ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

07 • 09 • 2012

Cēsu ielās sprintos rollerslēpotāji

Saistītā informācija

Šo svētdien, 9.septembrī, vienas no lielākās Vidzemes pilsētas Cēsu ielās norisināsies „Rollertour 2012” sērijas trešais posms rollerslēpošanā. Sacensību programmā ierastais sprints brīvajā stilā, kas notiks Leona Paegles ielā.

Pagājis ir nedaudz vairāk kā mēnesis kopš iepriekšējā posma, kas notika jūlija beigās Madonā,  un pazīstamākā un iecienītākā rollerslēpošanas sacensību sērija „Rollerotur” turpinās, jo šo svētdien Cēsīs notiks trešais posms, kuru organzinē Cēsu pilsētas sporta skola sadarbībā ar biedrību „Rollertour”. Tā jau ir izveidojusies par tradīciju, ka septembra sākumā Cēsu ielās notiek „Rollertour” sprints, kas atšķiras no ziemas sezonas sprintiem ar to, ka līdzīgi kā Pasaules kausa posmos rollerslēpošanā  tā garums ir tiešām sprinta distancei atbilstošs – 200 metri. Ja iepriekš rollerslēpotāji Cēsīs sprintoja kalnā, tad pēdējos gados tas tiek organizēts salīdzinoši līdzenajā, ar pavisam nelielu kāpumu distances pirmajā pusē – L.Paegles ielā.

„Rollertour” sezona sākās jūlija sākumā ar sprintu Rīgā, kas bija arī Latvijas čempionāta posms, un, ņemot vērā to, ka šosezon ierasto piecu posmu vietā tiek organizēti četri, no kuriem puse – divi posmi – ir sprinti, tad tas paver labas iespējas pacīnīties par uzvaru vai augstu vietu kopvērtējumā tiem, kuriem labāk padodas īsās distances. Cēsu sprinta galvenais favorīts uz uzvaru būs mājinieks Artūrs Brants, kurš šovasar ir piedalījies divos Pasaules kausa posmos rollerslēpošanas sprintos Grieķijā un Vācijā, izcīnot attiecīgi 8. un 13.vietu. Artūrs Cēsu sprintā uzvarēja pagājušajā gadā, finālā pārspējot Daumantu Lūsu, kurš, savukārt, triumfēja šīs sezonas pirmajā sprintā Rīgā. Kaut arī dēļ sacensībām ārzemēs ir sanācis izlaist šīs sezonas pirmos divus „Rollertour” posmus, tomēr Artūrs Brants ar labu startu svētdien var  pieteikties uz augstu vietu arī kopvērtējumā, jo tikai trīs no vienpadsmit kopējā ieskaitē figurējošiem sportistiem ir startējuši abos divos līdzšinējos posmos. Vēl jau būs arī izlases dalībnieki, kuri nupat aizvadījuši treniņnometni Madonā, kā arī Māris Pilsētnieks, kurš bija nepārspējams sprintos 2008. un 2009.gadā, bet pēdējās sezonās „Rollertour” sacensībās nav startējis. Tā kā Cēsu posms būs ne tikai aizraujošām cīņām bagāts, bet arī diezgan izšķirošs cīņā par uzvaru kopvētējumā. Dāmu konkurencē spēku samēri ir pavisam savādāki, tādēļ atkal favorītes lomā būs šīs sezonas līdere Inga Dauškāne.

Iepriekšējos gados tieši Cēsu sprinta laikā ir lijis lietus, turklāt pagājušajā gadā „kā ar spaiņiem”. Nedēļas sākumā saulaino laiku ir nomainījis apmācies un lietains. Jācer, ka uz nedēļas beigām būs tāds pats kā nedēļas sākumā un beidzot sprinteriem izdosies sacensties uz sausa asfalta, kas ļaus dalībniekiem justies drošāk un arī parādīt lielākus ātrumus. Kvalifikācijas braucienu sākums plkst.12.00, kur dalībnieki startēs pa vienam ar divdesmit sekunžu intervālu. Pēc kvalifikācijas rezultātiem katras grupas labākie astoņi būs sadalīti pāros pa divi (pirmais pret astoto, otrais pret septīto utt.), sākot ar ceturtdaļfināliem, turpinās cīņu izslēgšanas braucienos, kas sāksies plkst.13.00 (Ja grupā ir mazāk par 8 dalībniekiem, tad izslēgšanas braucieniem kvalificējās 4 dalībnieki, kas sacenšas uzreiz pusfinālā – aut. piez.).

dsc_0288.jpg
Pagājušā gada pusfināls: Artūrs Brants pret Jāni Puidu. Foto: Rollertour.lv

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv