ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 12 • 2012

Brīvdienās Ogres Zilo kalnu distanču slēpošanas trase jau gaida!

Ziema, kā izskatās, šogad atnākusi uzreiz un uz ilgāku palikšanu. Nu ir īstais laiks baudīt visus ziemas priekus, sevišķi tādu kā slēpošana.

Jau visu pagājušo nedēļu Ogres Slēpotāju Kluba aktīvisti un citi viņus atbalstoši entuziasti brīvprātīgi nodarbojās ar Zilajos kalnos izvietotās distanču slēpošanas treses sagatavošanu. Jau tieši pirms sniega uzsnigšanas brīvprātīgie ieguldīja lielu darbu, lai trasi nolīdzinātu pēc kabeļu rakšanas darbiem. Jau otro gadu slēpju sliežu iebraukšanai tiek izmantots pašvaldības iegādātais sniega motocikls, kas aprīkots ar sniega rulli un „špūres arklu”. Ogres Slēpotāju Klubs aicina ogrēniešus, ikšķiliešus un viesus, garās Ziemassvētku un jaungada brīvdienas pavadīt svaigā gaisā baudot distanču slēpošanu, pa daudzveidīgu reljefu (iespējams mierīgi slēpot pa līdzenumu vai ķert adrenalīnu braucot no kalna kas sākas vienā līmenī ar egļu galotnēm) un vienlaicīgi, skaistās Ogres Zilo kalnu piesnigušā meža ainavas.

Trase tiks regulāri gatavota gan slidsolim, gan klasikai. Ceram, ka mums un jums netraucēs citādi domājošie un arī kabeļu rakšanas darbi tiks atlikti uz vēlāku laiku, kad sniega nebūs. Ja viss ritēs kā plānots sarīkosim arī mačus. Bet pagaidām veiksmi treniņos un atpūtā. Esiet saudzīgi pret trasi un uzmanīgi pret citiem slēpotājiem. Ievērojiet drošības noteikumus trasē!

Darbojas arī slēpju noma, kas atrodas Ogrē, Mālkalnes prospektā 26, tur pat arī var ļoti kvalitatīvi sagatavot slēpes, gan treniņiem, gan sacensībām. Jaunums šoziem būs tas, ka ar sniega motociklu sliedes slēpošanai tiks iebrauktas jau no pašas Ikšķiles (pagaidām, gan tiek precizēts maršruts), lai arī ikšķiliešiem būtu ērtāka atkļūšana līdz trasei.

Sīkāka informācija par pasākumiem trasē www.izturiba.lv Tālr. 27896594 un inventāra nomu www.nesedimajas.lv  tālr. 25905054.

Ogres Slēpotāju Klubs

Ogre_Zilie kalni.JPG

Video sižets no Ogres TV par Zilo kalnu trasi

4 Komentāri

Nevar piekrist teiktajam, ka trase regulāri tiek sagatavota klasikai- šogad vēl tas nav bijis vispār!!!
Jānis T.
20 • 12 • 2012 / 13:56
Bet tur taču ir rakstīts, ka tiks gatavota, nevis tiek gatavota, atceros, ka pagājušajā ziemā tiešām regulāri gatavoja klasikai.
Imants
20 • 12 • 2012 / 14:59
Jānim T. kā lielam slēpošanas specam būtu jāzin, ka špūres ar arklu var ievilkt tikai pie noteikta sniega daudzuma un ja apakša ir piesalusi! Tā, ka viss vēl priekšā!!! Veiksmi klasiķiem un visiem citiem!
20 • 12 • 2012 / 15:25
Brauciet uz Bebreni slēpot klasikaa. Zilo kalnu nebuus, bet Diņģeļu kalns un Velna kalni buus.Ka tik nepiepildiitos to lielie plus graaadi dec.beigaas.
Andis
21 • 12 • 2012 / 20:10
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv