ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 07 • 2011

Svētdien Baltijas kausa rollerslēpošanā pirmais posms

Šo svētdien, 24.jūlijā, Joulumae slēpošanas centrā (Igaunijā) sāksies Baltijas kauss rollerslēpošanā. Sacensību programmā paredzētas 21km un 42km distances ar masu startu. Uz Igauniju dosies arī vairāki Latvijas rollerslēpotāji.

Baltijas kausa rollerslēpošanā organizēšana aizsākās 2009.gada vasarā, līdz ar to šogad tas jau norisināsies trešo gadu. Rollerslēpošana ir viens no veidiem, ko daļa distanču slēpotāju izmanto, lai sagatavotos nākamajai sezonai. Kā jau tas ir ierasts, Baltijas kauss rollerslēpošanā sākas ar pirmo posmu Igaunijā, tad turpinās Lietuvā un noslēdzas ar trešo posmu Latvijā. Arī šogad secība paliek tādi pati, un tādēļ pirmie Baltijas rollerslēpotājus pie sevis uzņems igauņi. Pirmais posms, kurā paredzētas sacensības 21km un 42km distancēs ar masu startu, norisināsies 24.jūlijā no Pērnavas netālajā Joulumae slēpošanas centrā, kur pēdējos gados februāra sākumā ir norisinājušies Skandināvijas kausa posmi distanču slēpošanā. Maratona distancē var startēt 1996.gadā dzimušie un vecāki, savukārt īsākajā distancē jeb pusmaratonā – ne jaunāki par 1999.gadā dzimušajiem. Tiesa, ja ir saņemta atļauja no trenera vai vecākiem, arī jaunāki par vienpadsmit gadiem varēs piedalīties šajās sacensībās. Interesanti, ka kopā ar rollerslēpotājiem brīvajā stilā būs arī grupiņa, kas distanci veiks klasiskajā stilā. Apļa garums ir 3,5km, tādēļ maratona distances dalībniekiem būs jāveic 12 apļi.

Iepriekšējās divas sezonas Latvijas sportistiem ir bijušas veiksmīgas, jo tieši mūsējie vīriešu konkurencē ir izcīnījuši uzvaras Baltija kausa kopvērtējumā. 2009.gadā to paveica Pāvels Ribakovs (SK „Rīga”), bet pagājušajā gadā labākais baltiešu vidū bija Jānis Teteris (biedrība A2). Savukārt dāmu konkurencē abas sezonas triumfējušas igaunietes.  2009.gadā labākā Baltijas kausa kopvērtējumā bija Hanna Marija Puhke, bet 2010.gadā – Marika Kustavus. Ar ļoti atzīstamiem rezultātiem ir cīnījušās arī Latvijas pārstāves, spējot ierindoties labāko trijniekā. 2009.gāda labākā no mūsējām bija Monta Razgale (Cēsu pilsētas sporta skola), kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā, bet pagājušajā sezonā, izcīnot vienādu punktu skaitu, otro un trešo vietu attiecīgi ieguva Zane Eglīte (Cēsu pilsētas sporta skola) un Kristīne Liepiņa (Krāslava). Arī šogad mūsējie ir gatavi cīnīties par visaugstākajām vietām baltiešu vidū, tādēļ novēlam viņiem veiksmīgus startus.

Pēc pirmā posma Igaunijā būs pauzīte divu mēnešu garumā, jo otrais posms, kuru organizēs mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši, notiks jau rudenī – 24.septembrī, bet Baltijas kausa sezona tāpat kā iepriekšējos gadus noslēgsies Priekuļos (9.oktobrī) ar maratona distanci brīvajā stilā, kas vienlaikus būs arī „Rollertour” sezonas pēdējais posms. 

4 Komentāri

Arī šogad kāds no mūsu džekiem var uzvarēt, meičām tā pašvakāk. Bet daudz kas atkarīgs no tā, cik posmos piedalās, jo igauņi parasti tikai savējā startē.
rollex
19 • 07 • 2011 / 15:57
sarauj latvieši, ieliekiet estiņiem un leišiem:)
jancis
20 • 07 • 2011 / 22:28
Lai veicas!!!
patriots
22 • 07 • 2011 / 14:27
Pagaidām kaut kā dikti maz letiņu pieteikušies. cerams, ka aizbrauks vairāki.
joulumae
22 • 07 • 2011 / 14:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv