ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

29 • 04 • 2013

1.maija sacensības Madonā

Saistītā informācija

Šo trešdien, 1.maijā, Madonas sporta un atpūtas bāzē „Smecersils” norisināsies distanču slēpošanas sacensības īsajās distancēs brīvajā stilā ar intervāla startu. Bērni slēpos 1km -2km distanci, bet pieaugušiem būs jāveic 3km - 5km distance. Dalībnieku sarakstā jau pieteikušies Ilmārs Bricis, lietuviešu labākā biatloniste Diāna Rasimovičute un daži vadošie Latvijas distanču slēpotāji.

Daudzviet Latvijā jau notikušas skriešanas un riteņbraukšanas sacensības MTB, daži atklājuši arī pludmales volejbola sezonu pie jūras, bet dažviet Latvijā tomēr vēl nedaudz ir saglabājies sniegs. Un kāpēc gan lai to lietderīgi neizmantotu slēpošanas jomā. Tādēļ šo trešdien, maija mēneša pirmajā dienā, kad Latvijā un citviet pasaulē atzīmēs darba svētkus Madonā norisināsies distanču slēpošanas sacensības. Madonas sporta un atpūtas bāzē „Smecersils” pēdējos trīs gadus ir izpelnījusies ievērību ar to, ka tur notika prestižās Skandināvijas kausa posma sacensības distanču slēpošanā, šogad arī ar Eiropas čempionātu orientēšanās uz slēpēm, taču ar to vēl ievērība attiecībā uz ziemas sporta veidiem šogad nebeidzas, proti, kā izrādās, slēpošanas sezona vienā no lielākajiem Vidzemes slēpošanas centriem vēl nav noslēgusies. Un tieši divus mēnešus pēc grūtākās 50km distances pasaules čempionātā Valdifiemmi, kur slēpotāji Alpu ielejā cīnījās plus padsmit grādos, līdzīgos siltuma apstākļos, tikai krietni īsākās distancēs, distančnieki trešdien sacentīsies Madonā. Tās būs vēsturiskas sacensības, jo vēl līdz šim maija mēnesī pie mums nav notikušas slēpošanas.

Sacensībās paredzētas visdažādākās grupas, sākot ar bērniem, kas dzimuši 2003.gadā un vēlāk, un beidzot ar pieaugušajiem un arī veterāniem. Distanču garumi arī atkarībā no vecuma, bērniem slēpojot 1km  līdz 2km, bet vecākajiem no 2,5km līdz 5km. Sacensības norisināsies brīvajā stilā ar intervāla startu. Organizatori parūpējušies arī par ļoti pieklājīgu balvu fondu 1500 latu apmērā, kas dalībniekiem nepienāksies naudas, bet gan inventāra veidā.. Katrā grupā pirmo trīs vietu ieguvēji tiks pie sponsoru sarūpētām balvām un specbalvām. Jauniešu grupu dalībniekiem notiks loterija, kur varēs laimēt  SIGMA pulsametru un citas balvas. Atraktīvākajiem Maskarādes slēpotājiem arī tiks balvas.

Kā pastāstīja sacensību galvenais tiesnesis Gunārs Ikaunieks, tad sniega ir pietiekoši. Tiek plānots 500 līdz 600m garš aplis ar 20-30cm sniega kārtu. Šis aplis tiks veidots mežā, kur iet asfaltētais rollerslēpošanas aplis.

Reģistrācija plkst. 10.30, bet sacensību sākums 12.00, Savukārt, 13.30 paredzēts maskarādes slēpojums. Dalībnieka ziedojums tiks nodots labdarības organizācijai Ziedot.lv ar mērķi palīdzēt izremontēt Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļu.


Madona_aprīlis.jpg
Tā Madonā, Smeceres silā izskatījās 21.aprīlī. Foto: Aldis Šuriņš

Vidzemes TV sižets par gatavošanos sacensībām

4 Komentāri

Super, ka uzrīko tādus mačus. Malači organizatori.
I.
29 • 04 • 2013 / 16:40
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv