu nerunājot...

Par sasniegumiem 90.tajos: Par to jau Kreipāns pateica...ar to nepietiek?

Personīgi domāju, ka vistuvāk pasaules elitei savā laikā no Latvijas slēpotājiem 10km klasikā bija Ivars Silups... joprojām domāju, ka viņš ir pasaules līmeņa etalons tehniskajā izpildījumā... līdzīgi kā piem. A.Vērpalu, N.Zimjatovs klasikā vai P.Elofsons, GSvans T.Alsgārds slidsolī. Nu tagad Krjukovs ar rāda klasi klasikas sprintā...

Vienīgais racionālais priekšlikums pēc šādiem rezultātiem PČ un situācijas distanču slēpotāju sabiedrībā ir LSS vadības maiņa - jā, tieši tā es uzskatu un to neslēpju!





Roberts Raimo
13 • 03 • 2013 / 00:32
Par MADONASKIRAIL:
Varu pateikt, ka šis ir pats sarežģītākais projekts, kas distanču slēpošanas sacensību lauciņā bijis, un tie, kas man palīdzēja mēģināt to pacelt to labi zin.
Esmu E.Ziņģīša audzēknis un zinu to, ka tikai mēģinot pacelt vairāk kā domā, vari cerēt uz izaugsmi.
Ne katrs mēģinājums dzīvē ir veiksmīgs, taču tas nenozīmē, ka ir jābaidās mēģināt. Starp citu vēl joprojām vaicā kad mēs to realizēsim...
Un Madonas špūre laikam arī ir bijis pēdējais 50km klasikas slēpojums Latvijā... Prieks un paldies Vilnim, Gundaram un pārējiem iesaistītajiem, ka to spēja noorganizēt.
LSS vadība cik esmu novērojis var tikai sagatavot mačus gatavā trasē, nevis kādu jaunu trasi izveidot! Prezidentam tik tā vien šķiet - uzrakstīs līgumu un viss notiks... smiekli nāk! Parunās, pashēmos kaut kur LOKā vai citos gaiteņos un dabūs zem savas ķepas kādu sporta bāzi...
Kad lēja Madonā vai Rīgā asfaltu... šķiet visi bija atbraukuši dot padomu... tikai no LSS valdes nevienu neredzēju... laikam nieka mazsvarīgais jautājums...

Pareizi jau Andris saka - anonīmie komentāri no LSS vadībai pietuvinātiem cilvēkiem - kuri barojas no LSS katliņa...

Roberts Raimo
13 • 03 • 2013 / 00:51
Kas notika Biķerniekos, kad tur saimniekoja viens superslēpotājs?
Bija trase ziemā sagatavota? Bija nomas punkts?
Bija apgaismojums? Bija sacensības?
Pareizi jau Inārs Kušķis teica - galvenais ir pirkt un pārdot... kāds tur sports...


Roberts Raimo
13 • 03 • 2013 / 00:59
eeeeeeeeeee, te jau drīz no šitiem komentāriem grāmatu varēs sarakstīt:D
Pislis
13 • 03 • 2013 / 08:06
Labdien.
Vai tiešām diskusijas dalībnieki nesaprot ka Latvijā nav neviena profesionāla
slēpotāja un te nav ko pieminēt gan Rastorgujevu Musgreivu tas ir cits līmenis nerunājot par skandināviem..Kāmer LSS neveidos profesionālu izlasi
55punkti būs robežaun lai to pārvarētu jāstrādā PROFESIONĀLI.

13 • 03 • 2013 / 19:10
Kādēļ nav publiskots LSS budžets?

13 • 03 • 2013 / 20:28
Tāpēc ka LSS ir vienpersonas komercuzņēmums,kur jāatskaitās ir tikai sev,pārējie kas tur darbojās ir tikai piedevas.Palasi statūtus.

13 • 03 • 2013 / 20:45
Pēc statūtiem var spriest, ka komisija regulē sportisko org. pusi. Kur iespējams iepazīties ar komisijas sastāvu un tās darbu?

Ja šāda tipa organizācijai nav publiski pieejams budžets, tad nevar nedz slavēt nedz apšaubīt organizācijas darbu (var apšaubīt tikai faktu, ka nav caurspīdīguma).

13 • 03 • 2013 / 21:22
Jautājums gan Andrim Gailītim, gan Robertam Raimo.
tā kā Jūs pašlaik šajā sporta veidā esiet tie, kam visvairāk uztrauc šī sporta veida nākotne Latvijā, varbūt ir beidzot laiks aizmirst, kas notika pagātnē un beigt vienreiz plēsties savā starpā. Sākt strādāt kopīgā mērķa vārdā.Iespējams tā būtu tā rezultāta galvenā atslēga.

Bet iespējams es maldos un Jūs cenšaties sacensties vēljoprojām, tikai tagad Jūs vairs nestāvat uz slēpēm, bet to dara Jūsu padotie?

13 • 03 • 2013 / 22:14
Nezinu vai mani uztrauc visvairāk, bet varu tikai pateikt to, ka mans pienākums ir darīt to ko tagad daru.
Šodien runāju ar savu skolotāju slēpošanas lietās, viņa pirmais jautājums bija: vai es atgriezīšos distanču slēpošanas vadīšanā... un viņa komentārs bija ļoti skarbs par to kas tagad notiek distanču slēpošanā...

Domāju, ka šobrīd distanču slēpošanu veiksmīgi vadīt varētu profesionāļu grupa, kas viens otram uzticas.
Vienpersoniski to darīt ... neredzu nevienam, ka tam būtu motivācija tik daudz laika un spēka veltīt, jo iesākti ir daudzi citi ļoti būtiski projekti.

Par manām attiecībām ar Andri Gailīti... nekad, pat tad, kad mūsu viedokļi nav sakrituši kādu apstākļu dēļ... šīs attiecības neesmu uztvēris personīgi, jo uzskatu, ka neviens nevar būt visgudrākais...
Neesmu uztvēris Andri kā konkurentu šķiet nekad... tāpat kā pārējos Latvijas slēpošanas organizatorus un trenerus, jo mans mērķis nav bijis būt labākajam "pīļu dīķī".
Tas, kas reizi dzīvē ir sajutis, ka skrien pasaules top līmenī... tas vairs nevar apmānīt sevi ar tādiem mērķiem... par to jau vienā intervijā minēja Oļegs Maļuhins...
Mans mērķis ir vienot Latvijas slēpošanas sabiedrību visaugstākajiem mērķiem. Un es ticu, ka tas ir reāli... un daudz priekš tā jau ir izdarīts... tur roku pielikuši ļoti daudzi.
Par maniem mērķiem zina arī tagadējais LSS vadītājs... un neesmu pamanījis, ka tas viņu iepriecinātu... Manās acīs, vismaz distanču slēpošanā viņš ir tukša vieta, lai kā nevēlētos būt kas vairāk. To var panākt tikai tad, kad tas ir sirdī...

Par jaunajiem talantiem...
Varu pateikt, ka šobrīd tādi noteikti ir parādījušies, iespējams, vēl kādu neesmu pamanījis... pie tam visā nopietnībā varu atklāt, ka ... tādi sen nav bijuši... tas arī ir viens no iemesliem, kas man liek strādāt, lai nonāktu pie rezultāta kurš mani apmierinātu.
Roberts Raimo
13 • 03 • 2013 / 23:14
Kā var apvainoties uz Andri vai kādu citu, kam distanču slēpošana ir sirdī?
Absurds.
Man nav nekādu problēmu ar Andri runāt par profesionālām lietām un to labprāt daru... tāpat, kā ar jebkuru citu, kas startējis vai sagatavojis kādu sportistu Olimpiskajām spēlēm... vai no sirds grib sevi pilnveidot šajā jomā.
Roberts Raimo
13 • 03 • 2013 / 23:19
Uzskatu, ka veidot cilvēkus kā marionetes savās rokās ir zemiski. Priecājos, ka mani audzēkņi darbojas patstāvīgi un sasniedz labus rezultātus, lai kur nebūtu un ko labu nedarītu...
Ar varu mīļš nekļūsi...
Roberts Raimo
13 • 03 • 2013 / 23:23
šitam rakstam būs komentāru rekords, tauta saņemās, jatiek līdz simts! (Roberts Raimo malacis bez viņa komentāriem šādu komentāru skaitu diez vai sasniegtu šis raksts tā turpināt!)
Pislis
14 • 03 • 2013 / 19:15
Robis darbojas kā hameleons :D
mhm
14 • 03 • 2013 / 21:31
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv