ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

09 • 03 • 2013

„Arkādija” un Cēsis uzvar Latvijas čempionātā stafetē

Madonā „Smecersila” trasē Latvijas čempionātā distanču slēpošanā 3x5km stafetē vīriem elites grupā uzvaru svinēja SS „Arkādija” komanda, bet dāmām elites grupā 3x3km stafetē nepārspētas bija Cēsu pilsētas sporta skolas komanda (CPSS). Abas šīs sporta skolas komandas – „Arkādija” un CPSS – bija veiksmīgākās arī visu vecumu grupu kopējā vērtējumā stafetēs, katra izcīnot pa trim pirmajām vietām.

Šodien saulainos laika apstākļos Madonā ar interesantajiem stafetes slēpojumiem sākās Latvijas čempionāta distanču slēpošanā trešais posms, kuru organizē Latvijas Slēpošanas savienība un Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolu. Ierastā siltā laika vietā, kas pēdējos gados ir bijis martā Madonā, kad norisinās noslēdzošais posms, šoreiz bija aukstāks, jo termometra stabiņš rādīja mīnuss astoņus grādus. Stafetes komandā bija trīs dalībnieki – pirmie divi distanci veica klasiskajā stilā, bet trešā etapa pārstāvji slēpoja brīvajā stilā. Dāmām elites grupā pirmajā posmā par uzvaru iesaistījās Madonas BJSS un CPSS. Kitija Auziņa bija ātrākā, vadībā izvirzot madonietes un par astoņām sekundēm apsteidzot cēsnieces, kurām pirmo posmu veica Baiba Bendika. Kad Olga Kovaļova, atpaliekot no spēcīgajām konkurentēm 2:09, nodeva trešajā vietā stafeti māsai Natālijai, bija skaidrs, ka pagājušajā gada uzvarētājām SS „Krāslava” savu panākumu atkārtot neizdosies. Cēsniecēm otrajā posmā Anete Brice bija par minūti lēnāka par pirmajā posmā slēpojošo Bendiku, taču tā kā Madonas komandas vājākais posms Olita Lūse bija vēl par 1:35 lēnāka, tad pēc diviem etapiem stabila vadībā ar pusotras minūtes pārsvaru atradās CPSS, kurām pēdējā posmā slēpojošai Zanei Eglītei atlika tikai šo pārsvaru nosargāt, ko viņa arī izdarīja. Kaut arī visas trīs dalībnieces cēsniecēm uzrādīja otros laikus savos etapos, tomēr beigās bija stabili droši pirmās, parādot stabilitāti, kas stafetē ir būtiska. Laura Kupča uzrādīja visātrāko laiku pēdējā etapā, bet augstāk par otro vietu madonietes nevarēja tikt. Labi veicot otro etapu, uz otro vietu krāslavietes uz brīdi izvirzīja Natālija Kovaļova, bet komandas trenere Ilona Vanaga, kas veica trešo posmu, finišēja trešajā vietā.

Vīriem trijniekā iekļuva visi galvenie medaļu pretendenti - „Arkādija”, „A2” un „Bebra”. Pēc pirmā posma vadībā CPSS izvirzīja Arnis Pētersons, bet ar to cēsnieku atrašanās vadošajās pozīcijās beidzās.  Aigars Kalnups no „Bebra”, atpaliekot 3,5 sekundes, stafeti Jānim Puidam nodeva otrajā vietā, bet vēl par 1,5 un 3,5 sekundēm atpalika Viesturs Eglītis no „A2” un Mārcis Jakovičs no „Arkādija”. Otrajā posmā intrigu atrisināja Arvis Liepiņš, kurš „Arkādiju” izvirzīja vadībā, par 26 sekundēm apsteidzot Siguldas komandu „A2”, kurai otro posmu veica Juris Ģērmanis, bet diezgan drošā trešā vietā ar 50 sekunžu atpalicību turējās „Bebra”. Pēdējā posmā vietu sadalījumā pirmajā trijniekā nekas nemainījās, un, kaut arī Siguldas komandu pārstāvošais Oskars Muižnieks pietuvojās līderim, Roberts Slotiņš nodrošināja „Arkādija” uzvaru stafetē arī šogad, bet „A2”, kas šoreiz atpalika tikai 13 sekundes, atkal otrā vieta, bet pēc gada izlaišanas atkal trešie bija „Bebra”, kuriem trešo posmu veica Oļegs Andrejevs un kuriem vienīgajiem visi trīs bija pasaules čempionāta dalībnieki. Tikai astotie, nestartējot ierastajā sastāvā, palika pēdējo divu gadu medaļnieki stafetē talsinieki. Pavisam kopā startēja 10 komandas.

Pēc finiša Liepiņš norādīja, ka šobrīd ir labā formā un juties labi. „Pirmajos simts metros noķēru konkurents un pie pirmā kilometra kalnā izgāju priekšā un sāku atrāvienu. Sākumā domāju, ka atkal braukšu pirmo posmu kā pērn, bet tad komandā nolēmām, ka pirmo posmu brauks Jakovičs (jau trešo gadu pēc kārtas stafetē ir pirmajā vietā „Arkādija” sastāvā – aut.piez.), mēģinot noturēties līdzi līderiem, ko Mārcis arī izdarīja, un man tikai atlika izvirzīt komandu vadībā un Robertam pārsvaru nosargāt,” pastāstīja Liepiņš. Savukārt, ne visai apmierināts ar savu posmu bija Juris Ģērmanis, kurš atzina, ka nedaudz par ātru uzsācis, un pēc pirmā kāpuma līdz ar to palicis grūtāk. Šobrīd ir nedaudz smagnēja sajūta, jo ir liktas lielas slodzes treniņos, lai marta beigās uz FIS sacensībām būtu laba forma. Komandas sniegumu ietekmējusi arī Jāņa Paipala nestartēšana, kuram šajā sezonā sanācis cīnīties ar traumām un veselības problēmām. „Bebra” vadītājs Andis Puida bija gandarīts par trešo vietu, bet atzina, klusībā cerējuši uz otro, neesot uzlikuši sacensībās to smēri, ko testējuši.

Abās jaunākajās grupās gan meitenēm, gan puišiem – S12 un V12 grupās (2001.g. un jaunāki) - uzvarēja „Arkādija” komanda, bet V14 un S14 (1999./2000.g.) pirmajā vietā CPSS, savukārt 1997./98.g. dzimušajiem S16 un V16 grupās labākā bija Madonas BJSS. V18 grupā puišiem (1995./1996.g.) pārliecinoši pirmie finišēja Alūksnes BJSS.

4 Komentāri

Klīst baumas, ka Paipals 9.datumā startējis (ne pārāk veiksmīgi) Mazsalacas aplī... Kautkā laikam bez traumām un veslības problēmām velk arī uz attieksmes problēmām.. Gribētu dzirdēt kāda biedrības A2 viedokli šai sakarā.
K.
10 • 03 • 2013 / 21:14
Bez Paipala tak ir ducis sportistu par ko lietderīgāk baumot un apspriest. Piemēram, 10.03. LČ: Ralfa Eiduka, Induļa Bikšes vai Viestura Eglīša iespaidīgais pārsvars pār konkurentiem. Skatamies uz lietām plāšāk.
Mārtiņš
11 • 03 • 2013 / 08:57
V18 grupā uzvarēja Aluksnes BJSS biatlonisti, izraujot 5 vietu kopvērtējumā pie vīriem.
un..
11 • 03 • 2013 / 10:14
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv