ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2013

Alūksnē uzvar Paipals, Muižnieks otrais

Saistītā informācija

Sestdien, 2. martā notiekošajā SPORT2000-FISCHER tautas slēpojumā „Alūksne” vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Jānis Paipals no Gulbenes. Alūksnietis Oskars Muižnieks ieguva 2.vietu, bet trešo labāko laiku uzrādīja talsinieks Kārlis Vanags.  No dāmām labākā bija Baiba Bendika no Cēsīm.

Kopumā uz starta izgāja 328 slēpotāju, kuri izbaudīja lieliskos laika apstākļus, kā arī ļoti labi sagatavoto trasi. Trases reljefs iekļāva dinamisku slēpojumu ar pievaramiem kāpumiem un skaistiem nobraucieniem. 16 dažādās vecuma grupās pēc pašu izvēles dalībnieki veica 21, 14, 7, un 3 kilometru distanci, bet paši mazākie slēpotāji slēpoja 300 - 600 metru distanci.

Par absolūto uzvarētāju vīrieša konkurencē kļuva Jānis Paipals, kurš tikai par 0,4 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Oskaru Muižnieku.
J.Paipals, kurš ir arī pēdējo divu gadu Alūksnes slēpojuma uzvarētājs, uzreiz pēc sacensībām atzina, ka par uzvaru ir priecīgs. “Visu gadu manu vajā traumas un veselības problēmas. Līdz ar to sezonas sākums nebija labs, tagad sāku atgūties un gūt panākumus,” pauž sportists. Viņš stāsta, ka būtu izdevies gūt lielāku pārsvaru pār O.Muižnieku, taču dažus kilometrus pirms finiša patraucējusi kāda cita slēpotāja, kā rezultātā zaudēts atrāviens un gandrīz salauzta nūja. “Ar rezultātu esmu apmierināts. Sacensības bija labas. Paveicās, ka laiks šodien ir tik lielisks. Bija prieks slēpot. Trase bija ļoti labi sagatavota,” stāsta sportists un atzīst, ka Alūksnes trase vienmēr ir grūtāka nekā citviet.
Pavisam nedaudz līdz uzvarai pietrūka alūksnietim O.Muižniekam. “Pēdējā līkuma taisnē iegāju pa tālu, līdz ar ko ātrums nebija tik liels kā tad arī pietrūka līdz uzvarai. Pietrūka arī metru līdz finišam,” stāsta O.Muižnieks. Viņš nenoliedz, ka ir rūgtums par neizcīnīto uzvaru. “Būtu priecīgāks par 1.vietu. Nekas, ir jau labi,” atzīst viņš. Alūksnes sacensības viņš vērtā kā veiksmīgi noorganizētas un atzīst, ka patīkamas emocijas devis saulainais laiks. “Lai gan varēja būt nedaudz siltāks - divus grādus siltāks,” tā sportists. Viņš teica, ka vienmēr ir prieks startēt mājas sacensībās, kur ir daudz atbalstītāju un līdzjutēju. “Viņu klātbūtni jutu,” saka jaunietis.

Absolūtais vērtējums vīriešu konkurencē (21km):
1.vietā – Jānis Paipals – A2 - Gulbene - 0:53:46.50
2.vietā – Oskars Muižnieks – A2/Radi un draugi - Alūksne - 0:53:46.90
3.vietā – Kārlis Vanags – Talsu Biatlona klubs - Talsi - 0:55:11.15

Absolūtais vērtējums sieviešu konkurencē (14km):
1.vietā – Baiba Bendika – Maratons/Pārgaujas nov.- Cēsis - 0:43:52.40
2.vietā – Inese Zvirgzdiņa - PSK „Skanste/MySport” - 0:45:09.30
3.vietā – Linda Katlapa – Radi un draugi/SPORT2000 – Rīga - 0:47:08.40

Sacensības notika seriāla „SportLat Balva 2013” ietvaros. Vērtēšana sacensībās notika pa vecuma grupām sievietēm un vīriešiem. Godalgotās vietas tika apbalvotas ar SPORT2000 sarūpētām balvām.

Slēpojumu organizēja sporta pasākumu rīkotājs Biedrība Sporta klubs SportLat sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Alūksnes sporta darba organizatoru Vilni Veļķeri.

4 Komentāri

a paipals ir pargajis uz Gulbeni vairs nav no A2? kombins ar cits

06 • 03 • 2013 / 11:43
a2 un gulbene
a2
06 • 03 • 2013 / 22:33
Foršas bildes. Paldies!
Gundars
08 • 03 • 2013 / 11:48
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv