ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2013

Airētājs Zaļupe un biatloniste Cēderštrēma ātrākie FANS tautas slēpojumā

Vietalvā „Maiļu” trasē noslēdzās šīs sezonas jauninājuma - „FANS” tautas slēpojuma otrais posms, kurā vīri veica 10km brīvajā stilā, bet dāmas uz pusi īsāku distanci. Vīru konkurencē ātrākais bija Latvijas izlases airētājs Kristaps Zaļupe, bet dāmām jau otro posmu pēc kārtas nepārspēta palika Nagano Olimpisko spēļu dalībniece biatlonā Ieva Cēderštrēma. 

Otrais posms „FANS” tautas slēpojumam, kas notiek kopā ar Latvijas čempionātu, norisinājās Vietalvas slēpošanas trasē „Mailes”.  Šoreiz izjust sacensību garu un gūt prieku bija ieradušās 17 dāmas un 42 vīri. Pusstundu pēc Latvijas čempionāta apbalvošanas tika dots starts tautas slēpojumam. Savdabīgs bija starts, proti, vienlaicīgi startējot abiem dzimumiem, vīri devās vienā virzienā, bet dāmas pretējā virzienā, taču finišs bija viens un tas pats, jo trases 2km pirms finiša sagāja kopā. Vīru konkurencē nestartēja pirmā posma uzvarētājs Andris Rozītis, bet pirmā posma labākā dāma Ieva Cēderštrēma gan bija klāt un veiksmīgi nostartēja arī Vietalvā, izcīnot uzvaru otrajā posmā. Viņa 5km distanci veica 14:28 un  otrās vietas ieguvēju Inetu Zviedri apsteidza par 15 sekundēm, bet atkal trešajā vietā bija Inese Kokorēviča, kas noslēpoja vēl par četrām sekundēm lēnāk. Vecākā dalībniece Aija Pomazanova, kurai šogad paliek 57 gadi, uzrādīja 12.rezultātu. 

Vīriešiem līdz pat pēdējiem pāris  simts metriem kopā turējās līderu trio, no kura beigās vairāk spēka un ātruma bija palicis Pekinas Olimpisko spēļu dalībniekam airēšanā Kristapam Zaļupem, kurš 10km distanci noslēpoja 24:47 un  pirmā posmā izcīnot vietu aizstāja ar uzvaru Vietalvā. Atkal otrais finišēja Daumants Putnis, kurš no uzvarētāja atpalika 5 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Aigars Celmiņš. Vecākās grupas ātrākais pārstāvis Līgonis Bečers finišēja augstajā sestajā vietā.

Pirmo trīs vietu ieguvēji četrās vīru un četrās dāmu grupās saņēma dāvanu kartes veikalu tīkla no „FANS”. Dalībnieki varēja arī iegādāties Rossignol preci ar 40% un Holmenkol ar 30% atlaidi. Dalībnieki pēc finiša sasildījās ar zupiņu un putru, kuru varēja dabūt arī pirms starta.

Nākamais trešais posms, kurš būs arī noslēdzošais šajā sezonā, notiks 10.martā Madonā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv