ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

26 • 09 • 2012

Bjergena paraksta līgumu ar federāciju, Juhauga noraida miljonpiedāvājumu

Ar uzvaru rollerslēpošanas sacensībās Totenā pasaules labākā distanču slēpotāja sievietēm Marita Bjergena (Norvēģija) atzīmējusi jauno trīs gadu līgumu ar Norvēģijas Slēpošanas federāciju. Savukārt viņas tautiete Terēze Juhauga ir atteikusies no ļoti ienesīga piedāvājuma no enerģijas dzēriena firmas, kuras nosaukums gan netiek atklāts. Tai pat laikā Norvēģijas Slēpošanas federācijai ir izvēlēts jauns sponsors.

Pasaules labākajai distanču slēpotājai, kurai šogad apritējuši 32 gadi, cīņa par uzvaru pasaules kausa kopvērtējumā jaunajā sezonā nebūs aktuāla, jo galvenais uzsvars tiks likts uz pasaules čempionātu, kas no 2013.gada 20.februāra līdz 3.martam notiks Valdifiemmi (Itālija), un arī „Tour de ski”, kurā Maritai Bjergenai vēl līdz nav izdevies uzvarēt. Taču pirms sezonas sākuma, lai varētu labāk sagatavoties ziemas sezonas startiem, Bjergena ne tikai aktīvi trenējas, bet ir parakstījusi ar Norvēģijas Slēpošanas federāciju trīs gadu līgumu, kas viņai būs saistošs līdz 2015.gada sezonas beigām, ieskaitot Pasaules čempionātu Falunā (Zviedrija). Atbildīgais par distanču slēpošanu Norvēģijas Slēpošanas federācijā Oge Šinstads izteicās, ka, parakstot līgumu, Marita sev nodrošina drošību un paredzamību. Šāda veida līgumu pagājušajā sezonā uz četriem gadiem parakstīja arī Norvēģijas izlases līderis un viens no pasaules labākajiem slēpotājiem, Peters Nortugs, kurš sākotnēji vēlējās darboties pastāvīgi, bet vēlāk saprata, ka panākumu pamatā tomēr bez Slēpošanas federācijas sadarbības neiztikt.

Terēzei Juhaugai kāda enerģijas dzērienu firma piedāvāja par sadarbību miljons norvēģu kronu (mūsu naudā tas būtu ap 94 000 latu – aut. piez.), bet simpātiskā norvēģu slēpotāja, kas pēdējos gados bieži tiek izmantota par reklāmas seju, no šī ienesīgā darījuma ir atteikusies, jo nevēlas, lai atkārtotos pagājušajā gadā plašu rezonansi izpelnījusies Nortuga un „Red Bull” lieta (sākotnēji Nortugs bija parakstījis līgumu ar „Red Bull”, kura logo bija jāparādās uz sportista apģērba, taču Norvēģijas Slēpošanas federācija iebilda, jo saskaņā ar noteikumiem reklāmai atļautā vieta uz apģērba nav liela un tur bija jāparādās federācijas atbalstītāju logo, kam vēlāk Nortugs arī piekrita – aut. piez.). „Man svarīgākais nav nauda. Es vispirms domāju, kas atbilst man pašai. Tā nebiju es. Man ir jālieto produkts, ko es reklamēju, un man tam ir jāpatīk, tāpēc arī šo piedāvājumu noraidīju,” stāsta Juhauga, kura atzīst, ka nav bijis grūti atteikt. Viņas menedžeris Jerns Ernsts nevēlējās atklāt, kas tā ir par enerģijas dzērienu firmu, bet piebilda, ka tā nav „Red Bull”.

Savukārt populārā norvēģu azarstspēļu kompānija „Norsk Tipping”, kas pieder valstij, ir kļuvusi par Norvēģijas slēpošanas izlases jeb kā norvēģu žurnālistiem patīk apzīmēt – Nortuga un ko – sponsoru. Nupat, paejot tikai diviem no paredzētajiem četriem gadiem, par līguma laušanu ar federāciju paziņoja „Terra”, bet tā kā Norvēģijā sponsori rindā stāv, lai varētu kļūt par slēpošanas izlases atbalstītājiem (nu kā lai šeit nenodomā: ”Ak cik žēl, ka pie mums tā nav”, bet kad Latvijas slēpotāju rezultāti sāks par sevi runāt, tad varbūt kaut kas arī pie mums mainīsies sponsorēšanas ziņā – aut. piez.), tad jauns atbalstītājs nebija ilgi jāmeklē, precīzāk sakot, bija tikai jāizvēlas viens no vairākiem gribētajiem, un izvēle krita uz „Norsk Tipping”, ar ko ir noslēgts divu gadu līgums par atbalstu 10 miljonu norvēģu kronu (aptuveni 940 000 latu) apmērā katru sezonu (jāatgādina, ka „Norsk Tipping” būs otrs lielākais izlases atbalstītājs, bet par galveno slēpošanas izlases sponsoru paliek investīciju kompānija „Aker” – aut. piez.).

Marit_Therese_Skiforeningen.jpg
Terēze Juhauga un Marita Bjergena. Foto: Skiforeningen

6 Komentāri

940 000 lati gadā, turklāt tikai otrs lielākais sponsors??? Nu neko sev atbalsts norvēģiem. Interesanti, cik tad dod tas Aker, un vēl jau ir citi mazāki sponsori.
incanti
26 • 09 • 2012 / 11:29
Forsha bilde:-) Skaisti teerpi un ljoti simpaatiskas sleepotaajas:-)

26 • 09 • 2012 / 11:34
Cita norvēģiete, Vibeke Skofteruda, ir paziņojusi, ka plāno izlaist Tour de ski, taču piedalīsies atsevišķos worldloppet posmos, par ko parakstījusi līgumu ar Npro kompāniju.

27 • 09 • 2012 / 13:40
protams, nevar salīdzināt Latvijas slēpotāju līmeni ar norvēģiem. Norvēģi ir topā pasaulē, tāpēc arī sponsori stāv rindā. Pie mums pēdējos gadus pamazām arī mērķtiecīgi tiek strādāts, tagad vēl labs treneris izlasei piesaistīts, tādēļ rezultāti pamazām augs, es gribētu tam ticēt, un tad jau arī vēl kāds Sponsors papildus "Fanam" parādīsies.
cerīgā nākotne
27 • 09 • 2012 / 14:28
940 00 tūkstoši, tāda summa mums nav bijusi pa visiem neatkarības gadiem kopā.....
Agnese
27 • 09 • 2012 / 21:23
...bet gan jau buus peec kaada laika, kaut vai treshadalja no taa:)
Agnesei
29 • 09 • 2012 / 14:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv