ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2013

Ar Johana Olsona uzvaru 50km distancē noslēdzies pasaules čempionāts slēpošanā

Saistītā informācija

Zviedrijas slēpotājs Johans Olsons šodien triumfējis 50 kilometru klasiskā stila distancē slēpošanā pasaules čempionātā Itālijā, Valdifiemmes pilsētā. Šajās sacīkstēs piedalījās arī Latvijas pārstāvji Valdis Bodnieks un Jānis Teteris, kuri ierindojās attiecīgi 64. un 65. vietā.

50 kilometru slēpojums klasiskajā stilā jeb slēpošanas maratons ir visgrūtāk pieveicamā distance, kas iekļauta pasaules čempionātā. Šodien tajā piedalījās 73 sportisti no 25 valstīm. Latviju pārstāvēja divi slēpotāji – Valdis Bodnieks un 38 gadus vecais veterāns Jānis Teteris.

50.jpg

Dalībnieki trasē devās ar kopīgu startu, un jau pašā sākumā par vajadzīgu izrauties slēpojuma priekšgalā uzskatīja Šveices slēpotājs Kurdins Pērls, kurš pēc divu kilometru atzīmes no lielās grupas bija atrāvies jau par 14 sekundēm. Protams, šādu tempu Kurdins uzturēt nespēja un pie 6,3 kilometru atzīmes bija atkritis jau uz 14. vietu. Savukārt līdera pienākumus bija uzņēmies zviedrs Anderss Sedergrens, tiesa, sekojošie 44 sportisti jeb lielā grupa ietilpa nakamo 23 sekunžu intervālā. Diemžēl šās grupas vidū nebija Latvijas sportistu – pēc 10,3 kilometru atzīmes Teteris bija 68., bet Bodnieks 69., no līdera atpaliekot attiecīgi sešas un desmit minūtes.

Drīz sekoja cita šveicieša izrāviens, turklāt šoreiz jau daudz nopietnāks, pasaules čempiona 30km slēpojumā Dario Kolonjas izpildījumā, viņam pa pēdām sekoja arī zviedrs Johans Olsons. Abu līderu pārsvars pār grupu, kas vienubrīd sasniedza pat 23 sekundes, pēc 20,6 kilometru atzīmes bija sarucis jau līdz 10 sekundēm, taču tad Olsons to lietu ņēma savās rokās un atrāvās no Kolonjas, kuru drīz panāca arī pārējie sekotāji. Olsons savu tempu kāpināja arī nākamajos 10 kilometrus, pēc 31 kilometra atzīmes tuvākos sekotājus apsteidzot jau par 50 sekundēm, bet tā sauktajā līderu grupā bija palikuši vairs tikai 26 slēpotāji. Abi Latvijas pārstāvji, līdzīgi kā trīs citi sportisti, bija apsteigti jau par apli.

Lai arī pēdējos divos kilometros finiša spurtu veica Kolonja, kurš ierindojās otrajā vietā, savu uzvaru nosargāja veterāns Johans Olsons, kurš atradās vadībā lielāko trases daļu. Savukārt bronzas medaļas ieguvēja noskaidrošanu uz pašiem pēdējiem 50 kilometru garās distances metriem bija atlikuši norvēģis Renings, krievs Ļekgovs un Kazahstānas pārstāvis Aleksejs Poltoraņins, no kuriem finiša taisnē ātrākais bija pēdējais.

ZOLA6565-8.jpg

Latvijas sportisti Bodnieks un Teteris izcīnīja attiecīgi 65. un 64. vietu no 73 startam pieteiktajiem slēpotājiem. Sacīkstēs piedalījās arī četri Igaunijas pārstāvji, kuri finišā ierindojās vietās starp 39. un 49., visaugstāk esot Karelam Tamjarvam, bet abi lietuvieši (Rindževičs un Butrimavičs) bija tieši pirms mūsējiem – kā 62. un 63. vietas īpašnieki.

Iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs Olsons šajā distancē izcīnīja bronzas medaļu, bet šodienas zelts ir pirmais Zviedrijas izlases rēķinā šajā pasaules čempionātā. Ņemot vērā, ka šī bija čempionāta noslēdzošā diena, arī pēdējais, taču medaļu kopvērtējumā Skandināvijas godu prasmīgi aizsargāja Norvēģija, kura ar izcīnītām septiņām zelta medaļām pārliecinoši triumfēja kopējā medaļu ieskaitē.

Avots: sportacentrs.com (oriģināli lasāms http://sportacentrs.com/ziemas_sports/sleposana/03032013-ar_johana_olsona_uzvaru_50km_distance_nos)

2 Komentāri

Kā var dalīt vietas nenobraucot pat līdz finišam?

04 • 03 • 2013 / 12:58
Saskaņā ar FIS noteikumiem, masu startos, sportistu noņemot no distances (ja viņš tiek apdzīts par apli), protokolā tiek norādīta vieta, kas viņam bija noņemšanas brīdī. Protokolā tas atšķir tos sportistus, kas paši izstājas.
Mārtiņš
04 • 03 • 2013 / 18:08
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv